Danes, 20.3.2019, ob 21:58 nastopi pomladno enakonočje (ekvinokcij), poseben energijsko močan pomladni dan, ki so ga častili že naši predniki. Prebuja se novo obdobje, polno rasti in življenja. To je prelomnica, ki ji vse tradicionalne kulture namenjajo posebno pozornost. Kelti so častili Ostaro, boginjo pomladi, ki je predstavljala priložnost za nov začetek. Bila je lepa, topla in prijazna gozdna ženska, ki so jo občudovale tako živali kot ljudje. Naši predniki pa so častili boginjo Vesno, vladarico razcveta, plodnosti in sončne toplote.

Tudi astrološko gledano je pomladno enakonočje prelomnica. Sonce se premakne v znamenje Ovna, ki je prvo znamenje zodiaka in predstavlja začetek novega cikla in novega astrološkega leta. Podporo imate prav tako v marčevski polni luni, ki bo letos še posebej velika in močna in bo nastopila skoraj istočasno kot ekvinokcij. Rečemo ji super luna in pojava super lune v marcu nismo zabeležili že kar nekaj let.

Energijsko ima praznik pomladnega ekvinokcija globlji pomen zaradi simbolike, ko svetloba premaga temo, saj bodo dnevi od zdaj naprej daljši. Ta dan torej pomeni prihod svetlobe, toplote in vrnitev samega življenja. To pa ne vpliva samo na prebujajočo se naravo okoli nas, pomeni tudi prebuditev nas samih, naši energij in ponovnega rojstva naše ustvarjalnosti. Zato današnji dan praznujte, kot bi se na novo rodili, saj bodo energije na vaši strani.
Ritual: Potrebujete kristal kamene strele. Kristal je zelo pogost in prepričani smo, da ga po večini že imate doma. Odpravite se v naravo, najdite sebi ljub kotiček. Seboj vzemite toplo podlogo za sedenje.

* Če danes nikakor ne boste mogli iti v naravo, vam predlagam naslednje: v svoj dom prinesite sveže cvetje ion z njim okrasite kotiček svojega doma, ki ga bo obsijalo popoldansko sonce.

Ko boste našli ali uredili svoj pomladni kotiček, se tam usedite. Ko boste začutili, da vam je udobno, v roke vzemite kristal kamene strele. Podržite ga v obeh dlaneh in roki na pol iztegnite predse. Globoko vdihnite in začutite topel pomladni zrak in žarke sonca na vaših licih. Zaprite oči in na glas izgovorite:

»Iz rok spuščam stare energije in se prepuščam svežim energijam pomladi, da me očistijo, napolnijo in prebudijo. Sem del narave in narava je del mene.«

Začutite zvoke narave okoli vas. Naj vašo dušo napolni ptičje petje in zvoki vetra okoli vas. Zavestno se povežite z naravo in sprejmite vse, kar tiščite v sebi. Sedaj imate podporo energije, da za vas nastopi nov začetek. 

Deli na Facebooku:

TOREK 12. marec - Dan sajenja cvetlic
...
Katera čakra te pokliče?
Korenska, spolna, srčna ali solarni pleksus?...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶