Lev rad očara s svojo pojavo in z vsem, kar ve in zna. Vedno ga najdeš v središču dogajanja, pa naj bo to divja zabava ali pa pozne nadure. Ima izrazite voditeljske sposobnosti in zelo izoblikovan čut za odgovornost do vsega, kar ima za svoje. Njegova slaba stran je, da se vedno vse vrti okoli njega, zna pa biti tudi egoističen in aroganten.


Lev – astro-dejstva

Čas: 23. julij – 22. avgust (oziroma se od leta do leta lahko malce razlikuje)
Vladajoči planet: Sonce
Modus: fiksen
Element: ogenj
Hiša, ki ji vlada: peta (ustvarjalnost, zabava)

Srečna števila: 1, 5, 9

Srečna barva: zlata

Srečni kristal: tigrovo oko, oniksLev ima poudarjeno potrebo po potrditvi, zato obožuje pohvale, nagrade in priznanja.


Lev kot oseba

Levi so zelo aktivni, topli in radodarni, vendar imajo ostro določeno mejo, do kam se lahko gre. Ne prenesejo, da bi jih drugi videli, ko so poraženi ali razočarani. Sicer na splošno zlahka zaupajo, ampak zlepa ne bodo oprostili, če jih ponižate ali za hrbtom grdo govorite o njih. Da se jih pridobiti na svojo stran z laskanjem, skoraj nemogoče pa jih je prepričati, da bi si premislili glede svojih ambicij. Pri tem znajo biti neverjetno trmasti!


Privlači jih vse, kar je luksuzno, ekskluzivno in nadstandardno. Čeprav jim gre v karieri večinoma dobro, saj so delovni, odločni in sposobni, pa znajo po drugi strani biti zelo lahkomiselni in zapraviti več, kot zaslužijo. To, kar se vidi navzven, je za Leve pomembno. Po drugi strani pa imajo na ta račun veliko zabavnih zgodb, ki jih z veseljem pripovedujejo (včasih pa tudi napihujejo).Lev je pripravljen pomagati drugim in jih podpirati, a le do točke, ko se začne počutiti ogroženo.


Levi res znajo zajemati življenje z veliko žlico. Če se odločate, ali bi šli ali ne bi šli na bungee jumping, bodo vsekakor med prvimi, ki se bodo pognali v globino. So pogumni, radi imajo adrenalin in njihov ego enostavno ne prenese, da bi brez njega počeli kaj zabavnega. Vsekakor so družabni, marsikdaj si celo iščejo publiko, saj so odvisni od svoje dnevne doze občudovanja.
Jezo in negativna čustva slabo prenašajo in če je le mogoče, jih kar potlačijo pod kakšno zabavno (ali tudi noro) dogodivščino. Sovražijo idejo, da bi se drugim zdeli šibki in pripravljeni so narediti marsikaj, da bi prikrili svoje šibke točke.

Lev in ljubezen

Lev bo osvajal v velikem slogu in razvajal svojo izbranko na vse možne načine. Tudi levinja ne bo oklevala narediti prvega koraka, prav tako pa ni med tistimi sramežljivimi gospodičnami, ki leta in leta čakajo, da bo njihov sanjski moški končno zbral pogum. Drznost je njihov zaščitni znak, pomembno pa je tudi, da se nasprotna stran jasno odziva, po možnosti z veliko mero občudovanja. Všeč jim je, da so nekomu všeč, vendar to še zdaleč ne pomeni, da niso izbirčni. Merila so jasna in za Leve je dobro samo najboljše!Levi osvajajo v velikem slogu.


Če ste v zvezi z Levom, nikar ne zanemarjajte njegove potrebe po občudovanju. Tudi če sta skupaj že mnoga leta, mora še vedno vedeti, da je za vas najboljši. Včasih jih je treba kar pošteno pocukati za rokav, saj ob obilici stvari, ki se jim dogajajo v življenju, včasih jemljejo svoje najbližje kot popolnoma samoumevne.


Idealen zmenek z Levom vključuje luksuz, vsekakor pa je treba posneti tudi nekaj »selfijev,« s katerimi se bo lahko kasneje pohvalil. V spalnici imajo radi vodilno vlogo. Radi se pustijo zapeljati, vendar v ključnih momentih vedno prevzamejo pobudo. Znani so kot eni najbolj nenasitnih ljubimcev.

Lev težko preboli strto srce, vendar navzven tega ne boste opazili. Običajno si hitro najde drugega partnerja, potem pa si še dolgo na skrivaj celi srčne rane.Sporočilo v steklenici
Poletno sporočilo energij...
Staršoskop: Vzgojni namigi glede na otrokov horoskop
...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶