OLH24

Zapestnica Drevo ali Roža življenja (več možnosti)

  • Šifra: A803
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 13.20€

  • Brez DDV: 10.82€

Razpoložljive možnosti


Drevo življenja je simbol, ki ima ogromno različnih pomenov, spoštuje in ceni pa ga večina kultur po svetu. Kelti so na primer verjeli, da se umrli spremenijo v drevesa, zato so prek dreves vzpostavljali stik s predniki. Košato drevo z razvejanimi vejami, ki sežejo visoko v nebo, in koreninami globoko v zemlji naj bi povezovalo spiritualni in fizični svet ali ponazarjalo naš planet, naravo in duhovni svet ter življenjski ciklus, ki se vedno nadaljuje, saj se duše vedno znova rodijo v drugačni zemeljski obliki. 

Drevo življenja simbolizira:

  • povezavo s svetom,
  • prizemljitev,
  • mir,
  • rast in moč,
  • ponovno rojstvo,
  • družino.


Povezava z vsem okoli vas: opominja nas na to, da nismo nikoli sami ali izolirani, temveč povezani z vsem svetom, ki diha kot eno.

Prizemljitev: s svojimi bujnimi koreninami, ki sežejo globoko v tla, nas bo drevo življenja podprlo pri stabilizaciji, kadar čutimo, da smo se izgubili v poplavi napetosti, ki nas vlečejo na različne konce.

Mir: drevo življenja simbolizira umirjenost in spokojnost, ko stoji tako visoko, a mirno v vetru, ko listi prijetno šumijo.

Rast in moč: je simbol moči in rasti, saj je močno zasidrano po vsem svetu. Svoje korenine je razširilo globoko v tla, da ga je nemogoče izruvati. Drevo življenja predstavlja rast, saj iz majhne, občutljive mladice zraste v velikansko, mogočno krošnjo. Tako predstavlja človeka, ki se na svoji življenjski poti krepi, raste in iz dneva v dan nabira nove izkušnje ter se tako nenehno uči.

Družina: drevo življenja predstavlja tudi vez med družinskimi člani. Predstavlja, kako se družina širi in raste skozi različne generacije, zato simbol pogosto imenujejo tudi družinsko drevo. 


Roža življenja:

Geometrijski simbol roža življenja ima višji univerzalen pomen, ki simbolizira neskončnost in cikličnost ter nas uči o povezanosti vsega v vesolju. Gre za enega najbolj priljubljenih simbolov iz nabora oblik geometrije, ki ga tvorijo enako veliki krogi, ki se ponavljajo v neskončnost. Poenostavljeno povedano, simbol pomeni življenje samo. Glavna naloga rože življenja je, da vnese harmonijo ter pomaga znova vzpostaviti ravnovesje v našem življenju. Pomaga nam, da se osvobodimo strahov in da se lažje soočimo z resničnostjo.  Z rožo življenja boste uspešnejši pri doseganju zastavljenih ciljev in želja. Lažje boste razumeli svoja čustva ter čustvovanje in mišljenje drugih. Razumevanje vzorca je ključ do razumevanja osnovne escence življenja. 

*Na voljo je v različnih barvah, od rumene vse do temno modre. Zagotovite si svoj najljubši odtenek ;).*

Oznake: drevo življenja, roža življenja, čakre, prizemljitev, mir, rast, moč, družina, ponovno rojstvo