Na sliki si izberi eno številko med 1 in 15. Nato spodaj preveri, katera karta se skriva pod izbrano številko, in kaj to pomeni zate. Tako si lahko s pomočjo Tarot kart za vedeževanje izdelaš svojo napoved za mesec april.

Izbrane so karte Velike arkane Tarota, ki govorijo o pomembnih življenjskih prelomnicah. Karta po tvoji izbiri torej opisuje najpomembnejše dogajanje v mesecu aprilu. Lahko, da se je že pokazalo, možno pa je tudi, da se šele bo. Če te zanima natančnejša napoved, se lahko obrneš na naše vedeževalke.


1 - Norec - April ti prinaša nov začetek. Ta karta nakazuje, da bodo odpadle vse ovire in zadržki. Pred teboj je obdobje brezskrbnosti, odpirajo se ti številne možnosti. Vendar pazi. Kdor ne ve, kam je namenjen, ne bo nikoli prišel na cilj.

2 - Čarovnik - April ti prinaša potrditev glede tvojih sposobnosti ali pravilnosti tvojih odločitev. Ta karta prinaša odlične novice za samozavest. Videti je, da se lahko res zaneseš nase in da se ti v ključnih situacijah obeta dober razplet na račun tvojega znanja in sposobnosti.

3 - Visoka svečenica - Pri glavnih dogodkih v aprilu bo bolj malo odvisno od tebe. Ta karta govori o čustvih in podzavesti ter o silnicah, ki jih z razumom ne moremo nadzorovati. Morda bodo odločitve na strani neke druge osebe, še posebno pri ženskah pa bodo močno povezane z intuicijo.

4 - Cesarica - April bo zate zelo ugoden mesec. Ta karta napoveduje plodnost na vseh področjih in uspeh naših prizadevanj. Sporoča, da se nam ni treba tako močno truditi, če smo le odprti za sprejemanje dobrih stvari. Poudarek je na iskrenih in ljubečih medosebnih odnosih.

5 - Cesar - V aprilu se ti obeta akcija in uspeh. Tvoja trdna volja bo na preizkušnji, vendar se splača potruditi in vztrajati pri svojem. Jasno ti bo, kakšne so prioritete in s tem v zvezi bo tudi tvoje ukrepanje v veliki meri samoumevno. Tudi drugi ljudje bodo videli, da se lahko zanesejo nate.

6 - Svečenik - Priložnost za duhovno prebujenje se bo ponudila ali uresničila v aprilu. To je karta duhovne avtoritete in najverjetneje kaže na določeno osebo, ki bo pridobila tvoje zaupanje. Vloga te osebe je, da te vodi, zato ne poskušaj nanjo prenašati svojih odločitev. 

7 - Ljubimca - Vse kaže, da bo april zate mesec ljubezni. To je karta para, ki je premagal vse ovire in je zdaj pripravljen na ljubezensko srečo. Simbolika nam govori o iskrenosti in o tem, da smo znotraj ljubezenskega odnosa sprejeti takšni, kot smo, zato ni potrebe po pretvarjanju. 

8 - Kočija - Najpomembnejša stvar, ki ti jo prinaša mesec april, bo odločitev glede tvoje prihodnosti. Možnosti sta enakovredni, vendar te ne bosta čakali v nedogled. V pravem trenutku se ti obeta dovolj energije, je pa zelo pomembno, da ohraniš samozavest in zaupaš, da si zaslužiš spremembo.

9 - Moč - To je karta vztrajnosti, morda celo tihega upora. Čeprav si bo del tebe želel velikih sprememb in se bo na trenutke zdelo najlažje vsem povedati, kar jim gre, ti ta karta prinaša drugačno sporočilo. Vsem preprekam boš kos, zato ne prehitevaj dogajanja in ne odstopaj od svojih stališč.

10 - Puščavnik - April bo zate mesec, ko bo najbolje, če se čim bolj odmakneš od vsega. Ta karta simbolizira umik v puščavo, to je korak nazaj od vsega, česar smo vajeni. Morda se tega preveč oklepaš ali pa si delaš pretirane skrbi v zvezi s starim življenjskim slogom. Umik te bo razbremenil.

11 - Kolo sreče - V aprilu se ti pripravlja velik preobrat. Večinoma ta karta napoveduje spremembo s slabšega na boljše, vendar ima lahko tudi obraten pomen. Kakorkoli že, to ni ena od stvari, na katere bi bilo mogoče vplivati. Zaupaj, da je vse za nekaj dobro in hvaležno sprejmi spremembo, ki ti jo prinaša.

12 - Pravica - Pomembna odločitev bo sprejeta in nanjo ne bo mogoče vplivati. Najpomembnejše dogajanje v aprilu se bo odvijalo okoli tega. Ta karta napoveduje pravično odločitev. Tudi če se bodo sprva pojavljali dvomi, bo tek časa pokazal, da je bilo tako še najboljše.

13 - Obešenec - Kljub strašljivemu imenu ta karta ne prinaša slabih novic. April ti prinaša priložnost, da na dogajanje pogledaš z drugega zornega kota. Kakšnih večjih in pomembnejših sprememb ne bo, kar velja dobro izkoristiti in ugotoviti, kaj je še tisto, kar se lahko iz nastalega položaja naučiš.

14 - Trdnjava - Obeta se ti nepričakovan preobrat ali sprememba, ki bi jo bilo nemogoče predvideti. Ta karta naznanja razburjenje, tudi podiranje starih temeljev in spremembe pri stvareh, ki se nam zdijo samoumevne. Tvoj april bo malce stresen, a dolgoročno ti bo prinesel olajšanje.

15 - Zmernost - To je karta prijetnega dogajanja, ki ti prinaša lepe obete za mesec april. Poudarek je na dobrem počutju in urejenih medosebnih odnosih, veliko pozitivnih občutkov izhaja tudi iz intimnih doživetij. Če so pred teboj odločitve, ti karta Zmernost svetuje srednjo pot brez pretiravanja.Za vedeževanje se uporabljajo oboje skupaj. Vedeževalka zna iz pomena vsake karte ter iz njihovih položajev v otvoritvi razbrati, kaj se dogaja in kaj od tega je še posebno pomembno.Tarot je sestavljen iz 78 kart, ki jih delimo na dve podskupini. Prva se imenuje Velika arkana (velika skrivnost) in nam pri vedeževanju opisuje, kaj bo dolgoročno pomembno za spraševalca. Druga skupina kart je Mala arkana, ki se naprej deli na palice, meče, novce in kelihe. To so simboli za strasti, ovire, denar in čustva. Deli na Facebooku:

Sporočilo karte Moč nevidnega sveta: TKALKA USODE
Vsako delovanje, vsaka misel, vsaka beseda soustvarja usodo. In potem nadaljnje delovanje. S svojimi mislimi kreirate realnost. Takšna kot so sedaj va...
Princ upanja
Upanje. Ko bo tega konec, bom pa to naredil. Ko bo tega konec, bom tega objel. Ko bo tega konec, bom ... Vse je nekje v prihodnosti. Vse je tako oddal...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶