Kako v svoje življenje privabiti več sreče? Ali z drugimi besedami, kako postati bolj srečen? 

Zgodba o sreči

Nekoč je živel mladenič. Ni bil bogat, a ni bil niti reven. Imel je ravno prav za svoj obstoj. Ta mladenič je vse dni delal dobro. Ko so ga vprašali, kaj je tisto, kar ga osrečuje, je odgovoril, da ga osrečuje občutek, ko pomaga drugim. Enostavno tako mu postane toplo pri srcu, da kadar pomisli na srečo, pomisli na ta isti občutek. Razveseljeval je starce, ki jih je srečal na poti, razveselil je tudi kašnega brezdomca, ko mu je podaril še topel krof iz pekarne. Tudi živali so se mu zasmilile in ni mogel mimo brezdomne mačke, niti mimo lačnega vrabca, ki je prosil za drobtino žemlje, ko je jedel malico. Ves svoj čas in denar je večinoma namenil drugim. 

Vsi ljudje so misli, da je smešen, da je revež, ker vse to počne, in da je ubog, ker ne vidi, kaj vse bi si sam lahko privoščil. A fant je še naprej delal te iste stvari, še naprej je pomagal ubogim, še naprej je bil razlog za nasmeh na marsikaterih ustnicah. In ta fant je bil srečen, kljub temu, do je bil v očeh drugih ubog.

No, vsak od vas se verjetno ne bo našel v tej zgodbi, pa vendar lahko v tej zgodbi najde vsaj navdih

Ni tako pomembno, da našo srečo opazijo vsi. Pomembno je, da mi opazimo, kaj nas dela srečne. Če imate pri tem malo več težav, si preberite naslednje nasvete in morda prav kmalu tudi vi le opazite svojo srečo.

1. Bodite hvaležni. Bodite hvaležni za malenkosti vsakdana. Za jutranjo kavico, za hrano na mizi, za zdravje ... Bodite hvaležni za vse, kar je za vas postalo že samoumevno.

2. Verjemite, da lahko dosežete vse! Če se dvoma vase ne znebite kmalu, bo ta postal stalnica v vaših mislih. Prej ko boste opravili z dvomom, prej boste opazili, da zmorete prav vse in še več.

3. Osredotočite se na tisto, kar želite, in ne na tisto, kar vas moti. Če opazite vedno samo tisto, kar vas moti in spravlja v slabo voljo, se takoj ustavite! Zadihajte in takoj poglejte okoli, kaj vam je všeč. Zagotovo boste našli nekaj. Osredotočite se na to. 

4. Svoje misli zavestno obračajte v pozitivne. Če mislite samo negativno, potem vam ne preostane drugega kot to, da je za vas vedno vse narobe. Potrudite se misliti pozitivne misli! 

Deli na Facebooku:

Test poguma
Človeško življenje se razširi ali pa skrči, odvisno od njegovega poguma. Preveri v testu....
Kje začeti? Vodnik po čakrah
Gotovo že veste, da so vaše čakre energijska središča, ki so odgovorna za pretok energije v vašem telesu. Vplivajo na fizično, čustveno in razumsko po...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶