Konjunkcija Venere in Marsa prinaša več zabave in svobode v razmerja, toda tudi nekaj uporniškega duha. 

Venera, planet ljubezni, in Mars, planet strasti, bosta ta mesec drug ob drugem plesala po nebu v ozvezdju vodnarja. To zagotavlja, da bomo v prihodnjih tednih doživeli bolj aktivno družabno življenje, uživali več časa s prijatelji in znanci ter da bomo imeli možnost razširiti svoje mreže. Vključevanje v skupnosti in skupine ter prostovoljstvo bo razveselilo naša srca.


Nove globine v odnosu

Ko se Venera in Mars združita v zračnem znamenju vodnarja, se energija odnosa spremeni v eksperimentalno in ustvarjalno. Medtem ko bosta ljubezen in seks še vedno v ospredju in v središču, lahko to obdobje ponudi nenavaden pogled na partnerstvo. Lahko opazujemo svoje vedenje in se od njega rahlo čustveno oddaljimo (ga spremenimo), kar je zdrav način za oddih od vsakršne obsesivnosti. To reflektivno obdobje, ki ga poganja intelekt, nas lahko spodbudi, da ne glede na to, ali smo samski ali v razmerju, znova razmislimo o starih odnosih. Vodnar želi, da se osvobodimo časovnih vezi, ki nas držijo v zastarelih ideologijah. To nas bo pripeljalo do tega, da se bomo vprašali: Kaj pravzaprav potrebujem v odnosih?

V vsakem primeru bo to čas za nove globine odnosa in nenavadne spolne energije. Kar bi novega začeli (ali smo v preteklih dveh mesecih), se bo marca nenadoma končalo. Čeprav Venera in Mars po teh dveh natančnih konjunkcijah še nekaj časa ne bosta spet na isti stopnji, bosta vse do maja potovala tesno skupaj skozi znamenja. V tem obdobju bomo ostali odprti in pripravljeni na zmenke, parjenje in zveze vseh vrst.


Venera v vodnarju nas bo vznemirjala 

Venera bo vstopila v znamenje Vodnarja 6. 3. 2022 in bo ostala v tem znamenju do 5. 4. 2022. Premik Venere iz resnobnega kozoroga v lahkotnega vodnarja sicer prinaša manj resnosti in več zabave v razmerja, predvsem pa več svobode. Lahko tudi nekaj uporniškega duha. Predvsem pa Venera v vodnarju natančno ve, kaj hoče – in to so avantgarda, lepota in iskanje nečesa novega, vznemirljivega. To je čas, ko si lahko nekoliko več dovolimo, smo samosvoji in drugačni. In nihče nas ne bo čudno gledal. A kakorkoli dobro nam zveni ta vstop Venere v vodnarja, je treba vedeti, da se Venera ne ujema ravno najbolje s tem znamenjem, saj Vodnar ne velja za romantičnega, prav tako ni najbolj naklonjen povzdigovanju osebnega, ampak je bolj usmerjen na družbo kot celoto, je bolj 'mi' kot pa 'jaz'. Tudi ljubezen je pri vodnarju bolj usmerjena k skupnemu dobremu kot pa k zadovoljevanju romantičnih potreb posameznika.


Pazite, da ne zgrešite priložnosti 

Samosvoje razmišljanje in izrazita neodvisnost bosta značilnosti, ki bosta najbolj v ospredju v tem obdobju. Večinoma bomo živeli v svojem svetu, veliko razmišljali o odnosih z drugimi. Ne bomo preveč sočutni, a bomo človekoljubi. Motila nas bo vsaka vrsta avtoritete in izkoriščanje ljudi. Sami ne bomo veliki materialisti, a se bomo kar dobro znašli pri pridobivanju denarja, ki ga bomo porabili za svoje hobije. Samske osebe boste v tem času zelo naklonjene flirtanju in to na najrazličnejše načine – prek SMS sporočil, povabil na pijačo ali interneta. Pazite, da ne zgrešite priložnosti, a vseeno bodite previdni. Kdor se hitro odloči, se počasi kesa. Lahko se zgodi, da se nekateri obrnete nazaj k starim ljubeznim. Včasih to niti ni slaba rešitev, a ne vedno. Se je dobro vračati v odnos, kjer so bile napake že storjene?


Mars v vodnarju prinaša stopnjevanje konfliktov in upor

Vroči planet Mars bo vstopil znamenje Vodnarja 6. 3. 2022, kjer bo vse do 15. 4. 2022. Vlada znamenju ovna in do odkritja Plutona l. 1930 je vladal tudi škorpijonu. Vodnar je zračno znamenje, čeprav ga pogosto zamenjujejo za vodno, saj je upodobljen z mladeničem, ki iz amfore zliva tekočino. A to ni voda, temveč bolj zračni eter, subtilen ocean nevidnih energij, v katerih plavamo od našega rojstva naprej. Trdni znak vodnarja osvobaja svet iz okostenelosti in zadušljivosti, je piš upanja. Je neke vrste kozmično umetno dihanje usta na usta. Vodnarjeva energija je vesela in optimistična, vendar nepredvidljiva. Vodnarjevi odlik večina pozna, naj jih samo nekaj omenim: prijazen, človekoljuben, pošten in vdan, izviren, neodvisen, razmišljujoč. Ima pa tudi negativne: nepristopen, kljubovalen, nečustven in zadržan.

Mars se dobro počuti v vodnarju, zavedati pa se moramo, da je Mars bog vojne, policije, vojske. Njegova simbolika je akcija, boj, želja, gorečnost, zanos, pogum, agresija, nestrpnost, spopad. Po drugi strani Mars v vodnarju napoveduje veliko napetosti in nervoze ter možne naravne katastrofe. Prinaša tudi hitre spremembe, saj ne bomo več osredotočeni samo nase, ampak na okolje, združevanje in delovanje na način, ki je primeren za večino, prinaša pa tudi konflikte znotraj skupnosti in v vseh družbenih dejavnostih. Tedni pred nami bodo zelo napeti, velika verjetnost je, da bodo začeli veljati strožji ukrepi zaradi neposlušnosti in strožje sankcije. Morebitna stopnjevanja konfliktov in zajezitev neposlušnosti in napetosti bo prineslo ustrezno sankcioniranje in rešitev globalnega problema. Marsa v vodnarju si lahko predstavljamo kot udar strele, zato lahko pričakujemo upor vsemu, kar pomeni disciplino in zatiranje. Pojavijo se lahko tudi povečane globalne dejavnosti, povezane s sodobno tehnologijo in komunikacijami, težave z njimi, z elektriko, elektroniko in zračnim prometom.   

Deli na Facebooku:

Kristal upanja in zaščite, ki v sebi skriva moč Amazonk
Amazonit je kristal upanja, varnosti, poguma in ženske moči. Uporablja se za plodnost, vzpostavljenje hormonskega ravnovesja in proti izpadanju las, č...
Nauk polne lune: kako dvigniti samozavest in nehati kritizirati
Energijo polne lune v devici lahko uporabimo tudi za razmišljanje o tem, kakšne so naše vrednote, kako živimo? Zavedajmo se področij, na katerih so po...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶