V ospredju bodo težka in moreča čustva


Sonce je trenutno v sentimentalnem raku, toda Luna v kozorogu nas navdihuje, da na stvari gledamo hladno in trdo. Čustveno vodno znamenje rak je občutljivo in introvertirano, kozorog pa zahteva logičen pristop. Vendar to ne pomeni, da se intenzivni občutki ne bodo pojavili! Ob polni Luni v kozorogu se  bo znašla še konjunkcija (sli srečanje) s Plutonom, ki je prav tako v kozorogu, kar bo povzročilo težka, moreča čustva. Polna Lune lahko osvetli tisto, kar je skrito, naše najgloblje želje in strahovi, lahko priplavajo na površje. Pluton je v kozorogu od leta 2008 in navdihuje intenzivnost vseh polnih Lun v kozorogu v zadnjem desetletju in več. Letošnja polna Luna v kozorogu nam lahko daje močan občutek končnosti, da raziščemo skrivnost ali razrešimo uganko.





Trigon z Uranom v biku bo prinesel lahkotnejše vzdušje 


Trigon (harmonični aspekt) z Uranom v biku, nas bo med to polno Luno navdihoval, prinesel bo lahkotnejše vzdušje, eksperimentiranje in občutek svobode.  Dal nam bo tudi uvid, da smo v celoti to, kar smo, ne glede na to, kako čudni drugi mislijo da smo. Ustvarjalnost se lahko poveča, ker se bo Luna približevala koristnemu sekstilu z Neptunom v ribah. Uran je upornik zodiaka, medtem ko Neptun vzbudi občutek muhavosti: Luna v koristni poravnavi s tema dvema planetoma, lahko se pojavi občutek velike svobode. Severni vozel v škorpijonu, naj bi bil simbol usode in njegova harmonična povezava s polno Luno v kozorogu, lahko prinese prave namene in občutek, da smo na pravi poti.

 

Čas je za razmislek o svojih reakcijah, občutkih in dejanjih


Ničesar ni, na kar bi bil kozorog bolj ponosen kot na svoj prirojen pragmatizem, zato bi lahko ta polna Luna potencialno služila kot velik preizkus realnosti. Čas je, da vzamemo svojo moč nazaj in stopimo v svojo novo realnost! Včasih moramo biti mehki, da smo močni, in ta oksimoron kaže na močan vpliv astrološke osi raka in kozoroga. Na to lahko gledamo še drugače, kozorog želi, da gojimo občutek avtoritete, da bi bili bolj v stiku s svojim božanskim poslanstvom, rak pa ne želi, da pri tem izgubimo svoj prirojeni občutek empatije in sočutja. In čeprav se na prvi pogled zdi, da je to lažje reči kot narediti, je čas, da okrepimo svoje meje in negujemo svoje individualne potrebe, saj bo to osvetlilo našo edinstveno dušno pot!

Nekaj ključnih besed, o katerih bi morali razmisliti za to malce hladno in neprijetno polno Luno: resen, hladen, težek, zemeljski, praktičen, odmaknjen, discipliniran, poslovno usmerjen, zagrizen, suh, čemeren, kritičen, z drugimi besedami, morda nas na subtilen način prosi, da malce premislimo o svoji reakcijah, občutkih, dejanjih. Morda se bomo morali sprijazniti z dejstvom, da nekatere stvari nikoli ne bodo takšne, kot si želimo. Z zrelim, praktičnim pristopom, lahko lažje krmarimo pri vsaki odločitvi. Odpuščanje in opuščanje je lahko težka stvar, toda ob tej polni Luni imamo  priložnost, da napišemo naslednje poglavje. 




Prevzemimo odgovornost za svoje življenje in za smer, v katero potujemo. Kako?


Če nismo srečni, izpolnjeni, ne živimo svojega časa, kot bi si želeli, nas ta polna Luna vabi, da priznamo nekatera svoja sabotažna dejanja, ki so nas morda pripeljala do sem.

Ukvarjanje s tem, kar ne deluje, in prevzemanje odgovornosti za to, kako so se stvari iztekle, je vedno izziv, vendar je v tem mogoče najti moč. Moč je v tem, da ugotovimo, kaj lahko naredimo, da stvari obrnemo, da približamo naše življenje tja, kjer želimo biti.

Seveda imamo zadeve lahko pod nadzorom in če pametno uporabimo moč polne Lune, nas lahko vodi in nam pomaga premagati ovire, nas sooči z izzivi in pripelje na vrh, na katerega se želimo povzpeti.

Zdaj se moramo naučiti graditi odgovornost in prepoznati, kaj je res vredno našega časa in energije. Naučiti se moramo spoštovati to kar smo, ceniti različne perspektive in osredotočiti svoj čas in energijo na to, kar resnično želimo od življenja.


Ta polna Luna lahko prinese tudi spoznanje, da se morajo nekatere stvari končati, stvari povezane s cilji, ambicijami ali načrti za prihodnost. Morda bomo morali dozoreti, se predati in spoznati, da določene ideje, dejanja in prizadevanja v tem trenutku preprosto niso mogoča. Največji vpliv bo imela polna Luna v Kozorogu:

Rak - lahko pričakujete intenzivne trenutke na področju intimnih odnosov; sprememba pa bo priložnost, da se naučite vnesti stabilnost v intimne odnose, katerih del ste.

Kozorog – poleg tega, da je polna Luna v vašem znamenju, lahko zamudite nekaj lepega ali vas bo vodila na napačno pot, saj ste suženj starih navad.

Vodnar – povečal se bo občutek izoliranosti, zaradi osredotočiti na posel. Naučiti se bo potrebno usklajevati se tako poslovno kot na osebnem življenjskem področju.


 RITUAL za polno Luno v kozorogu


Astrološko gledano je polna Luna čas, ko opustimo tisto, kar nam ne služi več. Zato si v 24 urah po polni luni (to je 14. julij) določite svoje namere in jih ponovite v naslednjih dveh tednih. Nato ob naslednjem mlaju (28.julij) določite namere za to, kar želite začeti.


Koraki 

- zamenjava tistega, kar vam ne služi več, s tistim, kar želite pritegniti, je osnovni princip dela z Luninimi energijami. Začnite s temi koraki ob polni Luni:

- čez dan si vzemite nekaj časa.

- pripravite prostor, kjer se boste lahko posvetili svojim nameram. V pomoč sta lahko prižgana sveča (črna sveča je tradicionalno povezana z odstranjevanjem stvari iz življenja, lahko pa tudi bela) in kadilo (žajbelj in sveti les). Dobro je imeti kadila doma, za rituale za vsako polno Luno!

- osredotočite se na tisto, kar želite spustiti – resnično začutite svoje namere. Če želite, lahko to zapišete na papir in zažgete.


Nekaj primerov za namere, kot so;


"Želim se osvoboditi vseh svojih strahov pred nesposobnostjo", "Želim, da so moje ambicije v zvezi z delom zdrave in ne motijo preostanka mojega življenja", "Želim, da iz mojega življenja odide deloholizem«, »Želim najti zdrav način izražanja svojih čustev, da se drugim ne bom zdela hladna in malomarna«, »Želim se znebiti vseh strahov pred staranjem«.

- Ponavljajte svoje namene v naslednjih dveh tednih, ker je padajoča faza Lune dobra za opuščanje tistega, kar nam ne služi več, še posebej dan po polni luni in nekaj dni pred naslednjim mlajem.


Tako bo retrogradno gibanje Neptuna vplivalo na vas
Čaka nas še ena nebesna upočasnitev-Neptun začenja svojo retrogradno pot, ki jo bo zaključil 3.decembra 2022. Ker je Neptun precej oddaljen od Zemlje,...
Z mlajem v levu prihaja čas za nov začetek!
V četrtek, 28.7.2022, bo nastopila mlada Luna oziroma mlaj v levu, ki bo s seboj prinesla številne priložnosti za nov začetek. Istočasno bosta prisotn...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
read more ⟶