OLH24
  • Zapestnica Mokait

Zapestnica Mokait

  • Šifra: A318
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 13.20€

  • Brez DDV: 10.82€

Mokait je edinstvena vrsta jaspisa, ki izvira iz Avstralije. Znana je po svojih živahnih barvah, ki se razprostirajo od toplih odtenkov rdeče, rumene do mehke rjave in bež.

Ta čudoviti kristal je priznan zaradi svoje sposobnosti, da pospešuje ravnotežje med notranjimi in zunanjimi izkušnjami. Pomaga pri sprejemanju sprememb in novih idej ter prinaša optimizem in življenjsko veselje. Deluje kot stabilizator in motivator, ki nas vzpodbuja k akciji. Ta kristal je znan kot kamen mladosti, ki spodbuja vitalnost, agilnost in emocionalno fleksibilnost. Pripomore k jasnosti misli, pomaga pri odločitvah in spodbuja intuicijo.

Vpilv na čakre

Mokait se povezuje predvsem s korensko in sakralno čakro. Osredotočenost na korensko čakro nam omogoča, da se bolj povežemo z Zemljo, kar pripomore k večji stabilnosti in občutku varnosti. S sakralno čakro se povezuje preko svoje sposobnosti spodbujanja ustvarjalnosti, strasti in seksualne energije.

Uporaba

Zapestnico lahko nosite kot običajen nakit. Nadenite si jo, ko se zbudite ter pospravite, ko greste spat. Priporočamo, da različnih vrst energijskega nakita ne hranite v spalnici, saj pri energijsko občutljivejših ljudeh kombinacija določenih vibracij lahko moti spanec (nemiren spanec, živahne sanje).

Energijsko čiščenje in polnjenje kristalov

Potrebno se je zavedati pomembnosti rednega čiščenja in polnjena kristalov, saj s tem osvežimo njegovo energijsko vibracijo in mu omogočimo, da se znebi negativnih energij, ki so se nabrale med njegovo uporabo.

Pred prvo uporabo splaknite zapestnico pod hladno tekočo vodo, jo nežno osušite in jo za krajši čas postavite na zmerno sončno svetlobo. Če boste zapestnico pogosto nosili, naredite to vsak teden. Lahko pa se odločite za energijsko čiščenje in polnjenje enkrat mesečno na svetlobi polne lune. V noči, ko je luna polna, odložite zapestnico na kraj, kjer jo bo luna lahko obsvetila, npr. na okensko polico.

Oznake: zapestnica, nakit, mokait, energija, uravnoteženje, jasnost misli, korenska čakra, sakralna čakra