Energijska središča, ki so odgovorna za pretok življenjske energije v človeku, vplivajo tako na telo kot na naša čustva in razum. Njihovo delovanje lahko uravnavamo tudi s hrano, ki ustreza posamezni čakri – in ker je poletje, smo pripravili pregled po sladoledih. Katero kepico si boste privoščili?


Korenska čakra

Jagode, maline in češnje so sladoledni okusi, s katerimi boste okrepili korensko čakro. Energijska točka oziroma vrtinec, kjer energija zemlje vstopa v naše telo, je temelj, ki ga je dobro prizemljiti, saj nam omogoča, da poženemo korenine – najdemo svoj prostor v svetu.

Pogoste težave, ki kažejo na blokado te čakre: alergije, krčne žile, težave s hrbtenico in pritiskom, kopičenje stvari, dolgovi, nezmožnost postaviti zdrave meje, težave s čezmerno telesno težo

 

Spolna čakra

Pomarančni, mangov, melonin ali papajin sladoled bo dobro vplival na spolno čakro – sedež vaših primarnih čustev in najzgodnejših izkušenj, ki pogosto določa posameznikove nezavedne reakcije. Je prav tako središče obilja, denarja, plodnosti, spolnosti in kreativnosti, ki nam pomaga v življenju doseči, kar si želimo.

Pogoste težave, ki kažejo na blokado te čakre: bolečine v križu, težave z mehurjem in spolnimi organi, nesprejemanje svojega telesa, pretirana strogost, izogibanje odgovornosti, strah pred uspehom, prevarami, prihodnostjo.

Lahko si pripravite tudi osvežilne domače sadne lučke ...


Solarni pleksus

Limonov, ananasov, hruškov ali vaniljev sladoled bodo okrepili sedež našega ega, notranje vrednosti, samozavesti in osebnosti. Dobro delujoč solarni pleksus nam daje občutek, da imamo svoje življenje pod nadzorom in lahko dosežemo zadane cilje.

Pogoste težave, ki kažejo na blokado te čakre: sladkorna bolezen, žolčni kamni, pozabljivost, težave s samozavestjo, nenadzorovana želja po hrani, vzkipljivost, pomanjkanje samodiscipline, slabi živci, pretirana sramežljivost in trema.

 

Srčna čakra

Kivi, zeleno jabolko ali pistacija so okusi, ki bodo dobro delovali na energijsko centralo našega sistema. Srčna čakra je jedro našega duha, vez med telesom in duhom in središče za ljubezen.

Pogoste težave, ki kažejo na blokado te čakre: težave z rameni in rokami, srcem in krvnim obtokom, občutek tesnobe, strah, da bi bili izkoriščen, maščevanje, sebičnost, cinizem, zagrenjenost, nenehno pritoževanje.

 

Grlena čakra

Borovničev sladoled bo pravšnji za grleno čakro, posrednikom med energijami čustev in uma. Človek z dobro delujočo grleno čakro nima težav s komunikacijo – tako z govorjenjem kot s poslušanjem.

Pogoste težave, ki kažejo na blokado te čakre: težave z zobmi, dlesnimi, glasom, prevelika občutljivost za mnenje drugih, nemoč izražanja, laganje, pretiravanje, strah pred resnico, površno poslušanje in pomanjkanje zbranosti.


Borovničev sladoled lahko izboljša komunikacijo!

 

Čelna čakra

Sladoled iz črnega ribeza, robid ali grozdja je primeren za krepitev čelne čakre, ki ji pravimo tudi tretje oko. Njena naloga je, da spremlja dogajanje in prejete vtise shranjuje kot življenjske modrosti. Človek z dobro delujočo čelno čakro je sposoben jasnega in sočutnega pogleda na svet.

Pogoste težave, ki kažejo na blokado te čakre: presnovne motnje, težave z očmi in sluhom, koncentracijo, zmedenost, pozabljivost, nesamostojnost, nezmožnost odločanja in upoštevanja mnenja koga drugega.

 

Kronska čakra

Nekoliko bolj eksotičen okus, sladoled s slivami ali sivko, bo ugodno vplival na kronsko čakro, vstopno točko za višje energije. Odgovorna je za vrednote, stališča in prepričanja, pa tudi za vaše mnenje o sebi. Za dober energijski pretok skozi celotno telo je pomembno, da dobro delujeta tako kronska kot korenska čakra.

Pogoste težave, ki kažejo na blokado te čakre: psihična nestabilnost, fobije, depresija, strah pred prihodnostjo, oklepanje preteklosti, občutek nepripadnosti in nepovezanosti, potreba po samoti in težave z zaupanjem.
Deli na Facebooku:

Vse, kar moraš vedeti o levih
Zažela se je vladavina leva! Predstavniki tega horoskopskega znamenja radi blestijo pod žarometi, odlikujejo pa jih tudi ambicioznost, odločnost, pred...
Kako učinkovito očistiti svojo avro
Že od pradavnine ljudje verjamejo v neverjetno moč kristalov. Ti so namreč mogočno energijsko orodje, ki vpliva na duhovno zdravje in dobro počutje, z...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶
Leave a comment
Note: HTML is not translated!