Mrki nam lahko s svojo močno energijo korenito spremenijo življenje.

Letošnja vladavina Bika je še posebej posebna, saj označuje začetek sezone mrkov. Delni sončni mrk se zgodi danes, 30. aprila (ob 22.42), 16. maja pa bo sledil redek lunin mrk (ob 06.13) in polna luna, imenovana krvava luna. Sezona mrkov je vedno čas preobrazbe v našem življenju. Pogosto prinese spremembe ali močne trenutke prebujanja, ki spremenijo našo smer. Vedno se je vredno spomniti, da nas mrki, tudi če nas preobrazijo, postavijo točno tja, kjer moramo biti, tudi če se sprva ne zdi tako.


Odlična energija za priklic denarja in ljubezni

Poravnava Venere in Jupitra v znamenju Ribi (30.04.2022), manj kot uro po sončnem mrku v Biku je odlično izhodišče energijskih vplivov za ljubezen in denar. Nebrzdanim strastem Marsa (v Ribah) in Urana (v Biku) še dodaja čutnost v ljubezni. Da pa bo mera slastnih in strastnih energij polna, se ta mrk poravnava še z asteroidom Eros, tako da bomo zavzeto polni strasti in želja (lahko tudi v negativno). Nekaj dni bo zelo prijetnih za Rake, Škorpijone in Ribe, polni boste navdiha, pripravljeni na nove začetke in ustvarjalni. Seveda so tudi pasti tega romantičnega spoja dveh pozitivnih planetov. Povečala se je možnost, da začnete skrivno razmerje ali obnovite odnos z bivšim partnerjem. Srce in intuicija bosta imela prednost pri odločanju, razum in logika pa bosta padla v ozadje.


Nauki retrogradnega Merkurja

Hitri planeti, ustvarjajo naše vsakdanje življenje. Tranzitni Merkur v Dvojčkih se začne 10. maja vrteti navidezno nazaj - retrogradno. Daje nam možnost, da se učimo iz napak, osmislimo malenkosti, spoštujemo dogovorjeni čas, dokončamo začeto in izboljšamo zaščito naprav, ki nam vsak dan olajšajo življenje. Ker Merkur simbolizira komunikacijo, trgovino, tehnologijo, elektroniko, nato papirologijo, administracijo in odločanje na splošno ter logično racionalno razmišljanje, lahko pričakujemo, da bo v času retrogradnosti povzročil različne vrste blokad. Zmede in nesoglasij bo največ pri Dvojčkih in Strelcih, napetosti pri Devicah in laži pri Ribah, vse do 23. maja, ko se vrača ponovno v Bika, kjer bo do 13. junija. Tako bo zagodel tudi Bikom in Škorpijonom, previdno z denarjem, naložbami in dolgoročnimi odločitvami.


Jupiter bo poskrbel za srečni razplet

Največji nebesni dogodek nas čaka 10. maja, ko velikan našega osončja vstopi v znamenje Ovna. Navdih bo v močni ognjeni in pogonski energiji, z nami bo posebna energija, ki prinaša za pogumne izjemne spremembe. Seveda delamo v skladu s ciljem, ki ga želimo doseči (če gre za novo službo, jo aktivno iščemo), saj nič ne pade z neba, ampak je vsak svak svoje sreče kovač. Ko sta združeni energiji Jupitra in Marsa (vladar Ovna), dajeta veliko potenciala za zelo pomembne uspehe na številnih področjih življenja. Potreba po širitvi bo poudarjena pri Ovnih, Levih in Strelcih. Želja po večjem samorazvoju bo motivirana pri vseh znamenjih, potrebo po pridobitvi čim več svobode in neodvisnosti na vseh področjih življenja pa bo največja pri Dvojčkih in Vodnarjih. Položaj Jupitra v Ovnu kaže tudi na dobrohotnost, ambicioznost, napredek, pogum ter na željo, da bi sami dosegli srečo v življenju, ne da bi se preveč zanašali na druge. Večje koristi se bodo kar vrstile, še posebej pri tistih, ki imate Jupitra v dobrih  aspektih že v natalni karti. Večje nevšečnosti, pravne težave, razne prekinitve pa čakajo Rake, Tehtnice in Kozoroge. Izogibajte se bližnjicam in premagujte nestrpnost, ki bo bolj očitna.


Krvava luna in lunin mrk

Lunin mrk in krvava polna Luna v Škorpijonu  se obetata 16. maja, zato bo dobro, da opuščamo teme Škorpijona (nadzor, ljubosumje, manipulacija, strah, obsesije, maščevanje …). Če bomo iskreni do sebe, pomeni, da nenehno prebavljamo (obdelujemo) svoje izkušnje in to velja za zdravo, kajne? Polna luna je vedno nasproti Sonca, v tem primeru je Škorpijon nasproti znamenju Bika. Obe znamenji se ukvarjata z varnostjo – Škorpijon s čustveno varnostjo in Bik s fizično varnostjo. V astrologiji je z vsakim znamenjem vedno povezan planetarni vladar, za Škorpijona Pluton in za Bika Venera. Oba delata za nas, da nam pomagata preoblikovati (Škorpijon), svoja čustva (Luna) in ustvariti (Sonce) več harmonije.


Zaupajmo šestemu čutu

S polno luno in Luninim mrkom se večina stvari okrepi. Če bomo utrujeni, se bomo res zelo utrujeni, če bomo jezni, se bomo zelo jezili, zato opazujmo svoje občutke in ublažimo svoje reakcije. Ne pozabimo, da je naša izkušnja samo naša izkušnja, nihče drug nas ne sili, da se počutimo dobro ali slabo. Zaupajmo svojo intuiciji (ne zamenjujmo intuicije s paranojo), sporočajmo svoja čustva, pri tem pa se ne zanašajmo preveč na logiko. Dobro se je zavedati, da so na naše odnose neposredno vplivali vaši notranji strahovi. Pogosto se držimo svojih izkušenj, ker verjamemo, da se ne bodo več ponovili (to je vpliv Škorpijona) ali da ne bomo nikoli več prizadeti (če bomo imeli vse pod kontrolo).

Med mrki smo izpostavljeni usodnim spremembam na osebni in družbeni ravni. Teme, s katerimi se bomo vsi srečali, bodo tesno povezane z simboličnim pomenom Škorpijona in Bika, saj sta vključena v vsako serijo letošnjih mrkov. Med spomladansko sezono mrkov se bomo soočili s poskusom iskanja ravnovesja med dvema polarnostma. Ne glede na naše znamenje horoskopa, nam bo sončni mrk v Biku 30. aprila verjetno pokazal, kako gledamo v prihodnost glede svoje stabilnosti. Lunin mrk v Škorpijonu 16. maja pa bo lahko celo blokiral stvari, ki smo jih manifestirali 30. aprila. Ta mrk lahko povzroči izjemno senzitivnost, zato bodimo nežni do sebe in drugih. Vsa fiksna znamenja (Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar) bodo močno čutila te mrke, potrebna bo sprememba, zato jih ne poskušajte ustaviti.


Sonce v Dvojčkih: Ne verjemite vsemu 

Čaka nas tudi prehod Sonca 20. maja v znamenje Dvojčka. Prinaša malce bolj lahkoten čas za spoznavanje novih ljudi, raziskovanje novih idej, učenje novih stvari. V astrologiji to pomeni veliko racionalne, logične energije v etru, saj so Dvojčki zračno znamenje, ki živijo za ideje, komunikacijo in znanje. Čustvi bo možno bolj objektivno obravnavati med tem prehodom, poudarek pa bo na živahni komunikaciji in lahkotnejših odnosih. Energija Dvojčkov je spremenljiva, gibljiva, zato se tudi mi hitro spreminjamo. Ko je Sonce v Dvojčkih, je vsem nam lahko Merkurjeva (vladar Dvojčkov) energija, tudi zelo površna, neosebna, špekulativna in lažniva. To tranzitno Sonce v Dvojčkih, je idealno za prodajo, trženje, stike z javnostjo in politiko – vsako področje življenja ali poslovanja, kjer je treba druge prepričevati. Pri komunikaciji med prehodom Sonca v Dvojčkih primanjkuje iskrenosti, zato astrologi pravimo, da je pomembno, da v tem času prehoda, ne verjamemo preveč vsemu, kar je povedano ali napisano.


Mars v Ovnu kliče po izzivih

Mars, planet borbe, agresije, hitrosti, vstopi 24. maja v svoj dom, znamenje Ovna, kjer bo ostal do 5. julija. Mnogi bodo naredili, kar so načrtovali v preteklem obdobju, nekateri pa se bodo ujeli v pasti impulzivnosti. Po dolgem bivanju v Ribah, prihaja energija, ki jo bodo mnogi komaj čakali (saj je končno velik bojevnik doma). To bo val energije, ki jo bomo vsi čutili, naraščajoča energija pa prinaša obračanje v prihodnost. V ospredje prihaja tekmovalni duh, seveda s ciljem zmage! To bo obdobje akcije, aktivnosti, samozavesti, boja, nesreč, pretiravanja. Naj omenjam, da bodo s to energijo Marsa mnogi postali nestrpni, impulzivni, arogantni, živčni. Mars v Ovnu je čustveno zelo zahteven, rad ima izzive in jih tudi potrebuje.


Deli na Facebooku:

Konjunkcija, kot je ni bilo že 150 let
Kaj prinaša konjunkcija Neptuna in Jupitra v ribah? Vsakič, ko se dva planeta združita v konjunkciji, je za začetek novega cikla. Neptunova energija j...
Z Jupitrom v ovnu bomo brezkompromisni iskalci sreče
Dobrohotni Jupiter 10. maja vstopa v ovna in prinaša nove začetke, srečo, navdih, navdušenje in pogum, da izkoristimo trenutek in gremo v akcijo, brez...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶