Pomlad že od nekdaj predstavlja ponovno rojstvo kot olajšanje po dolgi in naporni zimi. Naši predniki so te energije vsako leto znova počastili z obredi in rituali, ki so se v nekoliko spremenjeni obliki obdržali vse do današnjih dni.


Kljub temu, da zdaj živimo čisto drugače, pa ni najbolj ugodno za nas, če tako pomembno spremembo v energijah opazimo samo s kotičkom očesa. Dobro je živeti čim bolj usklajeno z naravnimi ritmi. In spomladi, ko narava začne svoj preporod, tudi mi dobimo močno podporo za nove začetke, za veselje do življenja, morda tudi za to, da ponovno poskusimo kaj, kar nam je v preteklosti spodletelo. 


Eden od najbolj preprostih, a hkrati najbolj učinkovitih načinov je, da sprejmete energije pomladi preko kristala. Postopek je zelo enostaven. Izberete pravi kristal, ga energijsko očistite (splaknete pod hladno tekočo vodo) in ga nato nosite čim pogosteje pri sebi. Spodaj so izbrani kristali, ki se odlično skladajo z energijo pomladi.


Mahovni ahat

Prinaša uspeh, rast in obilje v vseh oblikah. Znan je kot eden najbolj priljubljenih kristalov za vrtičkarje in kmetovalce. Marsikateri kristal pa se znajde tudi v cvetličnih lončkih, saj je njegov učinek hitro viden: rastline so bujnejše, tudi lepše cvetijo. 

Mahovni ahat je kristal rasti:

 • njegova energija deluje spodbudno,
 • hkrati pa nas usmerja k zastavljenemu cilju.

Uporablja se tudi za krepitev samozavesti, doseganje čustvenega ravnovesja in krepitev pozitivnih lastnosti, ki jih že imamo. Spodbuja potrpežljivost in notranji mir. Znan je kot zaščitni kristal za otroke.

V osnovi je ahat, kar pomeni, da prizemljuje. Primeren je za tiste, ki čutijo, da je čas za nov začetek, pa kar ne morejo in ne morejo narediti preboja. Nekateri začnejo preveč stvari, ki jih potem ne morejo nadaljevati, pogosto tudi izgubijo interes. Drugi kar obstanejo na mestu, se pritožujejo, iščejo izgovore ... 

V obeh primerih je mahovni ahat idealno darilo. Poleg tega pa je tudi eden izmed najstarejših »srečnih kamnov,« se pravi kristalov, ki prinašajo srečo.

Želim Mahovni Ahat


Žad

Za žad pravijo, da blagoslovi vse, česar se dotakne. Vzhodna tradicija uči, da spodbuja Chi (življenjsko energijo). Če imate kristal žada pri sebi v žepu ali na obesku in se ga občasno dotaknete, vas bo to poživilo, po tradicionalnem prepričanju pa naj bi celo odvračal bolezni.

Žad se podari:

 • osebi, ki je utrpela veliko razočaranje,
 • najstnikom, da ne bi zapadli slabim vplivom vrstnikov,
 • starejšim ljudem ali majhnim otrokom – bolnikom, če se bojijo bolnišnic.

Ima izjemno sposobnost zdravljenja občutkov krivde in poraza, zato ga prištevamo h kristalom, ki očiščujejo. Za razliko od nekaterih drugih kristalov žad ne bo ustvaril močnega energijskega sunka, pač pa je njegova vibracija nežnost in ljubezen do sebe

Vsekakor pa je žad tudi kristal ljubezni. Podpira ljubezenske začetke, povečuje zaupanje in zvestobo. Navdihuje ljubezen v kasnejših življenjskih obdobjih.

Želim Žad


Roževec

Roževec zagotovo že poznate. Je eden od najbolj osnovnih kristalov za ljubezen in nasploh predstavlja čustveno področje. Predstavlja sposobnost empatije, moč odpuščanja in čarovnijo brezpogojne ljubezni.

Grška legenda pravi, da sta roževec ljudem podarila Kupid in Eros v upanju, da bo njegova čudovita roza barva v smrtnikih vzbujala ljubezen in poželenje. 

Nekaj idej za uporabo:

 • pripravite si eliksir iz roževca (kristal najprej prekuhajte, da zagotovite čistočo. Nato ga pustite čez noč v vrču ali večjem kozarcu vode, ki jo zjutraj spijete) – pomlajuje, naj bi celo preprečeval gube in dajal koži bolj mladosten videz;
 • imejte roževec v spalnici, da vaz bo razvajal s svojimi toplimi in ljubečimi vibracijami med spanjem;
 • nosite obesek iz roževca, če želite v svoje življenje priklicati pravo ljubezen;
 • imejte kristal roževca v žepu, če si želite bolj naklonjenih medosebnih odnosov;
 • če težko zaspite zaradi nemirnih čustev, položite kristal roževca pod blazino.

Želim Roževec


Amazonit

Čeprav je pomlad čas bujne rasti, moramo poskrbeti tudi, da bo  naš napredek uravnovešen in usklajen z našim notranjim bistvom. Zato smo med pomladne kristale uvrstili tudi amazonit. 

Je eden od prvih kristalov, ki si jih želite imeti pri sebi, če ste pod stresom, saj pomirja in deluje kot neke vrste energijski filter:

 • čisti elektromagnetni smog iz aure (posledica pogoste uporabe računalnika, telefona ...);
 • filtrira informacije, ki prihajajo v možgane, in jih povezuje z intuicijo; 
 • usklajuje jin in jang energijo znotraj nas;
 • odvrne negativno energijo in nevoščljivost.

Pomaga izraziti najgloblje, najbolj resnične občutke, da jih lahko začnete razreševati in zdraviti. Tradicionalno se je celo uporabljal za pomoč pri mišičnih krčih, saj njegova vibracija sprošča in razbremenjuje.

Želim Amazonit


Malahit

Malahit imenujemo tudi kristal transformacije. Že samo zaradi čudovitega videza se lahko s pogledom izgubimo v njem, njegova dejanska vibracija pa je ravno tako unikatna in čudovita. 

Njegovi mistični barvni odtenki simbolizirajo pomladno bohotenje zelenja in razkošje barv. To, kako iz popka nastane cvet, lahko malahit prenese tudi na nas. Odkrije, kaj je še zaprto, kaj še lahko transformiramo in dosežemo svoj višji namen.

Sposoben je vsrkavanja energije, zato se uporablja za globlje energijsko čiščenje, proti negativnim energijam in elektromagnetnemu sevanju. Meditacija z malahitom je odlična izbira za razreševanje čustvenih blokad, pomaga pa tudi v primeru, ko nas preveč vleče v stare spomine.

Ljudje, ki jih pritegne malahit, so običajno na pragu spremembe. Tako na energijski ravni iščejo sopotnika in pomoč na svoji novi življenjski poti. In v tem čudovitem kristalu so ga zagotovo tudi našli.

Želim Malahit


Turmalin

Turmalin krepi telo in duha. Sposoben je pretvoriti misli ali energijo z nižjo vibracijo na višje frekvence. S tem razsvetljuje in uravnoveša vse tiste navade in vzorce, ki vam kradejo energijo.

Ustvarja lahkotno zaščito preko vseh plasti aure. Z njegovo pomočjo se lažje postavimo zase, smo bolj samozavestni i tudi bolj v stiku s svojimi cilji in željami. Še posebno priporočljiv je za tiste, ki so se ujeli v miselne in vedenjske vzorce t.i. vloge žrtve. Pomaga, da se zavemo svoje moči in da razumemo, da jo imamo pravico uporabiti.

Želim Turmalin

Življenjska pot 9
Življenjska pot 9 je pot človekoljuba in idealista. Njena glavna lekcija je, da se ne smete pretesno oklepati ničesar, saj vam to povzroča le bolečino...
Rojstnodnevni ritual
Astrološko gledano je naš rojstni dan sončev povratek. To pomeni, da se sonce po 1 letu znajde na isti točki, kjer je bilo v trenutku tvojega rojstva....
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶