• Obesek Hematit solza

Podpora Zemlje – vedno s teboj.

Kristal hematit je eden od osnovnih kristalov, kadar je treba nekaj prizemljiti. To pomeni, da hočemo od idej preiti na nekaj konkretnega in narediti dober rezultat v čim krajšem času. Tako je uporaben za čisto vsako željo, kar jih je. Ali jo bo uresničil ali pa nam bo pomagal sprejeti, da to ni tisto pravo in nas bo nežno usmeril v drugo smer.

Hematit – značilnosti kristala

  • Prizemljuje,
  • uravnava pretok zemeljske energije,
  • krepi smisel za praktičnost,
  • čisti negativne energije iz osebnega energijskega polja,
  • vzpostavlja energijsko ravnovesje.

Zakaj je hematit poseben? 

Podarimo ga osebi, ki ji želimo, da bi na čim mehkejši način pristala na realnih tleh.

Hematit pomaga, da sami pridemo do tega, da smo npr. živeli v iluziji, nas je nekdo zavajal ali smo bili pod škodljivimi vplivi. Uporablja se tudi kot kristal za pomoč pri odvajanju od slabih navad.

Uporabimo ga, kadar želimo ustvariti trdne temelje.

Hematit omogoča, da smo bolj praktični, iznajdljivi in da znamo uresničiti svoje zamisli. Ima nizko in stabilno vibracijo, ki spodbuja temeljitost in preizkušene rešitve. Zavira pretiravanje in sanjarjenje, čisti zmedo in špodpira spomin ter koncentracijo. Zato je odličen v poslu oziroma v službi, ne glede na to, ali začenjamo na novo ali smo že v nekih utečenih okvirjih. Hematit ni kristal, ki bi izrazito spodbujal močne novosti, nam bo pa pomagal narediti najboljše iz tistega, kar imamo.

Ali je obesek hematit solza primeren tudi za ljubezen?

Če te je ta obesek pritegnil (ti je všeč, si ga želiš), potem je zagotovo pravi zate. Za ljubezensko področje pomaga predvsem, kadar nam kdo daje nejasne signale, če imamo previsoka/nerealna pričakovanja ali pa če smo ujeti v nekem odnosu, ki nikakor noče prerasti v kaj resnega.

Če ta oseba ni prava zate, potem je to eden od najugodnejših kristalov, ki te bo zavaroval v času čustvene ranljivosti. Če pa ta oseba je prava zate in samo potrebuje neko spodbudo, potem bo hematit pomagal, da se »leteča« čustva prizemljijo.

Hematit in čakre

Hematit je eden najbolj klasičnih kristalov za korensko čakro. To je energijski center na področju trtice, ki je odgovoren za to, da v naše telo lahko vstopa energija Zemlje. To je energija, ki nam omogoča fizično preživetje, zato je z njo povezano tudi obilje v vseh oblikah.

Blokade na korenski čakri se običajno kažejo kot težave z denarjem, zmanjšana telesna vitalnost, šibka volja do življenja ter vse težave, ki izvirajo iz osnovnega prepričanja, da ne bi smeli biti tu. Blokade so lahko večje ali manjše. V skrajni razsežnosti je to blokada, ki jo lahko prinesemo s seboj še iz preteklih življenj ali pa jo pridobimo v zgodnji vzgoji zaradi občutka nezaželenosti in močno vpliva na vsa življenjska področja. 

Dobro delujoča korenska čakra nam omogoča, da lahkotno sprejemamo obilje vseh vrst in smo sposobni uresničiti svoje načrte. Korensko čakro podpira rdeča barva, lahko uporabljamo afirmacijo »JAZ SEM:« in pri tem poskušamo čim bolj začutiti ugodje zaradi samega obstajanja ter vse pravice, ki jih pridobimo s tem.

Hematit in horoskop

Hematit je dober za Dvojčke in Device, saj je Merkurjev kristal, Merkur pa vladar teh dveh znamenj. Kot kristal ravnovesja je priporočljiv tudi za Tehtnice, ki jim je to ena najpomembnejših vrednot.

Sicer pa hematit lahko uporablja vsakdo, neodvisno od horoskopa. Prav vsakomur bo pomagal, po izročilu pa je še posebno priporočljiv za ženske, ki jim manjka poguma.

Uporaba – energijsko čiščenje kristala

Obesek lahko nosite kot običajen modni dodatek. Vsaj enkrat mesečno naredite energijsko čiščenje: položite kristal čez noč poleg kristala kamene strele. Vsakič po čiščenju ga lahko cca. 15 min pustite na naravni svetlobi, da se energijsko polni.

Lahko se odločite tudi za energijsko čiščenje s soljo ali z dimom (npr. palčk Palo Santo ali žajblja). Energijsko čiščenje z vodo pa pri hematitu odsvetujemo.

Hematit ni primeren za izdelavo kristalnih eliksirjev za pitje.


Obesek Hematit solza

Hematit je pomemben kristal za prizemljitev, jasnost in premagovanje zmede. Izberemo ga, kadar želimo potegniti črto in začeti na zdravih temeljih.
  • Šifra: A719
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 18.00€

  • Brez DDV: 14.75€

Razpoložljive možnosti


Podobni izdelki

Horoskopski obesek (obsidian)

Horoskopski obesek (obsidian)

Vzemite usodo v svoje rokeČudovit obesek za vsako horoskopsko znamenje, izdelan iz prizemljitvenega ..

15.00€ Brez DDV: 12.30€

Kristal Hematit (ploščat)

Kristal Hematit (ploščat)

Uravnovesite energije svojega okoljaVelik ploščat kristal hematit je odličen za prizemljitev in urav..

10.00€ Brez DDV: 8.20€

Zapestnica čakre

Zapestnica čakre

Energijsko izredno močna zapestnica, izdelana iz kvalitetnih kristalov v barvah čaker. Vsak kristal ..

17.98€ 31.00€ Brez DDV: 14.74€

Obesek Čista aura (Obsidian)

Obesek Čista aura (Obsidian)

Najdite svoje mesto v svetuObesek Čista avra je izdelan iz kristala obsidian. Je kristal črne barve ..

15.40€ 22.00€ Brez DDV: 12.62€

Obesek Mesečev kamen solza

Obesek Mesečev kamen solza

Sprejmi svojo nežno stran.Mesečev kamen prihaja v več barvnih različicah, a osnovna vibracija tega k..

18.00€ Brez DDV: 14.75€

Zapestnica Mavrični hematit

Zapestnica Mavrični hematit

Zapestnica iz hematita je energijski nakit, ki dviga življenjsko energijo, oddaja pozitivno energijo..

14.90€ 19.90€ Brez DDV: 12.21€

Oznake: hematit, obesek, kristal, prizemljitev, jasnost, slabe navade, negativne energije, korenska čakra, dvojčka, devica, Merkur, tehtnica