Uredite svoj dom po Feng shui-ju!


Feng shui je starodavna kitajska modrost o ravnovesju in dobrem pretoku energije. Upošteva Naravne in Višje zakone in nas tako uči, kaj naj naredimo, da nas bodo podpirale energije prostora.

Veliko ljudi, ki dajo nekaj nase, namreč dobro poskrbi za svoje osebne energije. To je tako, kot če bi vsak dan oblekli čisto belo srajco. Ampak če bomo šli z njo v umazan prostor, kakšna bo postala ta srajca?

Ja umazana, seveda. Pa to še ni vse. Če poskrbite za dobre energije v prostoru, ne boste naredili nekaj dobrega samo zase, ampak tudi za druge ljudi, živali in rastline, ki živijo z vami. Pa še celo za tiste, ki pridejo samo na obisk! Vaše stanovanje bo dobesedno postalo prostor dobrih energij in boste videli, da boste to tudi zelo hitro občutili.

Obstajajo določena osnovna pravila za feng shui, ki se jih večinoma tako ali tako držimo, ne da bi razumeli, zakaj. Gotovo vidite, da se bolje počutite v pospravljenem prostoru kot v razmetanem, kajne?


9,90€: e-Priročnik

Priročnik smo napisali, da si boste z njim lahko pomagali izboljšati energije v vaših bivalnih prostorih. Cilj je preprost: ustvarite si energijsko podporo, ki bo neodvisna od tega, kar sem dnevno dogaja v svetu. Trdna in varna kot vaš dom. S priročnikom boste spremembe lahko naredili sami, v njem pa boste našli tudi nasvete za napredno uporabo feng shuia. V njem so zapisane feng shui zakonitosti za posamezen prostor v domu (kuhinja, spalnica, kopalnica, dnevna soba itd.) in zakonitosti, ki veljajo glede na različna področja (npr. zdravje, družina, finance, ljubezen itd.).


Vsebina - kaj najdeš v Feng shui priročniku

 • osnovna pravila za dober pretok energij,
 • vprašalnik o znakih energijskih blokad,
 • energijska prva pomoč za prostor,
 • nasveti po prostorih (kuhinja, spalnica, kopalnica, dnevna soba ...),
 • nasveti po področjih (počutje, finance, ugled, ljubezen ...),
 • feng shui mrežo, s pomočjo katere boš enostavno ugotovil/a, kje so v tvojem prostoru blokade in kaj povzročajo.

e-Priročnik pošljemo po mailu, zato plačilo po povzetju ni možno.


19,90€: Priročnik (tiskana verzija)

Priročnik dodatno vsebuje feng shui mrežo na prosojnem papirju ter različico, s pomočjo katere ugotoviš primerne barve za vsak del stanovanja.

Pošljemo ti ga po pošti.72€: priročnik (tiskana verzija) + piramida + feng shui ogledalo


Piramida Zaščite (material: oniks marmor)

Že iz prastarih časov – vse od starega Egipta so piramide znane kot izredno močna oblika, ki omogoča povezovanje z različnimi vrstami energij. Njihova posebnost je v tem, da so sposobne tudi oddajati ugodno energijo. In sicer tako, da po eni strani zbirajo energijo v določeni točki znotraj sebe (1/3 navpičnice, ki gre skozi vrh), po drugi strani pa oddajajo energijo v spiralni obliki od svojega vrha navzven.

Sigurno so se že stari Egipčani zavedali teh energijskih vzorcev, ko so gradili veličastne piramide za svoje kralje. Pa tudi več sodobnih ezoteričnih raziskovanj je potrdilo, da je piramida čisto posebna oblika, več kot primerna za energijsko delo. Nekaj primerov:

 • pod pokrovom v obliki piramide voda pridobi večjo energijsko vrednost in boljši okus;
 • rastline v svojem zgodnjem obdobju rastejo kar dvakrat hitreje;
 • hrana ostane sveža dva do tri dni dlje in
 • celo rezila britvic ostanejo dlje časa ostra.
 • Veliko ljudi uporablja obliko piramide za polnjenje svojih kristalov (posoda za kristale v obliki piramide),
 • nekateri pa celo dajejo vanje fotografije svojih dragih, da jim tako kanalizirajo pozitivno energijo.

Feng shui strokovnjaki pravijo: kjer želiš ustvarjati energijo, uporabi trikotne oblike. Ker je trikotnik oblika elementa ognja, deluje kot nekakšen energijski pospeševalnik in ustvarja pozitivno dinamiko. Prav tako lahko pomagajo fokusirati energijo v določeni točki, zato so uporabne za graditev in obrambo avtoritete, osebne moči ali določenega položaja.

Oblika piramide je zato sigurno dobrodošla v vseh prostorih, ki so namenjeni druženju in delu. Vam pa svetujem, da je ne uporabljate v spalnici. Najprej seveda zato, ker je to prostor umiritve in prevelika dinamika tam ni dobrodošla. Potem pa tudi zato, ker je njeno število 3, kar pa lahko pomeni tudi ljubezenski trikotnik.

Mi pa smo združili to starodavno in energijsko izjemno močno obliko še s prav posebnim kristalom, ki je znan po svoji zaščitni moči. To je oniks, ki je prav tako zaveznik človeštva tako rekoč že od najbolj zgodnjih časov. Uporabljali so ga v najrazličnejših obredih, še posebno pa je bil priljubljen kot amulet za zaščito in krepitev bojevnikov.

Dandanes pa se uporablja predvsem zato, da okrepi energijske pretoke in zaščiti pred vsem negativnim. Z oniksom se boste počutili bolj lahkotne in energične, končno boste v sebi našli moč, da dosežete svoje cilje. Pogosto ga pohvalijo tudi zato, ker njegov energijski vpliv utiša slabe stvari, ki jih drugi govorijo o vas.

Oniks ima več barvnih različic. Najbolj znan je črn, mi pa smo izbrali oniks marmor. Energijski učinki so praktično enaki, če ne še boljši, saj zaradi svoje barvitosti oniks marmor izžareva veselje in voljo do življenja.


Feng shui ogledalo

Obstajajo posebni primeri, ko v vaše stanovanje vstopa določena negativna energija od zunaj. Nekateri ljudje čutijo, da jim jo povzročajo drugi, bodisi namerno ali pa nenamerno. Razen tega pa obstaja še nekaj feng shui pravil, čemu se je potrebno izogibati:

 • velike stavbe in koti stavb, še posebno kadar gre za zgradbo, ki je že sama po sebi negativna (recimo zapor, bolnišnica, policijska postaja, vojaški objekti, objekti, kjer so nakopičene živali, pa tudi državni objekti in podobno),
 • električni stebri (stebri električne napeljave),
 • križišča v obliki črke T, kjer cesta kaže proti vašemu domu ali pisarni,
 • zelo velika drevesa, ki so zelo blizu stavbe,
 • telegrafski stebri ali kakršni koli stolpi,
 • klavnice in objekti, kjer se predeluje meso,
 • stavbe, pokrajina in drugo, kar se vam zdi grdo (vas odbija),
 • električna postaja nasproti stavbe
 • pokopališča, mrtvašnice, pogrebni zavod in sorodno.

Kako se zaščititi?

Tradicionalen način zaščite po feng shuiju so ogledala. V tem setu imamo za vas Feng shui Bagua ogledalo. To je močno energijsko orodje, ki smo ga pri Kosmiki izbrali tako, da je še vedno varno za vašo uporabo, tudi če niste strokovnjak za feng shui. Zapomniti si morate samo to, da je nujno, da vaše Feng Shui Bagua ogledalo obesite zunaj. Ne smete ga imeti v prostoru, ampak je namenjeno temu, da ga obesite bodisi nad vhodna vrata bodisi ob oknu na zunanji strani.

Najbolje je, da je vaše Feng shui Bagua ogledalo obrnjeno tako, da se vanj ujame pogled na tisto, kar vam pošilja negativno energijo. Če so to npr. sosedi, ga namestite na okno, ki gleda proti sosedom.

Kot uči tradicija Feng shuia, ima ogledalo namreč to moč, da zaustavi energijo in jo lahko celo vrne pošiljatelju. Z njihovo pomočjo se boste znebili energijskega učinka gostega prometa, motečih objektov in vseh drugih energijskih vplivov, ki nepovabljeni vstopajo v vaš dom.

To je neverjetno enostaven, preizkušeno učinkovit pripomoček, ki ne zahteva drugega kot samo to, da ga vsake toliko obrišete s krpo. Vse ostalo delo pa bo namesto vas opravilo zrcalo.
Feng Shui Set

 • Šifra: A621
 • Razpoložljivost: Na zalogi
 • 9.90€

 • Brez DDV: 8.11€

Razpoložljive možnosti


Podobni izdelki

Piramida Fluorit

Piramida Fluorit

Fluorit je kristal, ki nam že s svojimi krasnimi prelivajočimi barvami pokaže, da v življenju ni ved..

16.80€ Brez DDV: 13.77€

Piramida Šungit

Piramida Šungit

Je piramida iz šungita prava izbira zate?Ja, če:veliko delaš z računalnikom,želiš ustvariti dobre en..

16.80€ Brez DDV: 13.77€

Oznake: feng shui, bagua ogledalo, dom, prostor, energije, priročnik, piramida, oniks marmor, oniks