Čeprav se je tudi pri nas kot praznik zaljubljencev že dodobra prijelo Valentinovo, imamo Slovenci prav svoj poseben praznik – Gregorjevo. 12. marec je tisti dan, ko se ptički ženijo. Praznujemo pomlad, luč in svetlobo. 

Narava se začne prebujati, dnevi postajajo toplejši, ptički pa živahni. Po starem običaju se se dekleta na Gregorjevo obračala v nebo in prva ptica, ki so jo videle, je naznanila, kakšen bo njen mož. Ohranilo pa se je tudi še kar nekaj drugih starih običajev. “Sveti Gregor luč v vodo vrže” pomeni, da dnevi postajajo daljši. V ta namen nekateri še danes po vodi spuščajo ladjice s svečkami. Ta tradicija je danes najbolj prisotna na Gorenjskem. 


Da bo Gregorjevo še lepše, pa sem ti pripravila razlage glede tvojega ljubezenskega življenja. Glede na to, kateri obesek si izbrala, si spodaj preberi razlago: 

1- Če te je pritegnil Obesek Moč ljubezni (roževec), potrebuješ okrepitev srčne čakre. To je kristal grške boginje Afrodite – boginje ljubezni in lepote. Pomaga celiti srčne rane ter spodbuja tvojo nežno in ljubečo stran. Odličen je za vse, ki imajo težave z dajanjem in sprejemanjem ljubezni. Spodbuja predvsem ljubezen do sebe – in ravno s tem je že marsikomu pomagal do sreče v ljubezni! 


2 - Če te je pritegnil Obesek Turkiz - nihalo, to govori predvsem o želji po iskreni komunikaciji. Ljubezenski odnosi so tudi način, kako izražamo sebe. Če čutiš, kot da ljubezen nenehno odrekanje ali imaš problem, da v zvezah izgubiš sebe, potem je to pravi kristal zate. Krepi energijski center, ki nam omogoča, da si ustvarimo takšno življenje, kakršnega si želimo. In ljubezen bi morala biti del tega, ne pa ovira!

P.S.: Turkiz pa je tudi odlično darilo, saj velja, da če je podarjen s pravim in dobrim namenom, obdarjencu prinaša bogastvo. 


3 - Če si izbrala Obesek Moč ljubezni (školjka), ti bo ta pomagal pri odpuščanju in opuščanju srčnih bolečin. Školjka je znana po tem, da iz svoje bolečine (iz zrnca peska, ki pomotoma zaide vanjo) naredi nekaj najlepšega, kar poznamo. Biser. Ta obesek pokliče ljudi, ki so v življenju marsikaj pretrpeli. Pomaga, da odpustimo, se postavimo na noge in zaživimo brez bremena preteklih razočaranj.

P.S.: Priljubljen je tudi kot darilo ženam in mamam, v znak hvaležnosti za vse, čemur so se odrekle, da so nas vzgojile.


Želim ti veselo in zaljubljeno Gregorjevo!
Karta tedna: Sporočilo za teden od 9.3. do 15.3.2020
Pričakujte dobre novice. To je zelo pozitivna karta, ki obeta olajšanje in napredek....
Karta tedna: Sporočilo za teden od 16.3. do 22.3.2020
Ta teden nam odstira želje, ki ta hip ostajajo neuresničljive. Nikakor ni naključje, da se je točno ta karta odprla v razmerah, kakršne imamo. ...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶