Strelec – astro-dejstva

Čas: 23. november–21. december (oziroma se od leta do leta lahko malce razlikuje)

Vladajoči planet: Jupiter

Modus: spremenljiv

Element: ogenj

Hiša, ki ji vlada: deveta hiša (potovanja, tuje kulture in daljne dežele)

Strelci so znani po svojem optimizmu in svobodnem duhu.

Strelec kot oseba

Strelci so znani po svoji radodarnosti, optimizmu in humorju. V vsaki situaciji vidijo le najboljše. Lahko bi jim rekli tudi »ljubljenci bogov«, saj je njihovo življenje eno samo praznovanje. Ker je njihov vladajoči planet Jupiter, znajo ceniti in živeti vsak dan. Strelec je kot oseba zelo neposreden in iskren, saj preprosto ne zna lagati. Zato premislite preden ga nameravate kaj vprašati, saj morda ne boste zadovoljni z njegovim odgovorom. Njihov značaj je nemiren in najbolje se počutijo v središču dogajanja. Imajo izjemno močno vez z živalmi. Vse, kar počnejo, počnejo strastno in v svojih dejanjih so neodvisni.


Strelci spadajo med spogledljiva znamenja. Najbolj jih privlačijo ognjena znamenja.  


Njihov duh je svoboden, kar jim mnogi zavidajo. Imajo to moč, da sprostijo vezi, ki jih vežejo na druge, tako da jih ne omejujejo pri svobodnem načinu življenja. Strelec omejitev ne bo toleriral. Vsakršno omejevanje njegove svobode se bo slabo končalo. Zelo rad navezuje nove stike in prijateljstva, zelo ga zanimajo tuje kulture in običaji, ima globok moralni čut, nadvse uživa v raziskovanjih in aktivnih počitnicah. Zavidanja vredna brezskrbnost. 


Strelec in ljubezen

Zaradi svoje spogledljive narave imajo strelci veliko oboževalcev. Njihova inteligenca, trma in energija so tiste lastnosti, ki pritegnejo nasprotni spol. Strelci so avanturisti, zato se marsikateri strelec težko odloči za resno zvezo, saj se v njej počuti ujet. Če si v zvezi s strelcem, pazi da ne omejuješ njegove svobode, saj se takšna situacija zagotovo ne bo dobro iztekla. 

Strelec je strasten in avanturist. Če pa v odnosu postane tesno, se njegova strast hitro ohladi. 


V zvezi potrebujejo predvsem človeka, ki razume njihovo potrebo po svobodi. Sicer pa so v ljubezni prav prijetni, saj so vedno dobre volje, imajo smisel za humor, so radodarni in vedno pripravljeni na akcijo. So pa tudi polni nasprotij – ta trenutek vroči in zagreti, že naslednji trenutek pa delujejo, kot da jim ni mar. 
Deli na Facebooku:

Števila, ki se ponavljajo
Se vam je že kdaj zgodilo, da vas je kakšna številka ves dan "zasledovala"? To je samo način, kako vam želi nekdo nekaj sporočiti. Numerologi celo pra...
Horoskop za december
Zvezde pravijo, da bo december za vsa znamenja poln pozitivnih dogodkov. Preberi več....
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶