Kitajski horoskop: BIVOL

Močne točke: odkrit, odločen, previden, zvest, razmišljujoč, pozoren

Šibke točke: trmast, pretirano previden, malenkosten, egoističen, obsojajoč

Kompatibilni znaki: Kača, Podgana, Petelin

Nekompatibilni znaki: Koza, Konj, Zmaj

Element: Voda 

Yin ali Yang: Yin

Poklici: arheolog, politik, ekonomist, učitelj, kuhar

Leta: 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021 (poglej točne datume)

Barve: zelena, črna

Srečne številke: 2, 6, 10

Rojstni kamen: akvamarin

Kristali: črni turmalin, bronzit, citrin, dalmatinski jaspis, mesečev kamen

Mesec: Januar

Najbližji znak zahodne astrologije: Kozorog

Znani bivoli: Heather Locklear, George Clooney, Heidi Klum, Barack Obama, Victoria “Posh Spice” Beckham, Jack Nicholson, Tyra Banks, Kate Moss, Bruno Mars, Chrissy Teigen

Bivol: OPIS

Oseba, rojena v znamenju bivola, druge živali v kitajskem zodiaku, je zelo samozavestna in točno pozna svoje življenjske cilje. Bivol je močan in uravnotežen, zato tudi v najtežjih časih zbere dovolj energije, da se postavi nazaj na svoje noge. Sposoben je nositi težka bremena, njegova vztrajnost pa mu omogoča, da premika gore in zaščiti vse, ki jih ima rad. 

Bivol je pretirano navezan na svojo družino, brez nje in brez prijateljev njegovo življenje nima smisla. V ljubezenskih odnosih je zvest. Hkrati pa je tudi zelo ljubosumen in posesiven. 

Je zelo discipliniran, zvest in pošten, njegova mnenja pa so običajno konzervativna in spoštujejo ustaljeni red. Posledično je bivol pogosto brez prave domišljije. 

Ker je samodiscipliniran in organiziran, se zelo dobro znajde na samostojni poslovni poti. V nasprotnem primeru pa si raje izbere delo, ki ga lahko opravlja sam in na tak način ohranja svojo umirjenost. Ker hitrost ni njegova vrlina, najbolje deluje, ko sam določa svoj ritem dela.  V poslovnem svetu sicer velja za zaupanja vrednega človeka, s katerim se da, kljub njegovem egu in nefleksibilnosti, delati zelo umirjeno. 

Bivol je zelo navezan na družino. Brez nje in brez prijateljev življenje nima pravega smisla. 


Značilnosti bivola pa se razlikujejo tudi glede na to, kateri element je vladal letu, v katerem ste se rodili. 

Bivol, rojen v letu lesa (1925, 1985)

Bivoli, rojeni v letu lesa, so nekoliko bolj družabni od drugih bivolov. So odlični delavci in ne oklevajo, če je potrebno žrtvovati prosti čas in zabavo, saj je poslovni uspeh njihov življenjski cilj. Zelo hitro prevzamejo mnenje večine in redko branijo svoja stališča. Se pa med vsemi bivoli najbolje znajdejo v timu, seveda če so vodje tima. 

Bivol, rojen v letu ognja (1937, 1997)

Bivolom, rojenim v letu ognja, sta zelo pomembna sloves in prepoznavnost, ki ju lahko dosežejo znotraj svoje družbene mreže. So dinamični in produktivni, morajo pa paziti, da jih ponos ne spravi na napačno pot. Prej, kot so sposobni spoštovati in sprejemati razlike v drugih, več lahko pričakujejo v zameno. 

Bivol, rojen v letu zemlje (1949, 2009)

Bivoli, rojeni v letu zmelje, ne marajo izražati svojih čustev. Potrpežljivost, stabilnost in vztrajnost so tiste vrline, ki jim omogočajo učinkovitost pri vsem, kar počnejo. Težavo pa jim lahko povzroči pretirana vztrajnost, saj pogosto ne vejo kdaj odnehati. 

Bivol, rojen v letu kovine (1961, 2021)

Bivoli, rojeni v letu kovine, so neutrudni delavci, vendar zares zablestijo šele v poklicih brez stroge hierarhije. So sicer redkobesedni, ko pa gre za prepričevanje drugih glede osnovnih problematik, njihova energija naravnost vzkipi.

Bivol, rojen v letu vode (1913, 1973)

Bivoli, rojeni v letu vode, so ambiciozni in preračunljivi, hkrati pa ohranjajo močno moralno držo. Zaradi svojega spoštovanja reda, potrpežljivosti in pravičnosti veljajo za prijetne in učinkovite partnerje pri delu. So najmanj trmasti od vseh bivolov. 


Preberite tudi:

Kitajski horoskop: TIGER
Tigri so najbolj znani po svojem pogumu, hkrati pa so tudi eno najbolj vpadljivih znamenj. So izredno karizmatični, zato se pogosto znajdejo na vodstv...
Kitajski horoskop: PODGANA
Kot prva v zodiaku je podgana rojen vodja. Njeno samozavest lahko razumemo tudi kot aroganco, vendar naj vas to ne zavede. V osnovi so to velikodušni,...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶