Število 4 pooseblja harmonijo štirih elementov, celovitost, spokojnost.

Ponedeljek, 4. 4., kot ga imenujem, dan OGLEDALA, je dan, ko vlada močno število 4-4-4. Tako bo aprila svetu zavladala številka 4, ki pooseblja harmonijo štirih elementov, celovitost, spokojnost. Ta niz števil nam lahko pomaga začeti nov ciklus v življenju (na kateremkoli področju). Držimo se svojih načrtov, ki smo jih skovali na ta dan, saj se res lahko uresničijo.

Kakšna bo cena ljubezni?

Že naslednji dan, 5. 4., pa Venera iz distanciranega vodnarja vstopi v romantično znamenje ribi, svoje najljubše zodiakalno znamenje. Tu bo ostala do 1. maja. V tem času bomo vsi lahko izboljšali svoje zdravje, povečali svojo energijo. V ljubezni in delu bomo imeli veliko moči in motivacije. Na vrhu bomo, polni entuziazma. In če še niste zaljubljeni, je zdaj priložnost, da to uresničite – pazite le, kakšno ceno boste plačali za ljubezen. Ribi je tudi znak projiciranja in ustvarjanja glamurozne različice realnosti skozi slavna rožnata očala. Najbolj lahko prizadene znamenja dvojčka, devica in strelec. Venera v Ribah sanja svoje sanje. In bog ne daj, da bi jo poskušali prebuditi ali pospešiti realizacijo odnosa. Ta Venera se rada skriva, živi v domišljiji, čuti, idealizira in se celo na skrivaj zaljubi.


Merkur vstopi v bika 11. aprila, kar je razmeroma prijeten tranzit, a ugotavljam, da je nekaj manjših izzivov, največkrat okoli potovanj. Po drugi strani bodo ljudje končno postali bolj odprti. Graditi odnose in pogajanja bo postalo nekoliko lažje. Uporaben čas bo tudi za premišljene nakupe, vlaganje v nepremičnine, zemljo in telo. Merkur v biku bo prinesel različne gmotne koristi predvsem znamenjem bik, devica in kozorog.

Mogočni in strastni planet Mars, vstopa 15. aprila v ribi, v tem znamenju je njegov voli oslabljen. Tranzit Marsa skozi zadnje znamenje horoskopa prinaša nevarnost povečanja različnih oblik odvisnosti: od alkohola, mamil, iger na srečo, antidepresivov, seksa, prenajedanja. Res pa je, da pa vse ne bo tako črno, saj se bo planet akcije postopoma približeval Jupitru in Neptunu, ki sta prav tako v ribah, sicer pa tudi ne bo tvoril slabih aspektov z drugimi tranzitnimi planeti. Seveda pa je vse odvisno od naše rojstne karte! Takoj ko vstopi v ribi, 15. aprila, začne Mars tvoriti napet aspekt (kvadrat) na dvojčke (ostri, cinični) in strelce (iluzija, laži) in prihaja v opozicijo z devicami (psihosomatske težave), zato vam svetujem previdnost pri podpisovanju, počutju, reakcijah in pri delu z ognjem in električnimi stroji. Za rojene v znamenju ribi pa se kaže umikanje v svoj svet, lenobo in brezbrižnost. Ker boste še bolj občutljivi in ranljivi, boste hitro padli v depresijo in iskali izhod s pijačo ali zdravili.

Polna luna prinaša harmonijo

Polna luna v Tehtnici, 16. aprila, prinaša željo ravnovesju. Hkrati se bo povečal občutek za lepoto, prefinjenost in estetiko. Pozvani bomo, da premislimo o tem, kako uporabljamo svojo energijo – na način, ki nam služi ali na način, ki nas izčrpava? Polna luna nas opominja, da se osrediščimo v sebi, da obrnemo prazen list in začnemo znova. Spodbuja nas, da vlagamo svojo energijo v stvari, ki si jih želimo, in zmanjšamo vnos energije v stvari, ki nas izčrpavajo. S pomočjo energije polne lune lahko stopimo v nove načine delovanja.


Praznik veselja in upanja

S polno luno vstopamo tudi v čas velike noči, ki je najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujemo Jezusovo vstajenje od mrtvih – na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem, na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Velika noč je praznik veselja in upanja. Je premičen praznik, saj se datumi iz leta v leto spreminjajo. Izračunavajo se glede na Lunine mene. Prav zaradi svoje simbolike pa je zanimiv tudi za ateiste, zato ga nemalokrat praznujejo tudi tisti, ki ne hodijo v cerkev.

V starodavni astrologiji velja, da je Sonce središče vesolja in vladar vseh devetih planetov. Njegova najvišja sila je osnova vsega obstoja in življenja na zemlji. Sonce nadzoruje tudi prehode in gibanje planetov, saj se planeti vrtijo okoli Sonca zaradi njegove gravitacijske sile. Tranzitno Sonce vstopa v znamenje bika 20. aprila, kar nam bo dalo ogromno moči za reševanje težav. Vendar pa bomo morali za seboj pustiti svoj ego. Želeli bom živeti udobno življenje, zato se lahko pojavijo problemi pri čezmerni porabi (vsega) in impulzivno, nesramno vedenje do našimi bližnjih. Najtežje se boste zadržali rojeni v znamenjih leva, škorpijona in vodnarja, nič kaj prijetno ne bo tudi tehtnicam in strelcem.


Lirida bo nagradila ustvarjalne

Tik pred zadnjim krajcem, 21. aprila, nas čaka meteorski dež Lirida. Liridi so drugi najpomembnejši in najintenzivnejši meteorski dež v letu 2022. Začnejo se 16., vrhunec pa bodo dosegli 21. in 22. aprila. Lirski radiant je v ozvezdju Lira . Ta konstelacija je povezana z duhovno in intelektualno sfero. Na ta dan astrologi priporočamo, da se ukvarjamo s pridobivanjem novega znanja in reševanjem najpomembnejših problemov. Vse, ki se ukvarjamo z ustvarjalnim delom, čakajo uspehi.

Tranzit Merkuja 29. aprila prehaja v znamenje dvojčka, ki mu vlada, tako rekoč je v svojem domu, kjer se najbolje počuti. Ta prehod bo trajal do 22. maja, saj se Merkur nato vrača v znamenje bika, ker bo retrograden. Tudi Pluton se bo 29. aprila obrnil v retrogradno gibanje, kar naznanja, da se uradno končuje najugodnejše astrološko obdobje v letu 2022 brez retrogradnih planetov.


Deli na Facebooku:

Merkur v ovnu naznanja akcijo
Prehod Merkurja iz rib v ovna prinaša naval ognjene energije, napredek, hitre odzive, brez dlake na jeziku, tveganja, nenadne izbruhe jeze, zagotovo p...
Konjunkcija, kot je ni bilo že 150 let
Kaj prinaša konjunkcija Neptuna in Jupitra v ribah? Vsakič, ko se dva planeta združita v konjunkciji, je za začetek novega cikla. Neptunova energija j...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶