Ne samo tradicionalna fengshui drevesa, tudi nekatere rastline imajo moč, ki bi prišla prav marsikomu. Po tej starodavni kitajski modrosti o ravnovesju in dobrem pretoku energij v prostoru že rastline na splošno predstavljajo rast in stabilnost, saj združujejo elementa zemlje in lesa, prav tako pa čistijo zrak, ki ga dihamo, ter s tem poskrbijo za boljši pretok energije v našem domu ali pisarni. Če želite še dodatno spodbuditi obilje in rast, pa si le omislite katero od osmih rastlin, ki bodo prinesle v vaše življenje dodaten energijski pospešek.


Spatifil

Rastlina, ki se je je prijelo tudi bolj ljudsko poimenovanje beli škrnicelj, ni pomembna samo za pritok obilja v prostor, ampak je izjemna tudi zaradi svojih čistilnih lastnosti. Čistost simbolizirajo njeni tanki dolgi cvetovi. Iz zraka odstranjuje strupe in nevarne snovi, kot so benzen, formaldehid in amonijak, zmanjšuje pa tudi elektromagnetno sevanje, ki je posledica delovanja različnih naprav v prostoru. Rastlina je zelo primerna za začetnike, saj vam bo sama nakazala, kdaj potrebuje malo vaše pozornosti in nege – takrat bo povesila svoje bele cvetove. Škrniclji prav tako ne potrebujejo veliko svetlobe, zato so idealni za kopalnico ali delovno mizo.

 

Okroglolistna tolstolistnica

Ta sukulenta z okroglimi listi, ki zadržujejo ogromno tekočine, je po fengshuiu simbol sreče in denarja, zato ima kar dvojni potencial za pritok energije obilja. Nič čudnega, da je redna naseljenka v bančnih poslovalnicah! Okroglolistna tolstolistnica je poznana tudi kot žadna rastlina, imela naj bi namreč lastnosti žada, srečnega kristala, ki privlači ljubezen, zdravje in denar. Jah, če bomo imeli vsega tega v izobilju, pa nam res ne bo treba več skrbeti. Zanjo pa le poskrbite z rednim zalivanjem, toplimi temperaturami in obilico svetlobe.

 

Srečni bambus

Že njegovo ime pove, čemu je namenjen. Prinašal naj bi srečo, lepo prihodnosti in denar v vsak prostor, zato ga strokovnjaki za feng shui pogosto svetujejo pri opremi pisarne ali doma. Še posebno uspešno bo drevesce, če ga postavite v kot za denar ali njegova stebla zvežete z rdečo nitjo in mu dodate kitajske srečne kovance. Njegova votla stebla omogočajo, da voda prosto kroži in so simbol nenehnega pretoka energije.


Orhideja

Še ena tropska rastlina, ki obožuje poletne temperature, vlago in svetlobo. Njeni pisani okrogli cvetovi bodo v prostor pritegnili blaginjo in ljubezen, prav tako pa spokojnost in mir, kar bo idealno okolje za vas, če ste imeli turbulentno obdobje na finančnem področju, da boste lažje sprejeli preudarne odločitve.Zlati potos

Mavrina oziroma potos je zelo trpežna sobna rastlina za spodbujanje obilja, ki se bo razrastla po vsem prostoru, če ji boste le tu in tam namenili nekaj kapljic vode. Zelo primerna izbira za začetnike in tiste, ki nimajo veliko prostora, saj se iz majhnega lončka razrašča, kamorkoli jo usmerite. Ker ne potrebuje veliko svetlobe, je odlična poživitev za temačne kotičke, lahko pa jo tudi obesite pod strop – tako bo dvignila energijo v njem.Limonovec

Drevo z limonami simbolizira obilje, če ga posadite v lonec, pa ga boste lahko občudovali tudi v prostoru. Njegove vedre in svetle barve bodo dom navdale s srečo, vi pa boste lahko spremljali njegov razvoj vse od cvetenja do oblikovanja plodov, nato pa še uživali v sadovih.Poprovkasta pileja

Pileja je poznana tudi kot kitajsko drevo za denar, kar pa ni naključje, saj njeni zeleni listi po obliki zelo spominjajo na kitajske kovance za srečo. Ta zanimiva rastlina za pritok obilja je zelo unikatna in verjetno najbolj redka od naštetih, saj je ne moremo dobiti na vsakem vogalu. Zato velja namig: prosite prijatelja, naj vam podari poganjek.

 

Podarjeni poganjki imajo po kitajski modrosti posebno energijo, saj željo po obilju še potencirajo. Sicer pa velja, da lahko vsaka rastlina – četudi je ne najdemo v tem članku –, za katero lepo skrbimo, privabi v naše življenje samo dobro.


Vodna pahira

Vodna pahira, poznana tudi kot drevo denarja, je rastlina z zavitim deblom, ki raste v tropih, zato bo potrebovala veliko vlage in tople temperature. Če je le ne pozabite zalivati, naj ne bi bila prezahtevna za vzdrževanje, tudi če ste pri skrbi za rastline popoln začetnik.


Deli na Facebooku:

Tranzitna Venera v Škorpijonu – kaj nam prinaša?
Venera v Škorpijonu je strastna, zapeljiva, prinaša močan interes za erotično življenje na splošno. Toda z vsem tem lahko povzroči ljubosumje, preobre...
Kakšne energije je sprožila polna luna?
Napočil je čas, ko bomo drugim razkrili svoje številne ustvarjalne darove in z njimi tudi kaj zaslužili. Vzemimo si čas zase, meditirajmo, telovadimo ...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶