Jupiter 12. aprila 2022 vzpostavi konjunkcijo z Neptunom na 23 stopinjah in 59′ Rib.

Povezavo Jupitra in Neptuna, ki se zgodi 12. aprila, smo začutiti že v začetku marca 2022 in se bo nadaljevala do konca maja 2022.  Ta tranzit se bo ponovil novembra, ko retrogradni Jupiter znova vstopi v Ribe in se ponovno približa Neptunu. Zadnja konjunkcija se bo zgodila 23. novembra 2022, ko Jupiter miruje pri 28 stopinjah 48′ Rib (že naslednji dan pa se obrne v direktno gibanje).

Raztapljanje meja realnosti

Neptunova energija je okrepljena kot še nikoli. Tu vidim močno raztapljanje meja realnosti, povezanost s kolektivnim plimovanjem, veliko ustvarjalnost, sočutje in celo intenziviranje psihičnih energij. Ribi, tako kot vsa znamenja, se lahko manifestirajo na različnih ravneh zavesti. Najnižja je povezano z eskapizmom, željo, da stvari ne vidimo takšne, kot so, iluzijami, prevaro, mučeništvom, viktimizacijo, drogo in psihogenimi snovmi, ki se uporabljajo za prenehanje občutenja realnosti. Najvišja oktava Rib ustreza mistikom, brezpogojni ljubezni, božanskemu navdihu, ustvarjalnosti, umetnosti, izvrstni občutljivosti, sanjam…

Neptun povezuje družbo

Jupiter, ko prehaja znamenja, se v znamenju, kjer se zadržuje, širi, Neptun (je vstopil v Ribi februarja 2011) pa raztaplja. Neptun raztaplja meje med posamezniki in skupinami ter povezuje našo družbo. Povezan je tudi z vsemi oblikami ustvarjalnosti, glasbe, filma in vseh vrst imaginarnosti – predvsem pa filtrov!, in ja, tudi pandemije. Sočutje in skrb za najbolj ranljive sta tudi del njegovega področja.

Tako se je/bo v tednih pred konjunkcijo in po njej, 12. aprila Neptunova sila raztapljanja začela širiti kot naraščajoča sila zahvaljujoč Jupitru. Kaj lahko pričakujemo? Jupiter je povezan z inflacijo in skupaj z Neptunom ustvarja inflacijski proces po vsem svetu ... Čeprav je to pričakovano glede na dogajanje v letih 2020 in 2021. 


Poglejmo možnosti:

Inflacija po vsem svetu; širitev prepričanj ali filozofij; povečana zaljubljenost ali nečimrnost; globalno širjenje resnice in globalno širjenje laži; poudarjena fantazija; veliko navdih; holografsko slikanje; velike in veliko žrtev; ogromno zmede; širitev duhovnosti; svetovni umetniški dogodki...

Sedaj imamo priložnost, ki seveda lahko gre v višje ali nižje oktave simbolike Rib. Od najvišjih vibracij najdemo portal do povezave z ljubeznijo in navdihom. Neptunova energija nam lahko pomaga začutiti zvezo med vsemi in vsem. Naša čutila bodo sposobna ujeti neoprijemljivo. Kopamo se/se bomo v valu univerzalne ljubezni. Občutimo ENO z drevesi, kristali, univezumom, z drugimi živalmi in prebudimo veliko sočutje do vsega, kar je diskriminirano, razvrednoteno. Smo ali bomo sposobni videti sveto v delu Stvarnika? Lahko celo bolj jasno vidimo iluzije, ki so nas že dolgo begale. Po drugi strani pa se z delovanjem najnižjih vibracij znajdemo z veliko željo, da stvari ne vidimo takšne, kot so, da želimo pobegniti od realnosti, se predajati opiatom vseh vrst in raznim odvisnostim, lažem in preprosto živeti v stanju zmede.

Planetarni tranzit, Jupiter konjunkcija Neptun 12. aprila, tvori trigon do južnega vozla v Škorpijonu pri 22 stopinjah 54′. Posledično se odprejo vrata notranjih skritih predelov, kamor spravimo tisto, kar nam ni všeč na sebi. Jupiter in Neptun bosta globoko kopala v naše rane in sram, saj nam tako pomagata odpreti svoja srca, da spustimo bolečine preteklosti in tako lahko 'postanemo lažji'. Bomo zmogli?


Jupiter konjunkcija Neptun bo naredi polsekstil proti Soncu v Ovnu. Impulzivno energijo Ovna bo močno ublažila mehkoba Rib, tako kot bo Mars v Vodnarju delal opozicijo z Luno, ki se bo premikala iz Leva v Devico. Jupiter konjunkcija Neptun polsekstil do Sonca v Ovnu, bo vpliva na Marsa, ki je vladar Ovna. Čeprav je skoraj neopazen (jaz ga upoštevam), lahko prepreči ali vsaj omili podpihovanje jeze in nagnjenost k delovanju brez razmišljanja ali ustvarjanju prepirov in bojev, značilnih za opozicijo Luna-Mars.

Konjunkcija Jupiter - Neptun v Ribah odklepa vrata v skrita področja, v zorni kot, ki je obstajal le v sencah ali pod površjem. Ta energijska kombinacija je tudi klasičen podpis za duhovno prebujenje. Vse stvari na duhovnem področju se lahko pod to energijo razširijo, razcvetijo in rastejo. Morda se celo začnemo raziskovati nova razumevanja življenja onkraj življenja ali povezav z nezemeljskimi bitji. Pod to energijo čutimo željo po ustvarjanju globljih duhovnih povezav in ta notranji božanski plamen, ki živi v nas, nas lahko vedno bolj kliče.

Medtem ko Jupiter in Neptun skupaj ponujata čudovite vibracije, lahko sprožita tudi dogodke okoli vode, kot so poplave in težave z vodo. Voda je tudi simbol naših kolektivnih čustev, zato lahko zveza Neptuna in Jupitra poveča čustveno avro planeta. Kot kolektiv se lahko soočimo z nečim, kar izzove visok čustveni odziv, ali pa preprosto ugotovimo, da so že prisotne čustvene, psihične energije planeta pripravljene na čiščenje in odstranitev.


Krepitev psihičnih in intuitivnih darov

Neptun in Jupiter skupaj v Ribah je ena najboljših energij, ki jih bomo doživeli, je pomembna za krepitev naših psihičnih in intuitivnih darov. Vedite, da se vam ta energija ponuja in jo uporabite za krepitev svojih subtilnejših čutov. Torej, danes, 12. aprila, je dober dan, da ugasnemo televizijo in si ne pustimo vplivati zunanjemu svetu. Ta dan je kot nalašč za umiritev, da lahko prisluhnemo svojemu srčnemu utripu in tako omogočimo kozmični magiji, da opravi svoje. Ples, poslušanje glasbe ali ptičje petje, sedenje pod drevesom, meditacija, samotni sprehod ob vodi ipd., nam lahko pomagajo pri uglasitvi višjih vibracij Rib. To je dan povezovanja in širitve. Vse, kar čutimo, se širi skozi eter. Dajmo vse od sebe. Nič ne bo šlo v nič.


Deli na Facebooku:

April in število 4: Čaka nas pestro dogajanje na nebu!
Aprila bo svetu zavladala številka 4, ki pooseblja harmonijo štirih elementov, celovitost, spokojnost. Po dnevu ogledala bo Venera iz distanciranega v...
Začenja se sezona mrkov: Kaj nam prinašajo?
Sezona mrkov je vedno čas preobrazbe v našem življenju. Pogosto prinese spremembe ali močne trenutke prebujanja, ki spremenijo našo smer. Po delnem so...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶