Žad

Žad

Žad, imenovan tudi »cesarski žad,« je najdragocenejša vrsta žada. Žad je skupno ime za dve obliki kristala: nefrit in žadeit. 

Žad je kristal vizije in sanj. Simbol čistosti in spokoja, prinaša harmonijo, srečo in iskreno prijateljstvo. Nosimo ga ob sebi za zaščito pred zlom in negativnimi energijami. Žad pomaga pri manifestaciji vaših vizij in ciljev. Nekateri mu pravijo tudi kristal večne mladosti. Mnoge kulture verjamejo, da žad prinaša bogastvo.


Kristal žad:

simbol sreče in harmonije

kristal zaščite

simbol poguma

simbol moči

kristal večne mladosti


Zanimivost

Po kitajski tradiciji žad simbolizira pet vrlin človeštva: modrost, sočutje, pravičnost, skromnost in pogum. Simbole za teh pet vrlin so pogosto vklesavali v kristale žada. Maori (domorodno ljudstvo Nove Zelandije) so častili žad kot kristal moči


Vpliv na čakre

Žad vpliva na mentalno, čustveno in fizično telo. Ko vsa delujejo v harmoniji in ravnovesju, je naše ravnanje v skladu z našimi resničnimi potrebami. Počutimo se uravnovešeni in prizemljeni. Lažje uresničimo svoje cilje in želje. 

Žad krepi srčno čakro. Svoj kristal žadeit si podrobno oglejte in opazujte njegovo barvo. Zaprite oči in si zamišljajte, kako zelena barva kristala zajema vaše srce in ga čisti čustev, ki vas omejujejo. Med tem ves čas držite žadeit v levi dlani. 


Tradicionalni vpliv na počutje

Žad blagodejno vpliva na celoten živčni sistem, zmanjšuje stres in blaži občutek žalosti. Ugodno vpliva na ledvice, infekcije mehurja in prebavo. Žad odstranjuje toksine iz telesa in blaži mišične krče. Omogoča lažji spanec in odganja nočne more. 


Horoskop: Bik, Devica, Tehtnica, Vodnar

Ogrlica Čakre

Ogrlica Čakre

Ko si nakit in energijska podpora sežeta v rokoOgrlico Čakre sestavljajo skrbno izbrani kristali za ..

26.40€ Brez DDV: 21.64€

Račka iz žada

Račka iz žada

Pridih svobode v vašem domuRačka iz žada je primerna kot okras v vašem domu ali poslovnem prostoru. ..

7.00€ Brez DDV: 5.74€

Prikazujem 1 do 2 od 2 (1 strani)