Začelo se je burno obdobje retrogradnega Merkurja, ki bo trajalo vse do 18. oktobra. A faza, ko se Merkur giblje navidezno nazaj, ni le čas komunikacijskih šumov, zamud, nesporazumov vseh vrst in tehnoloških zagat, temveč tudi priložnost, da naredimo retrospekcijo pri sebi in razmislimo, kaj nam manjka, da bi živeli v ravnovesju.

Pri tem vam bo v ogromno pomoč energijska podpora kristalov: amazonitdimni kvarcpiritfluoritsodalit, zaščitite pa se lahko s črnim turmalinom.


Vzemite si čas in prisluhnite, kaj vam govorita telo in podzavest.Amazonit

Amazonit vam bo pomagal, da bo vaša komunikacija kristalno čista. Merkurjevo energijo lahko namreč uporabite, da izboljšate komunikacijo v odnosih, jasnejše izražanje misli pa vam bo omogočila energija amazonita. Prisluhnite, kaj vam govorita telo in podzavest, ter poskušajte najti pot, da odpravite vzorce, ki vas izčrpavajo, izboljšate slabe navade ali se le ustavite in prisluhnite ritmu srca.

Dimni kvarc

Ker je intuicija v času retrogradnega Merkurja zelo močna, ji je dobro slediti. Ne poskušajte razumsko razjasniti tega toka, temveč se prepustite. Dimni kvarc vas bo podprl, da boste popolnoma izkoristi svoj potencial, prav tako pa bo okrepil vašo vibracijo moč drugih kristalov v bližini.

Pirit

Lahko se vam bo zdelo popolnoma nelogično, lahko tudi do konca ne boste vedeli, kaj vam razvoj dogodkov sporoča – nekatera sporočila, ki stopijo v ospredje v tem obdobju, so namreč razumljiva šele, ko se Merkur spet obrne. Pirit vam bo pomagal, da kljub kaosu ostanete prizemljeni, zbrani in prisotni v trenutku.


S podporo kristalov lahko dosežete, da boste energijo retrogradnega Merkurja uporabili v svojo korist.


Fluorit

Znova lahko privrejo na plan teme ali dobijo epilog dogodki, ki so se začeli odvijati med zadnjo fazo retrogradnega Merkurja – julija letos. Ti lahko sprožijo nemir, ki vam bo ga pomagal ublažiti fluorit. Ta barviti kristal je namreč idealen pripomoček za sproščanje stresa, da bi dosegli mir in harmonijo.

Sodalit

Odnosi bodo pod drobnogledom – ker je retrogradni Merkur v Tehtnici, pa je ugoden čas, da nesporazume razrešite brez prepirov, ampak s pogovorom in izmenjavo mnenj. Pri tem vas bo podprl sodalit, ki krepi govorne sposobnosti in spodbuja izrekanje resnice.

Črni turmalin

Ker bomo še posebno občutljivi za slabo energijo, se je dobro oborožiti s črnim turmalinom. Deloval bo kot ščit, ki bo slabo energijo iz okolice vrnil nazaj k izvoru ter vam omogočil varno okolje za povezovanje s sabo, svojim bistvom ter vam pomagal uresničiti ideje, ki so že dolgo na vašem seznamu, a nikakor ne pridejo na vrsto. Deli na Facebooku:

Kakšne energije je sprožila polna luna?
Napočil je čas, ko bomo drugim razkrili svoje številne ustvarjalne darove in z njimi tudi kaj zaslužili. Vzemimo si čas zase, meditirajmo, telovadimo ...
Nauki spiritualnih učiteljev, ki nam lahko spremenijo življenje
Ob svetovnem dnevu učiteljev, 5. oktobru, smo izbrali nekaj modrecev, ki so s svojimi mislimi zelo vplivali tako na posameznike kot na družbo ali to š...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶