Znano je, da Venera v astrologiji odraža lepoto in romantično ljubezen. Vendar ni veliko astrologov, ki bi razpravljali o umetniški plati Venere. Ta njena estetska plat pa se v sodobnem svetu izraža predvsem skozi glasbo oz. glasbeni okus. V naši astrološki karti Venera predstavlja ljubezen, lepoto in umetnost. Kaj pa naše sončno znamenje? Ali so za naš glasbeni okus pomembni tudi drugi planeti v znamenjih? Pravzaprav vsi položaji planetov, vključno z njihovim položajem v hišah in drugimi aspekti, vplivajo na naše glasbene izbire.

Vsa znamenja in planeti igrajo vlogo pri naših glasbenih izbirah, vendar nam lahko Venera, planet ljubezni, lepote in umetnosti, da najmočnejše namige o našem glasbenem okusu, pa tudi o tem, katero in kako cenimo glasbo.

Luna vpliva na naše glasbene interese in predstavlja čustveno vsebino pa tudi način, kako z glasbo izražamo svoja čustva. Neptun močno vpliva na glasbo, celo vpliva na celotno glasbeno generacijo. Neptun je navsezadnje planet domišljije in ustvarjalnosti, običajno pa navdihuje trenutne trende v glasbi. Sonce vpliva tudi na naše nastope, predvsem na energijo delovanja. Merkur vpliva tudi na naše glasbeno izražanje.

Merkur v Dvojčkih

Izvajalci z Merkurjem v Dvojčkih (ali zračnih znamenjih) so odlični pri pisanju ali izvajanju besedil. Cenijo zvrsti hiphopa, ki vključujejo rap. Ti izvajalci so po naravi radovedni, zato jih lahko zanimajo različni zvoki. Običajno so odprti za spoznavanje novih zvrsti ali novih zvokov. Dobri primeri Merkurja v Dvojčkih so Adele, 50 Cent, Chris Brown, Kylie Minogue, Tupac Shakur, Prince, Bob Dylan.

Neptun vpliva na celotno generacijo

Neptun je približno 14 let v enem znamenju in vpliva na celotno generacijo glasbe! Vsi naši vrstniki imajo Neptuna v istem znamenju. Glasba prek Neptuna je ena od oblik duševnega pobega iz sveta. Ali se strinjamo, da je glasba lahko ena od glavnih oblik pobega? Pravzaprav lahko ljudje postanemo odvisni od tega! In seveda, Neptun vpliva tudi na naše ideale z vsemi vrstami iluzornih oblik. Glasba tako močno vpliva na našo domišljijo in ideale, zaradi česar smo ranljivi za glasbena sporočila. Končno ima glasba moč, da združuje in povezuje ljudi.


Neptun poleg domišljije in ustvarjalnosti navdihuje trenutne trende v glasbi. 

Neptun velja za 'višjo oktavo' Venere. Venera vpliva na naše spoštovanje glasbe na fizični ravni in na naše čutne preference do pesmi in nastopov. Neptun pa vpliva na naše spoštovanje glasbe na veliko globlji, abstraktni ravni. Nekaj primerov: Neptuna v Ovnu je imel Maurice Ravel; v Levu Wolfgang Amadeus Mozart, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald; v Biku Isadora Duncan in Igor Stravinsky; v Kozorogu ga imajo Justin Bieber, Miley Cyrus, Selena Gomez in Adele; v Škorpijonu Jennifer Lopez, Jay-Z, Celine Dion, Gwen Stefani, Bjork, Kylie Minogue, Bono in že pokojna Whitney Houston.

Deli na Facebooku:

Kaj nam prinaša oktobrska polna luna?
Oktobrska polna luna se imenuje tudi lovska oziroma lovčeva luna, zanjo pa je značilno, da kar štiri dni izjemno močno osvetljuje večerno nebo in nam ...
Kaj nam prinaša leto 2022?
Vstopili bomo v leto optimističnega Jupitra, ki bo tudi leto dosežkov, številnim se bodo uresničile dolgo pričakovane sanje. Čas bo naklonjen pogumnim...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶