To je eno od mnogih polaganj za ljubezen. Polaganje je način, kako razporedimo karte za vedeževanje, da nam dajo čim bolj jasne odgovore. Tokrat se lahko preizkusiš v razbiranju, da bo lažje, pa smo izbrali ciganske karte.


Izbral/a si 5 številk, ki pomenijo 5 določenih kart. Najprej jih razporedi v polaganje po opisanem zaporedju, potem pa spodaj poišči razlago. POZOR! Šele kombinacija (položaj + pomen karte) ti bo dala pravo spročilo!


 Opis polaganja

Karta 1: Spraševalec

Ta karta razkriva tvoja čustva, lahko tudi energijske, čustvene ali miselne ovire, če so.


Karta 2: Ljubljena oseba

Ta karta ti pove, kaj čuti oseba, ki si jo imel/a v mislih, ko si izbiral/a karte. Včasih kaže tudi realne okoliščine, še posebno če so ovira za srečno ljubezensko zvezo.


Karta 3: Nasvet

To karto si razlagaj na najbolj enostaven možen način. Sporoča ti, kaj je potrebno narediti za potek, ki je v tvoje najvišje dobro (POZOR, to včasih ni isto kot tvoje želje).


Karta 4: Ovire

Ta karta govori o neugodnih vplivih, ki upočasnjujejo razvoj ljubezenske zveze. To so lahko okoliščine, način razmišljanja ali pa tudi tretja oseba.


Karta 5: Ljubezenska dinamika 

To je najpomembnejša karta v postavitvi. Če je pozitivna, obeta dober razplet zadeve, če je negativna, sporoča, da to ni prava stvar zate. Če je nevtralna, v glavnem sporoča, da je treba še malo počakati na razplet.


   Primer: Izbrala sem številke 22, 15, 4, 5, 34. Razporedim jih tako.

    Spraševalec = karta Smrt (št. 22): sem na točki spremembe, ko se zame končuje staro in začenja novo.

    Ljubljena oseba = karta Nesreča (št. 15): ljubljena oseba je pod vplivom razočaranja.

    Nasvet = karta Duhovnik (št. 4): moram poskrbeti zase in za to, da se zveza poglobi.

    Ovire = karta Hiša (št. 5): ovire so vezane na dom, dnevno rutino. Ovire niso hude, ker sledi pozitivna karta (!)

    Ljubezenska dinamika = karta Veselje (št. 34): ugodno obdobje za naju, sproščenost, veliko druženja, sreča.
Številke in pomen kart1 – karta Bolezen 

- Ljubezen: obsedenost

- Je opozorilna karta, da smo preutrujeni in si preveč naprezamo za stvar, ki jo hočemo doseči, ob tem pa se poslužujemo še manipulacij, ki nam jemljejo moči. Treba je spustiti stvari iz rok in počakati, da se enostavno zgodijo.


2 – karta Darilo

- Ljubezen: intimen svet

- Zelo močno finančno ozadje pa tudi veselje ob neobremenjenosti ob občutku posedovanja denarja. Na tej karti je krog energij med služenjem in trošenjem sklenjen na najbolj naraven način. Karta pozitivna tudi v primeru ljubezni. Tudi če karta leži ob nekoliko neugodnih kartah, lahko predvidimo srečen razplet celotne situacije. Karta pozitivna tudi v primeru spolnosti, saj predstavlja veliko dozo erotičnega naboja, ljubezni in strastnih skupnih doživetij partnerskega življenja.


3 – karta Denar 

- Ljubezen: dobra zveza

- Je pozitivna karta, napoveduje pozitivne razplete dogodkov in pozitivne odločitve. Karta napoveduje tudi prijetne in bogate trenutke na osebnem in čustvenem življenju, saj simbolizira zaklad. 


4 – karta Duhovnik

Ljubezen: skrite spolne želje

Poudarjena predvsem skrb za sebe, za našo psiho, našo dušo, globina, duhovnost. Za partnerstvo spodbudna karta, saj napoveduje utrditev zveze, ki se bo še poglobila. Za samske pomeni, da sicer ne bo sprememb, ne bo nove ljubezni, vendar pa le-te ne bomo preveč pogrešali. Karta ima poseben pomen za samske ženske: v življenje prihaja prav posebna oseba, lahko bi rekli princ na belem konju, ki bo ženski korenito spremenil pogled na ljubezen in življenje; on bo usmerjal in vodil odnos med njima, ženska se bo spontano prepustila njegovemu vplivu in vodstvu, s čimer bo korenito spremenila tako pogled na življenje, kot tudi sam življenjski stil. 


5 – karta Hiša 

- Ljubezen: stabilna zveza

- Pozitivna karta, simbolizira dom in trdnost. Če so karte desno od Hiše svetle, pozitivne, je pričakovati ustaljeno, trdno in umirjeno obdobje. Enako vzdušje bo tudi v družinskem okolju. Lahko pomeni tudi preurejanje doma, selitev ali karkoli drugega, kar je povezano z nečim pozitivnim in prijetnim ter v povezavi z domom, družino, stanovanjem.


6 – karta Hrepenenje 

- Ljubezen: boleče srce

- Skrb za prihodnost. Trenutno stanje simbolizira eno samo razmišljanje in ujetost v začarani krog, iz katerega ne znamo izstopiti. Lahko bi celo trdili, da oseba živi v sanjskem svetu velikih razmišljanj, novih neuresničljivih načrtov in hrepenenj, z eno željo, da bi se vse uresničilo samo po sebi. Osebe, katerim se odpre ta karta so zelo spremenljivega razpoloženja (kot vreme), negotove v duši, razdvojene. To je nevtralna karta, kako se bo razpletlo pa je odvisno od kart poleg. 


7 – karta Izguba 

- Ljubezen: nekaj slabega se dogaja z zvezo

- Napoveduje težave in probleme ter takšne in drugačne izgube. Poleg vseh ostalih pa nakazuje tudi izgube na čustvenem področju. Lahko nakazuje vse vrste odvisnosti, bodisi od substanc ali od odvisnosti v odnosu. Oseba, ki se ji odpre ta karta je pred hudimi preizkušnjami, rešitve sedaj še ne vidi. Kako hude so težave je odvisno tudi od kart v okolici. 


8 – karta Ljubezen 

- Ljubezen: ljubezen, zaljubljenost

- Karta je po svoji vsebini pozitivna. Napoveduje čustveno razmerje dveh partnerjev, strastno erotično razmerje. Kako močna in trajna bo ta ljubezen povedo karte, ki ležijo desno. Lahko pomeni tudi rojstvo otroka, rojstvo nove ideje, novega življenjskega sloga ali ritma.


9 – karta Ljubica 

- Ljubezen: Karta predstavlja žensko, partnerico

- V kolikor napovedujemo prihodnost ženski, potem karta predstavlja njo osebo, sicer pa žensko osebo, ki je blizu osebi, ki ji prerokujemo. Lahko gre za njegovo ženo, partnerko ali zelo dobro čustveno prijateljico. Karta izžareva neko pozitivno energijo, zato kaže na zadovoljstvo, ljubezen, srečo, zaupanje. Uresničijo se le tisti načrti, katerim pustimo prosto pot, pri tej karti se ne sme ničesar načrtovati, nadzorovati, sicer ni uspeha. Karta kaže tudi željo ženske po otroku, materinstvu, nežnosti, z občutkom varnosti.


10 – karta Ljubimec 

- Ljubezen: partner

- Če vedežujemo moškemu, potem ta karta predstavlja njega. Karta poudarja močno željo po premoči, samozavesti. Njen pomen pa ni vedno tako zelo pozitiven, saj lahko pomeni tudi prepire in razdore med dvema osebama zaradi tretje. Načeloma pa je to dobra karta, predstavlja moškega, ki je v neposredni povezavi z osebo, kateri vedežujemo. Karta hkrati govori o uspešni poklicni poti, ki je pogojena z veliko podporo družine ali prijateljev. Uspešnost je zagotovljena, saj je to tudi spraševalčeva srčna pot.


11 – karta Ljubosumje 

- Ljubezen: varanje

- Karta nakazuje trikotniška razmerja za katera obstaja nevarnost, da bodo razkrita. Vse se začne z govoricami (opravljanjem), kar povzroča težave vseh vpletenim.
12 – karta Malo denarja 

- Ljubezen: zatišje ZA viharjem

- Nevtralna karta, a vseeno bolj z negativnim kot pozitivnim vplivom. Kaj nam dejansko prinaša, povedo karte poleg. Lahko napoveduje manjše nepričakovane finančne izdatke. Hkrati nakazuje na boljše razpoloženje osebe, ki ji vedežujemo, v povezavi s postavljenim vprašanjem. Slabo razpoloženje se kaže v živčnosti, razdražljivosti, nestrpnosti. Pričakovanja se ne bodo uresničila v načrtovanem obsegu.


13 – karta Mislec 

- Ljubezen: prijetna novica

- Čaka nas obdobje razmišljanja, ki bo zaznamovano z raznimi notranjimi strahovi. Vse to se po navadi odvija v podzavesti. Napoveduje tudi nenavadne in neponovljive dogodke, ki posamezniku dajejo veliko dodatne psihične moči in stabilnosti, kar je zelo pomembno. Življenje osebe, kateri se odpre ta karta je skrivnostno, njenih pravih misli, načrte in cilje pa je težko razkriti. Karta je nevtralna, dejanski pomen je odvisen od kart, ki se odprejo poleg.


14 – karta Neiskrenost 

- Ljubezen: podtikanja in laži

- Karta kaže na slabe izkušnje z ljudmi na področju zaupanja. Gre za medčloveške odnose, ki niso ravno prijetni in čustveno topli. Dogajanje te karte se nanaša na osebo, ki ji vedežujemo in tudi na ljudi v njeni neposredni bližini. Neprijetnosti so lahko prisotne tako na delovnem mestu kot v domačem okolju. Karta je brez dvoma negativna in opozarja na prihajajoče težave.


15 – karta Nesreča 

- Ljubezen: odkrivanje resnice;

- Ta karta ne prinaša nič dobrega, pozitivnega. Opozarja na težave, na katere utegnemo naleteti pri določeni zadevi o kateri sprašujemo. Karta opominja na ovire, težave na poti. Napoveduje recimo razočaranje nad ljudmi, o katerih smo imeli dobro mnenje. Kako intenzivne težave nas bodo doletele, je odvisno tudi od kart poleg v kombinaciji. Morda nas ta karta opozarja, da se pravilno in pravočasno odzovemo ter do težav nato sploh ne bo prišlo.


16 – karta Obisk 

- Ljubezen: prijateljstvo

- Karta napoveduje srečanje, ki bo ostalo še dolgo v spominu oziroma bo izjemnega pomena za osebo, ki ji vedežujemo. V določenih primerih napoveduje celo rešitev spora, kompromis, neke vrste dogovor, v korist osebe, ki ji vedežujemo.


17 – karta Otrok 

- Ljubezen: nosečnost, nov začetek

- Karta vedno prinaša nove priložnosti, ki smo jih zasejali s svojim delovanjem, naše nove zamisli se bodo dobro »prijela«. Naša naloga je, da svoje zamisli negujemo do realizacije, do rojstva in potem nadziramo rast želenega. Kakor dojenček ne more preživeti sam, tako tudi naše nove ideje, projekti, znanstva, ljubezni ne morejo preživeti, če ne bomo vlagali potrebne pozornosti in nege.


18 – karta Pismo 

- Ljubezen: prijetno sporočilo, sms

- Nevtralna karta, ki največkrat nakazuje na pisno obliko komuniciranja, niso pa izključene tudi druge oblike, kot npr. pogovori preko telefona ali osebno. Karta napoveduje, da bo pričakovano sporočilo prišlo v načrtovanem času. Glede na karta poleg pa lahko okvirno napovemo tudi vsebino sporočila. Če so poleg odprte karte ljubezni, sreče, prijateljstva, bo šlo za komunikacijo na čustvenem področju, če pa sta poleg karti Uradnika ali Sodnika, bo sporočilo povsem uradne vsebine, povezano s službo ali financami. Če je poleg karta Duhovnik, gre za skrivnostno sporočilo, katerega vsebina bo zaupana prav osebi, ki ji vedežujemo. 


19 – karta Poroka 

- Ljubezen: poroka, utrditev zveze

- Karta je vsekakor pozitivna. Kaže na povezanost med ljudmi. Dobesedno pomeni partnerski odnos dveh, idilični družinski ali partnerski odnos, poln pozitivnih čustev z mirom in harmonijo. Karta ne predstavlja le obreda poroke, njen pomen je bolj dolgoročen, saj predstavlja srečo in zadovoljstvo tistih dveh, ki sta se odločila za skupno pot. Pot je lahko uspešna, polna toplih ljubezenskih in ostalih čustev tudi brez poročne slovesnosti. Kakšna izjemno negativna karta v bližini lahko pomeni nevarnost težav, ki pa so vedno rešljive.


20 – karta Potovanje 

- Ljubezen: nadgrajevanje zveze;

- Karta je zelo gibljiva, predvsem pa pozitivnega vpliva. Navaja na misel, da se bo situacija hitro spremenila in premaknila v želeno smer. Označuje selitev, menjavo službe, službeno ali osebno potovanje, ali pa govori, da smo pripravljeni vzeti vajeti svojega življenja v svoje roke. Pripravljeni smo se usesti za krmilo svojega življenja in smo od zdaj naprej pripravljeni sprejeti tudi odgovornost za svoje korake, za svoja dejanja.


21 – karta Nenadna sreča

- Ljubezen: veselje v zvezi, možnost poroke;

- Je pozitivna karta, mnogi jo imenujejo tudi karta izredne, nepričakovane sreče. Napoveduje nepredvidljive, nepričakovane dogodke, ki se zgodijo v zelo kratkem času in so navadno tudi zelo kratkotrajni. Kakšen pa bo dolgoročen razplet dogodkov, bodo pojasnile karte desno. Ta karta torej ne glede na to, simbolizira srečo ter srečen razplet dogodkov. Tisti, katerim se odpre,so samozavestni ljudje, z zadostno mero zaupanja vase ter tudi spoštovanja do drugih. Kadar se poleg odpre karta Veselje, Ljubezen, lahko razberemo nepričakovano poznanstvo ali ljubezen na prvi pogled.


22 – karta Smrt 

- Ljubezen: sprememba !!

- Na prvi pogled zastrašujoča karta, vendar ni…Težko bi opredelili njen predznak, saj je izid neposredno odvisen ravno od kart, ki se odprejo poleg in seveda tudi od zastavljenega vprašanja. Velja pa, da karta napoveduje velike spremembe, preobrate. Na nek način začetek ali konec nečesa. Največkrat pa karta napoveduje spremembo kot  izgubo ljubljene osebe v čustvenem smislu oziroma konec ljubezenskega razmerja, ali pa seveda začetek nečesa novega. Če se poleg Smrti odpreta karti Ljubezen in Nenadna sreča, to pomeni nepričakovana nova ljubezen, ki bi jo lahko imenovali ljubezen na prvi pogled.


23 – karta Sodnik 

- Ljubezen: stabilen partner;

- Splošna napoved: Ja karta brez intenzivnega predznaka. Opozarja na pomembne odločitve, ki jih bo potrebno sprejeti. Odločitve so vezane na uradno pot ali uradne osebe. Ni izključeno niti, da bo oseba imela opravke, povezane s sodiščem. Mogoči so tudi obiski pri zdravniku. Vsekakor so pred osebo, ki ji vedežujemo, problemi, ki jih bo na vsak način morala razrešiti in tudi njeni nameni in cilji bodo takšno. Razplet zadeve oziroma rešitev pa bo odvisna od drugih kart v polaganju. Zaletavost, hitrost in nestrpnost bodo prinesle le negativne posledice in rešitev, ki bo v škodo osebi, ki ji vedežujemo. Prav rešitve bodo le tiste, ki bodo plod dolgotrajnega razmišljanja in strateškega načrtovanja dejanj.
24 – karta Sovražnik 

- Ljubezen: varanje, skrita ljubezen

- Karta je negativnega vpliva in usmerja negativne energije, misli na nekoga drugega. Kaže tudi na spremembe na slabše v življenju osebe, ki ji vedežujemo. Pri tej karti je treba opozoriti na prihajajoče težave. Negativni vplivi pa se predvsem navezujejo na slabe medsebojne odnose v bližini, s prijatelji, znanci, sodelavci ali sorodniki. Karta se po navadi odpre tudi osebam, ki so nestabilne in hitro padejo pod vpliv drugih. Negativen vpliv te karte lahko zmanjšajo karte, ki se odprejo poleg, še posebej, če je med njimi karta Stalnost.


25 – karta Sporočilo 

- Ljubezen: prijetno sporočilo in potovanje nekam

- Smo v pričakovanju sporočila, novice, vesti, telefonskega klica, pisma? Ta karta spraševalcu prinaša pozitivna sporočila v najkrajšem možnem času. Karta na desni pa bo govorila o tem, koliko bo spraševalec sposoben sporočilo kar najbolje uporabiti v svoje dobro. Je tudi karta selitve, premika, spremembe, tujine, potovanja, itd.


26 – karta Sreča 

- Ljubezen: sreča v ljubezni;

- Je pozitivna karta. Predstavlja srečo, zadovoljstvo, splet srečnih naključij in ima močan pozitivni vpliv na osebo, ki ji vedežujemo. Karta vliva samozavest in novo moč, da bo ta oseba lažje uresničila svoje sanje in pričakovanja. Kaže tudi na pozitivno samopodobo oziroma razmišljanje o sebi. Tudi s psihološkega vidika ima karta zelo dobrodejen vpliv, saj s svojo nevidno in neverjetno močjo omogoča celo uresničitev najbolj skritih želja in sanj, le zastaviti si jih moramo in pogumno kreniti naprej. 


27 – karta Stalnost 

- Ljubezen: stabilnost v partnerstvu in možnost zanositve

- Izjemno pozitivna karta, ki kaže na trajnost, trdnost in stabilnost. Vsi se je razveselijo, saj napoveduje razplet dogodkov v pozitivno smer, ne glede na vrsto vprašanja. Je tudi glavni vir moči in energije. Ni pa odveč, da to karto vzamemo tudi kot opozorilo, v smislu: »Na kaj me ta karta opozarja? Česa se moram paziti in kaj počistiti, da bom hitreje in mirneje stopal(a) po poti prihodnosti? Kaj je moja težava, kje so ovire? Včasih se namreč zgodi, da kljub pozitivnosti te karte naletimo na zastoj, blokado, ki pa je največkrat povezana z nerazrešenimi zadevami iz preteklosti. Pri tem gre lahko celo za družinsko ali genetsko karmo, ki nas omejuje. Karta na levi bo pokazala, če se, predvsem pa, kje se skriva morebitni problem.


28 – karta Tat 

- Ljubezen: varanje

- Splošna napoved: Že samo to, da se karta odpre, mnogi mislijo, da bo konec sveta, da ni izhoda. Res je, da ime karte samo po sebi nakazuje težave, ki pa jih je vendar mogoče spreobrniti v svoj prid. Karta ima negativen predznak, ne gre pa pozabiti na dejstvo, da je dokončen pomen odvisen od kart, ki so se odprle zraven,na levi in desni strani. Neposreden pomen te karte opozarja na težave, izdajo, pa ne le v fizičnem smislu… gre tudi za nezaupanje do drugih. Tudi komunikacija z ljudmi bo vse prej kot iskrena. Karta se pogosto odpre tistim, ki živijo v domišljiji in sanjah ter svojih idej ne uspejo praktično nikoli uresničiti. Hkrati pa se oseba, ki se ji odpre ta karta nahaja v pomembnem obdobju ugotavljanja pravih in nepravih prijateljev. Ni izključeno celo razočaranje na tem področju, to pa zaradi prevelikega zaupanja določenim osebam, ki tega niso vredne. 


29 – karta Težave 

- Ljubezen: težka zveza;

- Brez ugibanja in na prvi pogled lahko zagotovo trdimo, da je karta negativna. Napoveduje na primer prepir, težave, ki pa se jim bo oseba, ki ji vedežujemo, izjemno težko izognila. Kaže tudi na psihično preobremenjenost, ki je posledica aktivnosti. Tu so tudi neprijetni zapleti in situacije, ki stojijo kot ovira na poti do uresničitve cilja. Pot bo vse prej kot lahka. Do konca poti uspe priti le najboljšim strategom in načrtovalcem. Če na karto gledamo z vidika odnosov, nam podoba oseb daje vtis, da prepir in težave izziva mlajša oseba, čeprav je navidezno v neenakem položaju in nima možnosti odločanja. Če bi se ena od oseb odmaknila, teh težav ne bi bilo več. 


30 – karta Upanje 

- Zvestoba

- Karta napoveduje obdobje zatišja, kar lahko pomeni tudi zatišje pred viharjem. A nikar ne pozabimo, da tudi za vsakim dežjem posije sonce, seveda pa velja tudi obratno. Oseba, ki ji vedežujemo, je polna želja in načrtov. Karta pa kaže na to, da obstaja realna možnost uresničitve in realizacije, če se le niso poleg v kombinaciji odprle kakšne zelo »črne« in negativne karte.


31 – karta Oficir

- Ljubezen: trmast, »zategnjen« partner

- Karta predstavlja osebo, katera nosi uniformo, morda zdravnik, policist, inšpektor, vojak, mehanik, poslovnež… Gre za osebo, ki ima močan vpliv na naše življenje. Za kakšen vpliv gre, povedo karte okoli.


32 – karta Vdova 

- Ljubezen: odhod iz mrtve zveze;

- Karta predstavlja žensko, ki je lahko vdova, mati ali žena. Njen pomen je odvisen predvsem od tega, v kakšni kombinaciji kart se znajde. Izkušnje pa govorijo, da je njen pomen večkrat negativen, kakor pozitiven. V pozitivnem smislu kaže na zrelost osebe in dozorelost situacije, v kateri se je znašla. Mnogi pa v tej karti vidijo negotovo in črno prihodnost, kar pa se v določenih primerih izkaže kot resnično. Karta namreč opozarja pred osebami, ki bi nam utegnile prekrižati načrte, ki smo se jih namenili uresničiti.


33 – karta Vdovec 

- Ljubezen: čakanje na odgovor

- Pomen karte je podoben pomenu karte Vdova. Vdova predstavlja žensko, Vdovec moškega. Karta Vdovec torej predstavlja moško osebo, z veliko življenjskimi izkušnjami, samozavestjo, pozitivnih misli. Ponazarja tudi zrelost osebe, ki ji vedežujemo, če je to moški. To ni pozitivna karta, kajti prinaša tudi določeno mero težav, ki bodo popestrile življenje tistega, ki mu vedežujemo. Oseba se bo znašla pred življenjskimi preizkušnjami, ki pa ne bodo prinašale hitrih in enostavnih rešitev. Poti do uresničitve bodo težke, pogosto ovirane in zapletene.


34 – karta Veselje

- Ljubezen: uživanje v zvezi

- Je pozitivna karta. Predstavlja srečo dveh in simbolizira trdno in iskreno prijateljstvo. Hkrati pa ob tej karti lahko upamo tudi na družabne dni v prihodnje. Napoveduje tudi sklepanje novih prijateljstev, poznanstev. Ni pa niti izključeno, da se bodo prijateljstva razvila v prav prijetna ljubezenska razmerja, v kolikor se poleg karte Veselje odpreta karti Ljubezni in Upanja. 


35 – karta Zvestoba 

- Ljubezen: zvestoba, prijateljstvo, spoštovanje

- Nobenega dvoma ni, da je to zelo pozitivna karta, vsi se je razveselimo, kadar se odpre. Kaže na spokojnost, umirjenost in duševni mir tistega, ki mu vedežujemo. Pripoveduje o situaciji, ko nekaj zaključimo; trenutno smo v stanju mirovanja pred odločitvijo, ki jo bomo sprejeli, saj nas že čaka nekaj novega, boljšega.


36 – karta Žalost 

- Ljubezen: napake, napake, napake…

- Karta predstavlja obdobje žalosti, slabega počutja, pasivnosti, črnogledosti, nemoči. Nakazuje, da se je potrebno v tem obdobju umiriti in se ne prepustiti ter obupati, temveč se soočiti, boriti in prebroditi to obdobje.

Deli na Facebooku:

Horoskop: nasveti za starše
Otroški horoskop z vzgojnimi nasveti za starše...
Vse, kar moraš vedeti o horoskopskem znamenju Rak
Rak je družinski človek, najbolje se počuti med poznanimi ljudmi. V novi družbi je eden bolj zadržanih in svoja resnična čustva skrbno skriva. Dolgo t...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶