Čakre in ljubezenski odnosi

Uravnotežen odnos je kombinacija moške in ženske energije, ki se med seboj podpirata. Tako oba partnerja dobita najboljše možne pogoje tako za skupne cilje, kot tudi za osebno rast. Tako nastane in se obdržisrečna zveza.

Res je, da imamo vsi oboje, vendar ena energija prevladuje. Običajno je to moška energija pri moških in ženska pri ženskah. Seveda je lahko tudi obratno in tudi to je super. 

Energijsko povezovanje poteka na ravni čaker. Vzemi si nekaj minut in poglej, kako poteka uravnotežena izmenjava. Sigurno je v spodnjih vrsticah veliko vsebine, ki ti bo prišla prav v vsakdanjem življenju.


1) Korenska čakra 

Področje: preživetje, prizemljenost (praktičnost), življenjska energija in moč

Potek izmenjave energij: moški daje, ženska prejema

To je prva čakra, temelj energijskega sistema in vhod zemeljskih energij. Izmenjava znotraj ljubezenskega odnosa je na tej ravni še toliko bolj intenzivna, ker so vpletena čustva. Vsaka misel, občutek, vsaka beseda je energija. Kadar pa imajo dodan čustven naboj, so še tem močnejše.

 

2) Spolna čakra

Področje: ustvarjalnost, radost, užitek, veselje do življenja

Potek izmenjave energij: ženska daje, moški prejema

Moška energija je aktivna, potrebuje svoj cilj in namen. V tem poteku ni toliko prostora za veselje, zadovoljstvo, čutenje, skratka vse tisto, kar se nam dogaja, če smo osredotočeni na pot, ne na cilj. Zato je ženska glavni vir takšne energije ne le zase, ampak tudi za moškega. 

Pravimo, da spolna čakra deluje kot nekakšen magnet za vse dobro in prijetno. Moški, ki je za svojo žensko pripravljen spremeniti svet, je sprejel impulz iz njene spolne čakre. To je energija ustvarjalnosti, inspiracije, radosti.  Je zelo močna energija, morda celo edina, ki lahko doseže premik pri moškem. 

 

3) Solarni pleksus

Področje: akcija, zaupanje, zaščita

Potek izmenjave energij: moški daje, ženska sprejema 

Ko moški prejme kreativni impulz iz ženske spolne čakre, je pripravljen ukrepati, da bi uresničil njene sanje ali pa ji pomagal in jo podprl, da bo to naredila sama. Verjame vase in ko mu ženska daje dovolj ljubezni in podpore, ravna v skladu z njenimi pričakovanji. 

Na tej ravni ženska prejema zaščito in podporo. Lahko si sname odgovornost z ramen in jo preda moškemu, saj preveč odgovornosti žensko izčrpava. Moški pa jo je pripravljen sprejeti, ker mu odgovornost daje občutek moči in samozavesti. 

 

4) Srčna čakra 

Področje: ljubezen, sočutje, razumevanje

Potek izmenjave energij: ženska daje, moški sprejema

Veliko stvari je, ki jih v odnos prinaša moški. Ljubezen pa je na ženski strani. To pomeni, da ženska ustvarja energijo ljubezni, moški pa ji sledi oz. se nanjo odziva.

Veliko žensk na tem področju naredi usodno napako, ker pričakujejo, da bo moški prinesel ljubezen v njihovo življenje. Ampak v resnici je le ženska sama odgovorna za to, koliko ljubezni ima. Bolj kot ženska odpre in očisti svojo srčno čakro, več ljubezni in čustvene podpore bo njen moški čutil.  5) Grlena čakra

Področje: spoštovanje, hvaležnost, status

Potek izmenjave energij: moški daje, ženska sprejema

Če moški na tej ravni prispeva dovolj energije v odnos, se bo ženska ob njem lahko počutila sprejeto in upoštevano. Upala si bo izraziti svoje želje in ne bo ji potrebno prikrivati svojih čustev ali celo lagati. 

 

6) Čelna čakra

Področje: vizija, intuicija, drugačen pogled na stvari

Potek izmenjave energij: ženska daje, moški sprejema

Če vse do sem izmenjava energij poteka tako, kot mora (ali vsaj približno tako), je ženska lahko bolj povezana z naravo, bolj intuitivna, tudi bolj poskrbi za tisto v odnosu, kar ni vidno navzven. Hrani določene spomine, se uči iz preteklih napak, neguje vizijo odnosa (osebne in skupne cilje) in je sposobna moškemu nuditi podporo za njegove ideje in želje.

 

7) Kronska čakra

Področje: višje energije

Na ravni kronske čakre tako moški kot ženska hkrati dajeta in sprejemata. Tukaj se odloči, ali gre za neko zvezo, ki bo obstala iz praktičnih koristi, ali pa gre za odnos, v katerem je prisotna prava duhovna povezanost med dvema.

Kronska čakra omogoča videti svoj in partnerjev potencial, pa tudi svojo vlogo – kaj lahko pripomoremo k temu, da se bo uresničil.


Deli na Facebooku:

Katera čakra te pokliče?
Korenska, spolna, srčna ali solarni pleksus?...
6 ženskih lastnosti, zaradi katerih si neverjetna
Včasih pravimo, da so moški z Marsa, ženske pa z Venere. Kot v vsaki šali, je tudi v tej nekaj resnice. Venera je v astrologiji vladarica ženskih ener...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶