Danes obstaja vrsta celovitih prehranskih sistemov kot na primer vegetarijanski, makrobiotični, ajurvedski, "jej samo tisto, kar pade z drevesa" in drugi.  Lahko rečemo, da živimo v časih, ko intenzivno gradimo odnos do hrane. Tu je astrologija lahko v veliko pomoč (Prehranska astrologija-OSEBNA analiza), konec koncev je zodiak najstarejši sistem klasifikacije na svetu.


Uživanje uravnoteženo mešane hrane, bogate s hranili, je univerzalno koristna stvar, to pa zagotovo ni enako za vsako osebo. To pomeni, da je najboljši prehranski načrt za vas deloma odvisen od vašega življenjskega sloga, temperamenta in preferenc. Ker lahko astrologija osvetli te osebne lastnosti, lahko dejansko uporabimo svojo rojstno karto (natalno karto lahko naročite TUKAJ), da si pomagate pri opredelitvi prehranskega pristopa, ki se ujema z vašo osebnostjo. Koristno izhodišče? Ugotovimo lahko, kaj in kdaj jesti za to osebo in ne samo za znamenje horoskopa, saj je še veliko pokazateljev v karti, povezanih s prehrano določene osebe. Potrebno je spoštovati energijo osebe tako v vrstah hrane in pijače, ki jih izbere, kot v načinih, kako jih zaužije. Premislek o tem, kako (in ne kaj) jesti glede na osebni horoskop, je zelo pomemben, to pa imenujem "prehransko gibanje".Katera živila bi morali uživati in katerim se izogibati glede na vaše astrološko znamenje? 


Oven


Ovni in ovnice diete začenjajo z navdušenjem, vendar tudi enako hitro obupajo, sploh če se kilogrami ne začnejo topiti dovolj hitro. Najboljša dieta za pripadnice tega ognjenega znamenja temelji na ribah, sveži solati ter sadnih sokovih, kot sta jabolčni in sok grenivke, saj bodo tako lažje nadzorovali močno presnovo. Moški, rojeni v tem znamenju, bi morali uživati hrano, bogato s sladkorjem in škrobom, ki jim daje potrebno energijo.


Bik


Bikice hujšajo počasi, vendar zanesljivo. Zelo so potrpežljive, pogosto se odločijo tudi za bolj zdravo prehranjevanje. Priporočajo jim uživanje jabolk, grozdja in zelenjave, pa tudi začimb, kot sta kari in čili. Obvezno morajo jesti tudi dovolj žit. Biki bi se morali izogibati keksom, sladkarijam in zlasti mastnim omakam. Znano je, da biki in bikice radi veliko jedo, a kljub temu je priporočljivo, da se diete čim bolj držijo. 


Dvojčka


Ženske, rojene v znamenju dvojčkov, pogosto jedo spotoma, pri čemer praviloma izbirajo nezdravo hrano. Čez dan bi morale čim pogosteje jesti, vendar ne obilnih obrokov. Morale bi se izogibati kavi in drugim pijačam, ki vsebujejo kofein; dobra zamenjava za kavo je zeleni čaj. Tako za dvojčice kot dvojčke je priporočljivo, da uživajo veliko svežega sadja, kot so pomaranče, grenivka in breskve, pa tudi sezonsko zelenjavo.


Rak


Ker so Rakice izredno nadarjene za kuhanje in čutijo potrebo po nenehnem preizkušanju receptov, bi se morale opredeliti za raznoliko nizkokalorično prehrano. Tako ženskam kot moškim priporočajo uživanje rib, grozdja in brokolija ter zelnice. Izogibati bi se morali sladkorju, pecivu, belemu kruhu in pivu. Raki se zelo hitro vznemirijo, kar zelo škoduje njihovi prebavi, zato bi se morali držati diete.


Lev


Levinje ljubijo svobodo, okusno hrano in dobre pijače. K sreči imajo močno presnovo, ki jim omogoča, da ostanejo dejavne. Uživati bi morale zelenjavo, bogato z železom, kot sta brokoli in špinača, od sadja pa grozdje, kokos in rozine. Moškim Levom ne preostane nič drugega, kot da upoštevajo enako dieto in se skušajo čim več ukvarjati s športom.


Devica


Ženske, rojene v znamenju device, morajo ščititi svoja občutljiva prebavila. Zanje je najprimernejša vegetarijanska prehrana. Seznam priporočljivih živil obsega kuhano zelenjavo, špinačo in solate, žita, paradižnik, jabolka, banane in rjavi riž. Tako ženske kot moški, rojeni v tem znamenju, bi se morali za vsako ceno izogibati hitri hrani, pretiranim količinam mesa, močno začinjeni hrani, maščobam, pa tudi hrani, pripravljeni s preveč rastlinskega olja.


 

Tehtnica

Tehtnice bi morale piti veliko vode in se izogibati alkoholu in sladkim pijačam. Zanje je primerna hrana, bogata z beljakovinami. Pripadnikom tega znamenja koristijo ribe, morski sadeži, jogurt, rjavi riž, koruza, paradižnik, špinača, grozdje, jabolka in mandlji. Moški bi se morali izogibati piškotom in sladkarijam nasploh ter uživati več hrane, bogate z rastlinskimi vlakninami.


Škorpijon

Rojeni v tem znamenju bi morali v svojo dieto vključiti rjavi riž, zeleno solato, zeleno, kumare, češnje, pomaranče in limone. Moški škorpijoni so pogosto zelo predani delu, zato nemalokrat preskakujejo obroke. Prav zato bi morala njihova dieta vsebovati hrano, ki zahteva hitro in preprosto pripravo. Škorpijoni imajo radi tudi zelo začinjeno hrano.


Strelec

Za vse, ki so rojeni v tem ognjenem znamenju, so najprimernejša živila, bogata z vitaminom C, paradižnik in čebula. Ker se nagibajo k pretiravanju, bi se morali naučiti zmernosti pri naročanju hitre hrane, na najmanjšo možno mero pa bi morali omejiti tudi uživanje sladkorja in vseh sladkarij.


Kozorog

Kozorogi navadno nimajo velikih težav s čezmerno težo. Če se jim to kljub vsemu zgodi, se zelo hitro vrnejo v optimalno formo. Priporočljiva dieta za kozoroge obsega zelenjavne juhe, solate z malo olja in kisa ter zmerne količine nemastnega mesa. Vselej resnim kozorogom priporočajo, naj za boljše razpoloženje sem in tja zaužijejo tudi kaj sladkega.


Vodnar

Za vodnarke je nadvse pomembno, da uživajo hrano z malo maščobe. Opustiti bi morale mastno meso in sladkarije. Njihova idealna dieta obsega sadje, zlasti jabolka in citruse, ter suho sadje. Moški pripadniki tega znamenja bi si morali nehati izmišljati ekscentrične kombinacije in v svoje življenje vrniti preprosto, dobro pripravljeno hrano.


Ribi

Ribe rade dobro jedo, vendar imajo pozneje pogosto težave, saj je njihovo telo občutljivo. Za uspeh pri hujšanju nujno potrebujejo podporo prijatelja. Tako ženske kot moški, rojeni v tem znamenju, bi morali jesti hrano, bogato z železom, kot so jajca, jetra, žita, grah, špinača, ostrige, grozdje, suhe slive, marelice in breskve. Ribe, ki želijo zdravo hujšati, bi morale znatno omejiti porabo soli.

Prihaja polna jagodna Luna!
Super Luna je fascinanten nebesni pojav. Ker se ob tem času Luna najbolj približa Zemlji, je tudi njen vpliv močnejši. ...
Tako bo retrogradno gibanje Neptuna vplivalo na vas
Čaka nas še ena nebesna upočasnitev-Neptun začenja svojo retrogradno pot, ki jo bo zaključil 3.decembra 2022. Ker je Neptun precej oddaljen od Zemlje,...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
read more ⟶