Čeprav imajo kristali svojo lastno vibracijo, so vseeno eden najbolj hvaležnih energijskih prenosnikov tudi za programiranje. Oglejte si preprosta navodila za programiranje kristalov.


Predpriprava

1. Določite namen

Za programiranje kristalov je najbolj pomembno, da jasno določite, za kakšen namen ga boste programirali. Lahko je bolj splošen (npr. za več denarja) ali zelo specifičen (npr. da bom v 3 mesecih shujšala 5kg)*. 

* Tudi če ste programirali kristal za določeno obdobje, to še ne pomeni, da ne bo več uporaben, ko bo to obdobje minilo. Lahko ga preprosto očistite in znova napolnite. Lahko ga tudi znova programirate.  

Najbolje, da si namen zapišete na listek v obliki preprostega stavka, kot bi nekaj naročili kristalu. Nekaj primerov:

  • Programiram te za več denarja.
  • Tvoj namen je, da bom našel novo službo.
  • tvoja naloga je, da mi pomagaš, kadar me bo strah.
  • Programiram te, da mi pomagaš rešiti moje ljubezenske težave.
2. Izberite kristal

Lahko izberete kristal, ki že sam po sebi podpira namen, za katerega ga boste programirali. Recimo jaspis za denar, roževec za ljubezen, sodalitza boljšo koncentracijo ipd.

Če ne veste, kateri kristal izbrati, vam svetujemo, da izberete kameno strelo. 
Sama oblika kristala pri tem ne igra bistvene vloge. Nekatere oblike lahko okrepijo določen namen (nihalo, špica, piramida ...), vendar pa za začetek ni tako pomembno, ali boste izbrali kristal za nošenje v žepu, obesek iz kristala ali pa morda večji kristal, ki bo služil kot okras v nekem prostoru. 3. Očistite kristal

Večino kristalov lahko splaknete s hladno vodo in nato osušite.

Za programiranje vedno vzemite čim bolj sveže očiščen kristal.
4. Pripravite prostor

Kot pri vsakem energijskem delu je tudi za programiranje kristalov pomembno, da se ga lotite v urejenem prostoru. Lahko prižgete dišečo palčko, zavrtite ustrezno glasbo ali pa vsaj temeljito prezračite. Pomembno je, da je prostor energijsko (in praktično) čist
5. Pripravite sebe

Ker boste v postopku programiranja usmerili energije, morate poskrbeti, da tudi v vašem energijskem polju ne bo »navlake«. To pomeni, da kadar ste pod stresom, v stiski s časom ali kako drugače obremenjeni, prav gotovo ni dober čas za programiranje kristalov. 

Umirite se in namenite svoj čas temu, da boste programirali svoj kristal. Lahko si pomagate tako, da se npr. stuširate, si privoščite kopel ali meditirate. Pomembno je, da boste z glavo, srcem in telesom pri stvari, ko se boste lotili programiranja.
Postopek

  • Primite kristal v levo roko in počakajte, da boste začutili njegovo energijo.(To lahko začutite kot občutek toplote ali mravljince, ki se širijo od dlani navzgor.)
  • Zazrite se v kristal. Objemite ga s pogledom.
  • Programirajte kristal. Lahko mu glasno ali polglasno poveste, za kaj ga programirate. Lahko pa mu poveste tudi brez besed. V tej fazi morate biti zbrani in zravnani, saj dejansko delujete kot usmerjevalnik energij.
  • Pokrijte kristal z desno roko.
  • Zahvalite se.


Programiran kristal uporabljate enako kot vse druge. Priporočljivo je, da ga čim pogosteje nosite pri sebi.

Kateri obesek je pravi zate
Včasih je kar težko verjeti, da takšna enostavna odločitev toliko pove o tebi. Ampak v energijah je vedno vse tako, kot mora biti. Preveri spodaj, zak...
Najboljši pari
Srečna zveza temelji na dobri energijski povezanosti oziroma na uravnoteženju moških in ženskih energij. Če je tako, potem v zvezi vse »štima.« Prav v...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
read more ⟶