Ali ti strah in tesnoba preprečujeta, da bi živel tako, kot si želiš? Spodaj sem izbrala nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali premagati ta nezdrav in hromeč vzorec vedenja. 

Strah je nevrofiziološki odziv na zaznano grožnjo. 


1. Dovoli, da občutiš svoj strah vsaj 2 – 3 minute. Dihaj z njim in si reci: »V redu je, v redu bo. Vem, da je občutek slab, ampak to je samo občutek in občutki pridejo in grejo.« Nato se zaposli, pokliči prijatelja, ki te vedno spravi v dobro voljo, v roke vzemi revijo, potopi se v dejavnost, ki je zate prijetna in zanimiva. 


2. Pomaga tudi, da si zapišeš seznam, za kaj si hvaležen. Seznam imej vedno pri sebi. Seznam ponovno preberi, ko boš začutili, da te popadajo slabi občutki. 


3. Na seznam dopiši: Draga tesnoba, ne moreš me več prestrašiti. Pokaži mi, kaj novega me lahko naučiš. 


4. Izvajanje fizičnih vaj. Med telovadbo ne zaposliš samo telesa, zaposliš tudi um. Pojdi na sprehod, naredi raztezne vaje. Prižgi si 15 minutni video za izvajanje vaj. 


5. Poskusi se malo poigrati s svojim humorjem. Zamisli si smešno situacijo, v kateri se lahko znajdeš. Kaj je najbolj grozno, kar se lahko zgodi? Da se osmešiš? 


6. Pomisli, kakšen nasvet bi dal prijatelju, če bi ti zaupal, da ga je nečesa zelo strah? Verjetno mu ne bi svetoval, naj zaradi strahu nečesa ne naredi? Svetoval bi mu, da naj ga strah ne ustavi. 


7. Kadar te popade strah, bodi do sebe ljubeč. Nikar se na zaničuj in nikar ne govori s sabo grdo, s tem boš svoj strah dolgoročno le poslabšal. 


8. Vaja za okrepitev korenske čakre. Vajo izvajaj enkrat na dan. Stoj na mestu s podplati v širini svojih bokov. Vizualiziraj si močne korenine, ki segajo globlje in globlje. Zasidraj se v tla in začuti močno, stabilno energijo Zemlje. Predstavljaj si, kako ta ista energija napolni tvoje telo. Ponavljaj si: »Sem močan, sem vreden življenja. Sem svoboden.« 


Želiš okrepiti svojo korensko čakro s kristali? Klikni tukaj.

P.S.: vpiši kodo PALAČA10 za 10% popusta  ;)
Želiš okrepiti svojo korensko čakro s kristali? Klikni tukaj.

P.S.: vpiši kodo PALAČA10 za 10% popusta  ;)

Kaj ti prinaša avgust
Mesec se bo začel z luninim mlajem, obenem pa bo še Merkur zaključil svoje retrogradno obdobje. Pravzaprav vsi po vrsti lahko pričakujemo močan nov za...
Tvoje sporočilo za avgust
Vedeževanje s kartami je ena najbolj razširjenih oblik vedeževanja. Čeprav se ob toliko priročnikih, člankih in vsebinah zdi, da bi vsak lahko bil ved...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶