Veliko pozornosti namenjamo hrani, ki jo vsak dan zaužijemo. Hrana z umetnimi barvili, hrana brez aditivov, antioksidanti, kalorije, gensko spremenjena hrana, vitamini, minerali, veliko sadja, zelenjave, žitarice, oreščki, manj maščob ... Kaj pa hrana za dušo? Ali poskrbiš za svojo dušo, da se redno hrani in da se dobro počuti v tvojem telesu? Pravzaprav uživanje samo zdrave hrane ne bo dalo tako dobrega učinka, če se bomo v svoji notranjosti počutili prazno, nemirno, nezadovoljno in brez upanja. Poglejmo štiri pomembna in zdrava živila za našo dušo. 

Zdrava hrana: hvaležnost, spoštovanje, radost, smeh.

Nezdrava hrana: dvom vase, strah, jeza, sovraštvo, predvidevanje. 
1. HVALEŽNOST je izraz za naše občutke, ki jih prejmemo iz okolice, za občutke, za katere se zavedamo, koliko nam pomenijo in za katere smo vesolju hvaležni. Človek, ki je hvaležen, vedno gleda na stvari s pozitivne strani, saj ima vedno občutek, da je nekaj pridobil. Hrana za vašo dušo je HVALEŽNOST. Predlagam naslednje: vsako jutro, še preden vstanete iz postelje, si naštejte 5 stvari, za katere ste lahko hvaležni. 


2. SPOŠTOVANJE je spoznanje in priznanje vrednosti in velikega pomena stvari kljub temu, da ste morda že pozabili na njih. Nežen vetrič na vaših licih, šelestenje listja v krošnjah dreves, zvok brenčanja čebelic v toplem pomladnem dnevu, močan vonj sivke v mesecu avgustu in tišina temne noči, polne oddaljenih zvezd. Negujte svojo dušo s polno zavestjo in zavedanjem svoje okolice, bodite prisotni v vsakem trenutku. Predlagam naslednje: prisotnost trenirajte tako, da se zavestno opomnite in začutite svojo okolico. Globoko vdihnite, kaj vohate? Kaj slišite? Kaj čutite? 


3. RADOST pomeni najti izgubljeno navdušenje nad življenjem. Radost je, ko opazite vedno nekaj dobrega v vsem. Radost je naravnanost na pozitivno. Radost lahko začutite med kosilom, ki je prav zares odlično, pri pitju kave ali čaja, ki vam polepša dan, ko na ulici opazite smeh in igro brezskrbnih otrok ali le opazujete sončni zahod. Trenutki, ki v vas vzbujajo inspiracijo in navdušenje. Predlagam naslednje: opazujte in začutite, kateri je tisti dogodek, ki v vas prebudi občutek radosti. Vsak večer pred spanjem pomislite, poglejte in občutite radost. V svoj spanec se potopite polni upanja in pozitivih občutkov radosti. 


4. SMEH sprošča mišice in sprosti napetost. Pravzaprav lahko pozitivne učinke smeha primerjamo z blago vadbo, ki blagodejno vpliva na fizično telo. Poveča pretok krvi in izboljša spanec, vzpostavlja ravnovesje v telesu in mu daje občutek, da je vse v redu. Zdrav um v zdravem telesu. Seveda je za dušo pomembno, da za svoje telo poskrbite, kot si vaše telo zasluži. Predlagam naslednje: najdite čas za sprostitev, najdite čas za smeh. Ne se bati, da bi izpadli trapasto – saj veste: smeh je pol zdravja! 


Solarni pleksus
Solarni pleksus je sedež vašega ega. Določa vaš občutek notranje vrednosti, samozavest in tudi moč vaše osebnosti. Dobro delujoč solarni pleksus vam d...
Spolna čakra
Spolna čakra je sedež vaših primarnih čustev. Vanjo so se zapisale vaše najzgodnejše izkušnje, zato v veliki meri določa vaše nezavedne reakcije. Je c...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶