Prevzeli bomo pobudo in samozavestno poiskali svojo srečo.

Jupiter je v rimski mitologiji poimenovan po kralju bogov (v grški mitologiji je znan kot Zevs), zato ni čudno, da je ta planet v astrološki simboliki povezan z vsem dobrim, bogastvom, obiljem in širitvijo. V tradicionalni astrologiji ga imenujemo velika sreča. Čeprav noben planet v astrologiji ni sam po sebi »dober« ali »slab«, je Jupiter dobrohoten. Način, na katerega se manifestira kozmična energija planeta, je odvisna od znamenja, v katerem je, in aspektov z drugimi planeti. Njegov vpliv prinese pozitiven pogled in dodatne zaslužke, dobičke in blaginjo v vsaki situaciji.


Prinaša nove začetke in širitev

Tranzitni Jupiter v ovnu nam prinaša nove izkušnje, širitev, tako ali drugačno, nova znanja, več optimizma, rasti, velikodušnost, veselje in obilje. Če imate v natalni karti negativne aspekte Jupitra z drugimi planeti, bo tega manj, če pa imate dobre aspekte, pa veliko zgoraj naštetega. Konec decembra 2021 je vstopil v znamenje ribi in se v to znamenje vrne spet 28. oktobra (v vsakem znamenju je približno eno leto), od 10. maja pa se bo gostil v znamenju ovna. V ribah nas je tranzitni Jupiter spodbujal, naj dajemo ter sprejmemo sočutje, in je širil našo domišljijo. V nasprotju z Jupitrom v ribah, ki nosijo simboliko konca (znamenje ribi), Jupiter v ovnu oznanja začetek. Jupiter v ribah je ustvarjalen in duhoven, čaka na pravi trenutek, da ukrepa. Jupiter v ovnu pa ne čaka. Izkoristi trenutek in gre v akcijo, brez obotavljanja in kompromisov. Med tranzitom Jupitra v ovnu se bomo močno identificirali z lastnimi mnenji, prepričanji in zaznavami. Natančneje z Jupitrom v ovnu pritegnemo največ sreče, ko prevzamemo vodstvo, ponotranjimo okoliščine, navdihujemo druge ter pokažemo navdušenje in pogum (brez lastnega egoizma in ne na škodo drugih).

Vera vase lahko prinese pozitivne okoliščine ali srečo. V tem ciklu (10. maj–28. oktober) bo z nami močna vera v naše sposobnosti, zato lahko preoblikujemo svoje življenje in se samozavestno premikamo naprej, kljub kakršnimkoli »neuspehom« ali drugim izzivom, ki jih morda puščamo za sabo. Verjeli bomo, da je življenje takšno, kot si ga naredimo. Uživali bomo v konkurenci, saj nas bo spodbujala k napredovanju. Naša vera vase prinaša veliko pionirskega duha. Živeli bomo bolj za zdaj in hitreje izkoristili priložnosti.


Tančica iluzije se bo v hipu odstrla

Jupitrov tranzit iz Rib v ovna je lahko pretresljiv, kot bi se zbudil iz globoke meditacije ob nenavadnem piskanju sirene gasilskega vozila. Ko se bo tančica iluzije (in zablode) 10. maja dvignila, se bo tudi naš vid izostril. Karkoli smo prezrli, se bo nenadoma spremenilo v nujno situacijo in jo bomo takoj obravnavati. Kanček previdnosti pa naj bo vseeno z nami, saj Jupitrova vnema lahko nadomesti zmernost. Lahko razširi bolj negativne lastnosti znamenja, tako kot lahko razširi pozitivne lastnosti. Njegova vnema in navdušenje sta dobronamerna, vendar nas lahko zaslepi in prinese nezmerno vedenje. Negativne manifestacije Jupitra v ovnu vključujejo preozko osredotočenost, v odnosih bomo lahko neobčutljivi, ne bomo upoštevali stališč drugih in posledično ne bomo izkoristili priložnosti, ki se bodo odpirale, ne bomo se hoteli učiti iz preteklih napak in z nami bo pomanjkanje objektivnosti.

Generacije, rojene od 2011. do 2018., imajo natalni Uran v ovnu. Tranzitni Jupiter v ovnu bo v konjunkciji z njim. Ta aspekt bo v njih prebudil željo, da bi delovali samosvoje, nekonvencionalno in precej drugače kot prejšnje generacije. Starši, katerih otroci so rojeni v tem obdobju, lahko pričakujejo nekakšen upor pri njih. Poskusite jih razumeti. Ne dušite jih, pustite jim več prostora, da počnejo tudi stvari, ki jih želijo.


Jupiter v ovnu prinaša zgodovinsko pomembne dogodke

Obdobja Jupitra v ovnu so pogosto zaznamovana s trenjem, tako v našem osebnem življenju kot v svetovnem merilu. Oven je znamenje bojevnika in Jupiter okrepi katerokoli energijo, ki se je dotakne. Med ciklom Jupitra v ovnu leta 1917 so se Združene države pridružile takratnim zavezniškim silam Velike Britanije, Francije in Rusije v boju v prvi svetovni vojni. Začetek druge svetovne vojne se je zgodil leta 1939, med tem istim tranzitom. Distopijska frustracija, ki bo tudi prisotna zdaj, ko Jupiter vstopa v ovna, se lahko razvije v obsežno vstajo, kot je bilo med arabsko pomladjo leta 2010, ki se je skladala s tranzitom Jupitra najprej v ribah in eskalirala s tranzitom Jupitra v ovna. Med ciklom Jupitra v ovnu leta 1999 se je zgodil tragični pokol v srednji šoli Columbine v Koloradu. Ne poskušam vas prestrašiti! Včasih se je treba boriti tako, da smo pripravljeni vnaprej, še posebno ko se kršijo pravice in svoboda. Ker načelni Jupiter v ovnu zveni kot glasnik po osebni moči, se bo marsikomu zdelo, da je boj edina možnost. Zato vsi poskrbimo, da bo razlog, za katerega se bomo borili, postavljen na dokazih, ki temeljijo na dejstvih, in brez nasilja. V nekaterih primerih je lahko tisto, kar je videti kot revolucija, le velika manipulacija z množicami. Skrajneži, ki prežijo na naša čustva, lahko zlahka manipulirajo z jezno, nezadovoljno množico.

Naravno pravo in pravice

Jupitrova pravičnost v ovnu je najbolj podobna najstarejšemu naravnemu zakonu (jus naturale), ki je dolgo veljal za božanskega in ga vse svetovne ustave že stoletja opredeljujejo na popolnoma enak način: »Pravica do življenja in telesne celovitosti, pravica do osebne svobode v družbi, ne glede na čas, kraj ali državo, v kateri živimo. Naravne pravice so nadnacionalne in zato neodtujljive, večne pravice. Zato nas bo Jupiter v ovnu spodbujal k boju za naravne, neločljive pravice, ki pripadajo vsakemu živemu bitju. Vsi, tudi najbolj pacificirani med nami, se bomo vsaj enkrat znašli v situaciji, ko se bomo borili za pravičnost ali nekaj, kar smatramo za pravično.


Začenja se sezona mrkov: Kaj nam prinašajo?
Sezona mrkov je vedno čas preobrazbe v našem življenju. Pogosto prinese spremembe ali močne trenutke prebujanja, ki spremenijo našo smer. Po delnem so...
S Soncem v dvojčkih prihaja olajšanje
Obdobje med 21. junijem in 21. julijem, nam prinaša veliko sprememb, predvsem pa sproščenost, druženje, brezskrbnost. Pod vplivom Sonca v dvojčkih bom...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
read more ⟶