• Kristal Akvamarin XL

AKVAMARIN, darilo iz morja

Ime tega modrozelenega kristala je skovano iz latinskih besed za vodo (aqua) in morje (mare). Stari Rimljani so verjeli, da je akvamarin prav posebno pri srcu Neptunu, bogu morja. Padel naj bi iz šatulje morske deklice, nakar ga je morje naplavilo na obalo, tam pa ga je našel mogočni vladar s trizobom in ga vzljubil. Najbrž je ta legenda botrovala prepričanju, da akvamarin pomaga mornarjem, da se bodo varno vrnili domov. Bog morja namreč ne bi hotel, da bi dragoceni kristali padli nazaj v morje. 

Akvamarin je tradicionalno darilo ob 19. obletnici poroke. Simbolizira ljubezen, vendar bolj v smislu nežne in sočutne medsebojne naklonjenosti kot pa vroče strasti. Pravijo, da prebuja čistost, kot pri kristalno čisti vodi, in umirjenost, kot zna biti mirno morje. Spodbuja resnico, zaupanje in sposobnost odpuščanja.

Je rojstni kamen za rojene v marcu in eden najpomembnejših kristalov za astrološko znamenje Vodnarja. Njegov element je voda, zato je povezan z očiščevanjem in odpuščanjem. Tradicionalna prepričanja mu pripisujejo moči:

krepi mladost in pogum;

krepi inteligenco;

povečuje veselje;

omogoča dobro predvidevanje;

zmanjšuje učinke strupov.

Najmočneje vpliva na grleno čakro. To je »glas telesa,« kot nekakšen energijski ventil, ki omogoča, da se druge čakre izrazijo. Zato tudi rečemo, da je grlena čakra sedež manifestacije. Odgovorna je za to, da smo sposobni iskreno in odgovorno komunicirati svojo resnico. Blokirajo jo laži in prikrivanje, koristi pa ji petje. Njena barva je svetlo modra.


UPORABA

  • Kristal akvamarin lahko nosite pri sebi ali ga postavite na posebno mesto v stanovanju; lahko samega ali v poljubni kombinacijami z drugimi kristali.
  • Kristalna kopel je priporočljiva za očiščenje (kristal akvamarin položite v čisto vodo nekaj minut pred kopanjem).
  • Kristalni eliksir z akvamarinom energijsko ugodno deluje na presnovo. Lahko mu dodate tudi poljubne druge kristale.
  • Uporaba v ritualu (npr. ritual podpore)

Za ta izdelek ni mnenj.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Kristal Akvamarin XL

  • Šifra: A558
  • Razpoložljivost: Out Of Stock

Ime tega modrozelenega kristala je skovano iz latinskih besed za vodo (aqua) in morje (mare). Stari Rimljani so verjeli, da je akvamarin prav posebno pri srcu Neptunu, bogu morja. Padel naj bi iz šatulje morske deklice, nakar ga je morje naplavilo na obal

  • 12.00€

  • Brez DDV: 9.84€

Podobni izdelki

Kristal Amazonit

Kristal Amazonit

Kristal resnicePravijo, da amazonit ni le poimenovan po reki Amazonki, ampak nosi v sebi njeno mogoč..

7.50€ 10.00€ Brez DDV: 6.15€

Obesek Amazonit solza

Obesek Amazonit solza

Za iskreno in ljubečo komunikacijoČe te je poklical ta kristal, to pomeni, da je v tvojem življenju ..

18.00€ Brez DDV: 14.75€

Oznake: akvamarin, kristal, energija, polna luna, voda, morje, grlena čakra, vodnar, marec, rojstni kamen, obletnica poroke