Že stoletja se kristali uporabljajo za odstranitev blokad na energijski, čustveni, miselni in duhovni ravni. Ker prihajajo iz zemlje, nam pomagajo povezati se z zdravilno energijo našega planeta, ki pomirja in daje občutek stabilnosti. Za uživanje v energijah kristalov pa ni potrebno, da si zelo duhovno poglobljen človek.  Energija kristalov vpliva prav na vse nas. 

Obstajajo kristali, ki lahko izboljšajo tvoje ljubezensko življenje, pomagajo privabiti denar v tvoje življenje, ti pomagajo na karierni poti, pomagajo preboleti žalost in razne dvome in še več. 

Tokrat sem zate izbrala nekaj pomembnih področji, pri katerih si lahko pomagaš s kristali. 
Če ti primanjkuje energije, izberi kristale, ki ti bodo dali novega zagona in navdušenja nad življenjem. Kristali prav tako pomagajo pregnati spomladansko utrujenost in odgnati negativne energije. 

Rdeči kristali so splošno znani po tem, da stimulirajo pretok energije, saj so povezani z gibanjem in motivacijo. Energijsko v prvi vrsti delujejo na korensko čakro, skozi katero vstopa v vas prvinska energija Zemlje in napaja celotno telo. Dober pretok energij skozi spodnje čakre je ključen za občutek moči, povezanosti in stabilnosti.

Karneol, kristal akcije. Pogum, vitalnost, seksualnost.

Rdeči jaspis, kristal vitalnosti. Motivacija, energija, neodvisnost.

Oranžni kristali delujejo na našo kreativno energijo. Povezani so s tem, kako si znamo narediti življenje udobno in prijetno. Energijsko v prvi vrsti delujejo na spolno čakro, ki je energijsko središče uživanja in ugodja. Seveda je povezana tudi s spolnostjo, vendar jo potrebujemo še za vsa druga področja. Omogoča, da smo sposobni nekaj ustvariti, zato je pomembna za posel in denar, pa tudi na splošno za veselje do življenja.

Oranžni kalcit, kristal potenciala. Poskrbi za pretok pozitivne energije.

Rumeni kristali delujejo na našo samopodobo in osebnostno moč. Če misliš, da se ne da nič spremeniti ali če imaš ogosto občutek, da so tvoje roke zvezane, potem potrebuješ enega od njih. Energijsko v prvi vrsti delujejo na solarni pleksus, to pa je energijski center tvoje osebnosti.

Citrin, kristal sonca. Optimizem, volja, moč osebnosti.

Sončev kamen, kristal talentov. Pomaga za odkrivanje in razvijanje osebnih potencialov.
Bližje kot imamo svoje kristale in bolj kot se z njimi povezujemo, bolj nas lahko njihove energije transformirajo. Njihova vibracija vpliva tako na našo zunanjost kot notranjost. Če izbereš prave kristale, ti bodo pomagali premagovati stresne situacije, tesnobo, nočne more in čustveno izčrpanost. Pomagajo ti zbistriti um in najti sebe. Na žalost živimo v svetu, kjer se vsakodnevno srečujemo s situacijami, ki nas čustveno in mentalno izčrpavajo. Tudi slabe novice, ki jih prestrežemo na radiu in televiziji, podzavestno vplivajo na nas. Dolgoročno ima nenehen stres, slab spanec in tesnoba za nas hude posledice. Oslabi tako telo kot um. 

Amazonit, kristal upanja. Pomirja in sprošča.

Mesečev kamen, kristal intuicije. Podzavest, notranji mir.

Ametist, mojster zdravilec med kristali. Čisti vso negativnost in zmedo.

Fluorit, kristal mavrice. Umirja in jasni misli.

Ahat, kristal moči. Občutek varnosti, zaupanje v zmago.
Če te mučijo bolečine, si lahko dodatno pomagaš s kristali. Izbrane kristale lahko polagaš na boleča mesta ali pa jih nosiš v svoji bližini. Če te bolečine mučijo ponoči, lahko kristale položiš tudi pod posteljo. Nekateri kristali imajo moč nevtraliziranja elektromagnetih sevanj z okolice. 

Magnezit, kristal sprostitve. Tradicionalno ugoden kristal za kosti in mišice.

Bronzit, kristal regeneracije. Tradicionalno se je uporabljal za lajšanje mišičnih krčev.

Hematit, kristal prizemljitve. Uravnoveša in prežene negativno energijo iz telesa.
Te kristale je najbolje kar stalno imeti v svoji bližini, morda v žepu ali v torbici, pri plačevanju položnic pri igranju iger na srečo, pri pisanju izpitov, na sestankih in govorih. Izbrani kristali imajo že dolgo zgodovino, kako so v različnih kulturah in situacijah služili kot talismani, ki privabljajo obilje. Z uporabo kristalov lahko sami sebi naredimo energijsko podporo, da bo vse potekalo gladko. Pomagali ti bodo odpraviti ovire na poti do cilja in ti vlivali pogum. Kadar na delovnem mestu nismo ravno sproščeni, si izbrani kristal lahko položimo kar na svojo delovno mizo. Tako nas razbremeni pritiska in pomaga izkoristiti skrite potenciale. 

Tigrovo oko, kristal samozavesti. Odločnost, prepričljiv nastop.

Žad, dragoceni kamen. Privlači denar, ljubezen in prijateljstvo.

Mahovni ahat, kristal rasti. Odličen tudi za vrtičkarje!

Pirit, lažno zlato. Zaščita, bogastvo.

Obsidian, kristal resnice. Ščiti dobrosrčne ljudi.

Aventurin, kristal hazarderjev. Kadar imamo opravka z denarjem, ga držimo v levi roki.
Kristali brezpogojne ljubezni v prvi vrsti vplivajo na energijo srčne čakre. To nežno energijo negujejo in navdajo z upanjem. Izbrani kristali oddajo energijo sočutja, lepote in odpuščanja. To te bo negovalo na čustveni ravni in podpiralo ter ti pomagalo sprejeti univerzalno energijo iz vesolja. Vplivajo na samopodobo in ti pomagajo vzljubiti vsak delček sebe. Razočaranim vračajo občutek varnosti in povezanosti. 

Ljubezenski kristali v tvoje življenje privlačijo ljubečega partnerja. Znani so tudi po tem, da pomagajo preboleti velike ljubezni in izgube, zaceliti srčne rane. Predvsem pa pomagajo odpustiti. Odpuščanje je temelj za srečno življenje. Kdor ne zna odpustiti, breme nosi skozi celo življenje. Prepusti se očiščevalnim energijam kristalov in osvobodi svoje srce. 

Roževec, kristal zaljubljencev. Brezpogojna ljubezen, nežnost.

Rodonit, rešilni kristal. Pomaga pri krizah v zvezi, spodbuja odpuščanje.

Malahit, kristal varuh. Ščiti, odpira srce na čustveni ravni.

Kamena strela, univerzalni zdravitelj. Pomaga za jasnost v mislih, čustvih in dejanjih.


Deli na Facebooku:

Brezplačno vedeževanje
Prvič z nami? Do gratis pogovora s svetovalko Kosmike v 4 preprostih korakih. ...
Ali se ti bo želja uresničila?
Navodila za samostojen numerološki izračun....
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶