Pirit

Ni vse zlato, kar se sveti

Pirit je kristal zaščite, bogastva, ki na prvi pogled marsikomu deluje hladno. Vendar pa so prav nasprotno od tega njegove energije tople in prijetne. Značilen piritov zlati odsev transformira negativne energije v pozitivne. 

Kdor ima v žepu pirit, se je verjetno namenil spoznati samega sebe. Velja, da pirit  svojemu lastniku kaj kmalu razkrije njegove lastnosti in prave želje. Moč pirita povečamo, če ga kombiniramo s citrinom, žadom ali kameno strelo. Te kombinacije prinašajo srečo. Pirit spodbuja naš um, da se širi in sprejema nove izzive, zato je primeren za vse, ki se učite ali pa ste morda ravno sprejeli novo službo. Primeren je tudi za vse, ki radovedno gledate na življenje in živite po motu življenje je učilnica. 


Kristal pirit:

  • kristal transformacije
  • kristal uma
  • kristal sprememb 
  • kristal sreče

Pirit ni primeren za izdelavo eliksirjev za uživanje. 


Zanimivost

Piritu rečemo tudi lažno zlato, ker je njegova barva, ki je podobna zlatu, v zgodovini zavedla mnoge iskalce zlata. Pirit je bil v Angliji v Viktorijanski dobi zelo priljubljen material za izdelavo nakita. 


Vpliv na čakre

Pred meditacijo lahko s piritom zakrožite po prostoru in tako prostor energijsko prečistite. Ritualu lahko dodate se svečo in kadilo. Pirit stimulira delovanje čakre solarnega pleksusa in grleno čakro. 


Vpliv na počutje

Pirit se tradicionalno uporablja za izboljšanje počutja ob prehladih in gripi. Ugodno vpliva na kožo in pomaga v boju proti glivičnim okužbam. Ugodno vpliva na pljuča in grlo. Po feng shuiju položite kristal pirita na severozahod stanovanja. 


Horoskop: Tehtnica, Vodnar, Bik.


Programiranje kristalov


Kristal Pirit

Kristal Pirit

Pirit, znan tudi kot lažno zlato, ima značilen kovinski sijaj in je zlatorumene barve. Je kamen zašč..

12.00€ Brez DDV: 9.84€

Prikazujem 1 do 1 od 1 (1 strani)