Mlada luna v vodnarju je idealna za iskanje tega, kar je pristno naše. In da je to mogoče, moramo biti najprej iskreni do sebe, nato pa reči NE tistemu, česar si trenutno ne želimo ali imamo. NE temu, je DA sebi. Je tudi simbol novih tehnologij, inovacij in napredka.


Ker bo ta mlada luna pod vplivom Urana, pričakujmo nepričakovano. Kot da bi nas nekaj zbujalo, premikalo, zvonili bodo notranji alarmi. Bolj bomo nemirni, sprejemali bomo odločitve v zadnjem trenutku, nekaj nas bo gnalo naprej. To bo prelomnica, lahko osvoboditev od slabih navezanosti, od tega, kar se zdi, da nam vliva varnost in nas dejansko drži na mestu. In glejmo, kaj se bo dogajalo v prihodnjih dneh, to bo čas, da se pripravimo na to, kar še pride. Pripravimo se tako, da se prepuščamo in da se ne upiramo prihajajočim dogodkom. Sprejmimo in videli bomo!


Delajmo na sebi in na financah

Do naslednje nove lune (2. marca) opazujmo kakovost svojih prijateljstev. Smo obkroženi z ljudmi, ki nas motivirajo ali spodkopavajo? Raziščimo obstoj nekaterih skupin, združenj, skupin ljudi, ki so se zbrali, da bi sledili istim idejam ali načrtom. Če je to naša zgodba, se je držimo, ker nam lahko pomaga hitreje napredovati. Delajmo tudi na svojih financah. Uran v biku zahteva drugačen pristop, razvoj, širšo perspektivo, lahko pa prinese tudi nepričakovane stroške. Morda se bomo morali nečemu odpovedati, da bi drugje ustvarili dobiček. Igrajmo timsko, prispevajmo s svojimi dejanji, poiščimo podporo, če jo potrebujemo. Izrazimo sebe, svojo edinstvenost, slecimo maske in bodimo odprti za spremembe, ki se dogajajo v naših življenjih. Bodimo iskreni do sebe in s široko odprtimi očmi glejmo, kaj se dogaja okoli nas.


Opustimo preteklost in se odprimo prihodnosti

Ta mlada luna v vodnarju nas spodbuja, da se znebimo preteklosti, tako da si zastavimo namero za prihodnost. Predlani se je v zodiakalnem znamenju kozoroga zgodil veliki astrološki pok leta 2020, kjer so bili v konjunkciji Jupiter, Pluton in Saturn, a to je zdaj za nami. Kozorog predstavlja star način dela, vodnar pa novega. Vidimo lahko, da sta ta dva astrološka izraza precej različna. Ko sta se Saturn in Jupiter srečala v znamenju kozorogove vladavine, so se omejitve, pravila in predpisi zdeli močno omejevalni. Toda energija vodnarja se nanaša na svobodo, revolucionarno misel, izražanje enega samega jaza. Opustitev preteklosti ni lahka, Pluton, planet preobrazbe, pa je še vedno v kozorogu in v sozvočju z novo luno. Zaradi tega se lahko zdi, da se preteklosti ni mogoče znebiti. Z reformo starih družbenih struktur in sistemov moramo iti skozi dokončanje starega in prehod na novo. Vendar je pomembno, da sodelujemo pri tej reformi. Zato se vprašajmo, kje sami sebi postavljamo meje, kje vam meje postavljajo drugi? V katerih situacijah delujemo iz strahu in ne iz ljubezni? In kaj počnemo zato, ker to počnejo drugi, ne zato, ker si želimo?


Uporabimo svojo avtoriteto

S to novo luno v vodnarju smo poklicani, da najdemo svojo notranjo avtoriteto.  Vodnar govori o skupnosti in vseh, ki so pomembni. Kozorog se nanaša na avtoriteto in iskanje vodstva. Stara struktura kozoroga, v kateri dajemo končno oblast vladi, zdravnikom in celo duhovnikom, preprosto ne bo več delovala. Zdaj nam je bolj kot kadarkoli pomembno, da uporabimo svojo avtoriteto. Bodimo pripravljeni opustiti družbene norme in se prilagoditi svoji normi. To je tudi razodetje, kaj pravzaprav pomeni biti ločen od preostalega krdela.


Ko se dvigamo, vzgajamo druge

Priložnost, da presežemo okvirje, je tu! Če je kdaj čas, da skočimo iz 'mainstreama' in živimo izven okvirjev, je zdaj. Vesolje nas bo podpiralo. Imejmo pogum, da se znebimo tistih stvari, ki jih počnemo iz obveznosti, ki tudi zatirajo naš resnično edinstven izraz. Pustimo okove! Nehajmo se oklepati preteklosti in naša prihodnja preobrazba bo lažja.

Ta mlada luna je priložnost, da se osvobodimo in pustimo svoji duši poleti. Čas je, da smo svobodni. Ta mlada luna išče pogum in je tukaj, da nam pri tem pomaga. Ko se osvobodimo, pomagamo drugim storiti enako. Vodnar govori o svobodi, ki opolnomoči tudi druge. Zdaj je čas, da se odpremo, opustimo strah, ne ozirajmo se nazaj, na zunanjo avtoriteto, poiščimo jo v sebi in tako bomo odprli pot drugim, da prav tako to storijo. Ko se dvigamo, vzgajamo druge. To je resnična skrb za sočloveka, za človeštvo!


Kaj moramo narediti v ponedeljek zvečer (31. januarja 2022), da izpolnimo svoje želje? Čarobni ritual v času mlade lune v vodnarju!

SARVANGASANA – stoja na ramenih, položaj sveča (vsaj 10 min). To je obrnjen položaj, ki poudarja cirkulacijo, blagodejno vpliva na srce, trebuh in popolno držo. Izjemno zdravilno za počitek srca (znamenje leva je v opoziciji z vodnarjem, kar pomeni lev – srce in vodnar – cirkulacija).

VIZIULIZACIJA – osebnih načrtov, afirmacij, zakona privlačnosti, meditacije, usmerjajmo svoje želje in težnje v smeri rasti in razvoja. Ta ustvarjalna energija je zelo pomembna, vse, kar se misli ta večer in ves naslednji dan.

DAN VODE – 1. februar je idealen dan za prečiščevanje, priporočljivo je, da pijete samo vodo 24 ur, če vam uspe. Glede na izbiro naših možnosti in odločitev priporočam limonado, stisnjeno sadje, svežo zelenjavo, kuhano zelenjavo ... Pri tem delu je ključen pretok, zato ta dan izberimo izjemno lahko hrano in zmanjšan vnos le-te, če ne zmorete zdržati samo ob tekoči hrani! Vsaka blokada je zastoj in zastoj nas drži v stari ponovitvi vzorca. Izogibajmo se predvsem vsem živilom živalskega izvora, drogam in alkoholnim pijačam.Deli na Facebooku:

Kitajski horoskop: Začenja se leto črnega vodnega tigra
Kitajsko lunarno novo leto se začenja 1. februarja 2022 in bo trajalo vse do 21. januarja 2023. Leto črnega vodnega tigra nam bo dalo priložnost, da o...
Astrologija odnosov: Ali se ujemata?
Sinastrija v astrologiji obravnava individualne rojstne karte v smislu partnerskega potenciala, primerja dve rojstni karti glede na medsebojne aspekte...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶