Amazonit je po vsem svetu poznan kot kristal upanja.

Tako kot na vsako živo bitje vplivajo okoljski in družbeni dejavniki, tudi človek tu ni nikakršna izjema. Živimo v zelo nepredvidljivih časih, okoljsko in družbeno negotovost pa posameznik kaj hitro vsrka vase, kar lahko privede do zmedenosti, nemira, preplaha v človeški duši, celo do agresije ali iracionalnega razmišljanja. Kot protiutež družbenemu vplivu pa nam narava ponuja številne rešitve – med njimi je tudi poseben naravni zaklad, ki nam lahko pomaga očistiti dušo in nas popelje na višjo duhovno raven. To je kristal amazonit!


Zaupanje v boljšo in lepšo prihodnost

Pod našim drobnogledom se je tokrat znašel poseben kristal, ki v očeh posameznikov ne blesti samo zaradi svoje čudovite in zelo privlačne zeleno turkizne barve, ampak je priljubljen tudi zaradi svoje energije – po vsem svetu je namreč poznan kot kristal upanja. Upanje pa je v negotovih časih, v katerih živimo, še kako pomembno, saj nas navdaja z optimizmom.

V prvi vrsti vam bo kristal pomagal poiskati varnost pred svetom. V vas bo prebudil samozavest, odločnost, samokontrolo ter svobodo v komunikaciji. Vodil vas bo do razumevanja obstoječih težav v življenju in pripeljal do točke, ko se boste bolj sprostili in občutili mir ter ravnovesje. S tem kristalom ob sebi boste občutili pozitivne vibracije in pridobili upanje v boljšo in lepšo prihodnost. Amazonit namreč v posameznikovo življenje vnese vedrino, spodbudi ustvarjalnost, celo povečuje moč koncentracije ter odpravlja depresivno razpoloženje. 


Lepa, pogumna in samozavestna

Amazonit ima zaradi močne simbolike zelo ugoden vpliv na ženske, saj simbolizira žensko moč in plodnost. Ima neverjeten vpliv na vzpostavljanje hormonskega ravnovesja, zato je priljubljen pri ljudeh, ki imajo težave s ščitnico, vplival  pa naj bi tudi na lepoto ter ščitil reproduktivne organe, zato je zelo priporočljiv za nosečnice. 

Čeprav so ga častili že pred antiko, vzorce minerala so našli celo v Tutankamonovi grobnici, je kristal dobil ime po legendarnem plemenu amazonskih bojevnic, ki so svoje ščite za dodatno moč, zaščito in pogum krasile s čudovitimi amazonskimi kamni. V čast Amazonkam je dolgo veljalo prepričanje, da nošenje nakita s kristalom amazonit naredi žensko še lepšo in privlačnejšo, saj z njegovo pomočjo postane odločnejša in bolj samozavestna. 


Proti izpadanju las

Amazonit deluje proti staranju in preprečuje nastanek gub in aken. Priporoča se, da ga imajo v svoji neposredni bližini tudi tiste osebe nežnejšega spola, ki se borijo s čezmernim izpadanjem las, saj spodbuja dobro presnovo kalcija v našem telesu ter tako pomaga krepiti nohte in lase. Odpravlja pa prav tako krče v mišicah in ugodno vpliva na celoten živčni sistem.  

Pa še en uporaben nasvet: Če amazonit postavimo v bližino elektronskih naprav, nas bo kristal ščitil pred sevanjem, ki ga te oddajajo, v službi pa nas bo obvaroval pred stresom ali ga vsaj ublažil.


Deli na Facebooku:

Astrologija odnosov: Ali se ujemata?
Sinastrija v astrologiji obravnava individualne rojstne karte v smislu partnerskega potenciala, primerja dve rojstni karti glede na medsebojne aspekte...
Poroka Venere in Marsa v vodnarju prinaša užitek in upor
Ples Venere in Marsa v ozvezdju vodnarja nam prinaša nove globine v odnosih, vznemirjenje, odprtost. V ospredju bosta samosvoje razmišljanje in izrazi...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶