Astrološko znamenje vpliva na vzgojo otrok, saj ima vsako znamenje horoskopa svoje značajske lastnosti.

Astrološka znamenje skrivajo v sebi precej resnic o človekovem značaju, ki se kaže tudi v tem, kakšen odnos imajo matere posameznega znamenja horoskopa do svojih otrok. V vsakem primeru, če ste že mama ali družino šele načrtujete, pa je dobro poznati prednosti in slabosti, oboje vam bo namreč olajšalo vzgojo.


Oven

Neustrašne ovnice bodo naredile vse, da otrokom naslikajo boljši jutri. Čim prej jim bodo vcepile zaupanje vase in poslale na samostojno pot. Kljub neizmerni ljubezni, ki jo čutijo do svojega naraščaja, pa za potomce ne bodo žrtvovale vsega svojega časa. Ohranile bodo trenutke zase, da si sproti napolnijo baterije. 


Bik

Bikice so mojstrice vzgoje, pri kateri prisegajo na rutino. Menijo, da bo otrok tako vedno vedel, kaj lahko pričakuje. Za svoje otroke bodo namenile ves svoj čas in jih podpirale na vsakem koraku ter glasno navijale pri vseh aktivnostih. Ker bike na splošno zelo privlačijo materialne dobrine, morajo paziti, da otrok ne bodo preveč razvajale. 


Dvojčka

Energične dvojčice bodo vedno vsemu kos. Ker svet doživljajo skozi otroške oči, so radovedne in napredne in bodo otroke spodbujale predvsem h kreativnosti in originalnosti. Ker so dobre zaupnice in prijateljice, lahko pri otrocih povzročijo zmedo glede vloge matere.


Rak

Vzgojne prijeme imajo rakice že prirojene, hkrati pa svojim otrokom pokažejo, da jim pomenijo vse na svetu. Družina je njihov sveti gral, ki izvabi najboljše iz njih – s pomočjo svojih najdražjih lahko prekosijo tudi kakšne prereke, kot sta sramežljivost in pretirana samokritičnost. Ker so preveč zaščitniške, morajo paziti, da ne zaidejo v skrajnosti. 


Lev

Levinje so znane po svoji graciozni in pokončni drži, a so hrkati navihane, razigrane in zelo ustvarjalne. Če le niso same v središču pozornosti, bodo tam ne dvomno njihovi otroci, ki so njihov ponos. Vedno so na voljo svojim potomce in imele veliko energije, tako za zabavo kot za skrb.


Devica

Device bodo s svojo organiziranostjo in marljivostjo pri otrocih vzbujale pomirjenost in samozavest. Skrb za zdravo in kakovostno prehrano bo pri njih na prvem mestu, prav tako se bodo vedno trudile biti najboljša mama pod soncem in vestno naštudirale vse aktualne vzgojne vidike. Paziti morajo le, da ne izrekajo prenaglih sodb o drugih.


Tehtnica

Iskrenost in zavezanost k pravičnosti sta nedvomno dve vrlini, ki jih bodo tehtnice prenesle na svoje otroke. Prav tako en bodo zgubljale živcev zaradi malenkosti, kar pride pri majhnih otrocih še kako prav. Lahko pa se drugim zdijo malce zgubljene ali v svojem svetu, ker delujejo vzvišeno. 


Škorpijon

Izjemna energija in visoki standardi škorpijonk bodo dobra popotnica otrokom, ki bodo vedno vedeli, da se z ognjem ne smejo igrati, in bodo imeli odlično podporo in vodstvo na svoji poti.  Škorpijonke v družinski funkciji pogosto zasenčijo očeta, ker hočejo imeti vse pod nadzorom. Paziti morajo, da ne bodo preveč zagnane in napadalne.  


Strelec 

Ves svet imajo na dlani, zato bodo otroci pustolovskih strelk vedno polni svežih idej in priložnosti, da spoznajo nove kulture. Prav tako jim bodo vcepile spontanost in jih naučile, kako razmišljati z lastno glavo. Doživetij in zabave ne bo manjkalo, lahko pa hitro nastane zmeda, ker otroci ne bodo imeli rutine ali spoznali delovnih navad. 


Kozorog

Stabilnost in varnost bosta na prvem mestu v družini kozoroginj, tako na področju financ kot drugih dobrin. Otrokom bodo predale občutek za skrbnost, samozavest in odločnost, da bodo vedno vedeli, kaj so njihove pravice in dolžnosti. Paziti morajo le, da ne jemljejo vsega vedno preresno. 


Vodnar

Svobodomiselne vodnarke prave vizionarske mame, ob katerih otrokom ne bo dolgčas, a včasih nekoliko preveč raztresene. Ob njih bodo potomci vedno na tekočem z novostmi, dobrimi knjigami, filmi, glasbo, približale pa se bodo tudi njihovemu naprednemu svetu in idejam. Imajo pa lahko kot mame težave s postavljanjem meje otrok-starš.


Ribi

Skrbne in nežne ribe bodo otroke razvajale na tisoč in en način, zato morajo paziti, da ne bodo na koncu preveč odvisni od njihove nege in skrbi. S tem jim bodo naredile kvečjemu medvedovo uslugo. Bodo pa njihovi otroci vedno vedeli, da so ljubljeni in zaščiteni ter se bodo počutili varne. 


Deli na Facebooku:

Nauk polne lune: kako dvigniti samozavest in nehati kritizirati
Energijo polne lune v devici lahko uporabimo tudi za razmišljanje o tem, kakšne so naše vrednote, kako živimo? Zavedajmo se področij, na katerih so po...
Merkur v ovnu naznanja akcijo
Prehod Merkurja iz rib v ovna prinaša naval ognjene energije, napredek, hitre odzive, brez dlake na jeziku, tveganja, nenadne izbruhe jeze, zagotovo p...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶