• Kadilo beli žajbelj

Kadilo iz belega žajblja se uporablja za čiščenje avre, kadar začutimo, da smo zasičeni, lahko zaradi stresa v službi, zasebnem življenju, vpliva in delovanja drugih ljudi, energij. Zvitek iz belega žajblja si lahko prižgemo tudi za dvig razpoloženja, krepitev intuicije, povezovanje z duhovnim – prek molitve ali meditacije. Njegov značilen vonj bo očistil misli in poskrbel za sproščujoče ozračje.

Rastlino beli žajbelj ali Salvia apiana, ki raste vzdolž obale Kalifornije, so v Severni Ameriki kot sveto zel za očiščevalne obrede že stoletja uporabljali tamkajšnji šamani in zdravilci pa tudi običajni ljudje. Za srečo in blaginjo so z njim blagoslovili lovce, preden so se podali na lov, s prižigom kadila so si doma ustvarili sveti prostor in z dimom belega žajblja svoje molitve bolj učinkovito dvignili v nebesa, k bogovom.


Za razkuževanje in zdravljenje

Še danes je kadilo iz tega zelišča zelo priljubljeno tako za domačo rabo kot za terapevtske namene. Delovanje belega žajblja pa ne očisti zgolj uma in misli, znanstvene raziskave so pokazale, da zelišče ob sežiganju razgradi kar 94 odstotkov bakterij v prostoru in posledično blagodejno deluje na telo bolnikov pri različnih boleznih. Kar so nedvomno vedela že indijanska plemena, ki so beli žajbelj v obliki kadila uporabljala kot zdravilo proti vročini, izdelovala pa so tudi poparke kot zdravilo proti kašlju. Iz zdrobljenih posušenih listov so pripravljali balzame za telo in šampone za lase, da bi odpravili neprijeten vonj, semena belega žajblja pa so sušili na soncu in jih nato zmešali z moko in sladkorjem ter iz njih naredili kašo ali piškote.


Kako uporabiti kadilo iz belega žajblja?

Sveženj, v katerega so skrbno povezane posušene vejice zimzelenega zeliščnega grma, prižgite nad virom naravne svetlobe, najbolje svečo, in s krožnimi gibi predimite prostor, osebo ali predmet, ki ga želite očistiti. 

Beli žajbelj vas bo osvobodil težke negativne energije, ki vam jemlje moč in veselje, ter očistil dušo, telo in um, da boste lahko sprejeli več pozitivne energije in dvignili svojo vibracijo. Z njim se  boste osvobodili slabih občutkov ali izkušenj ter neugodnih zunanjih vplivov. Dim tlečega žajblja bo olajšal stres in tesnobo, pomirjujoče deloval na um, sprostitveno na telo in pozitivno na razpoloženje.

*Ob koncu dimljenja zvitek odložite v školjko abalon ali drug ognjevaren podstavek. Če ga pustite, bo med tlenjem ugasnil sam, lahko pa ga ugasnete s pritiskom ob ognjevarno površino. Zeliščni zvitek lahko večkrat uporabite.


Kadilo beli žajbelj

  • Šifra: A867
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 9.99€

  • Brez DDV: 8.19€

Podobni izdelki

PALO SANTO, sveti les – energijsko kadilo

PALO SANTO, sveti les – energijsko kadilo

Palčka, ki ima moč spremeniti vaše življenje na boljeČe je kdaj obstajala čarobna palčka, bi bila pr..

49.90€ 53.50€ Brez DDV: 40.90€

Komplet za spomladansko čiščenje energij, avre in doma

Komplet za spomladansko čiščenje energij, avre in doma

Očistite energije v sebi in okolici ter začnite pomlad na vrhuncu moči!Pomlad je čas rasti, ko lahko..

23.20€ Brez DDV: 19.02€

PALO SANTO - palčke

PALO SANTO - palčke

Komplet 5 palčk svetega lesa - Palo Santo za energijsko čiščenje prostorov, avre, meditacijo, p..

9.90€ Brez DDV: 8.11€

Oznake: Beli žajbelj, kadilo, energijsko čiščenje, terapija