Včasih pravimo, da so moški z Marsa, ženske pa z Venere. Kot v vsaki šali, je tudi v tej nekaj resnice. Venera je v astrologiji vladarica ženskih energij, vsega, kar naredi življenje lepo, prijetno in udobno. Poglejmo, katere so tiste ženske lastnosti, zaradi katerih smo tako drugačne od moških ... in obenem tako skladne z njimi!


Ljubezen

Ženske ljubimo drugače. Brezpogojno, nesebično, predano. Že res, da smo marsikdaj pri tem tudi globoko ranjene in da nam ostanejo čustvene brazgotine. Ampak kljub temu nikoli, nikoli ne nehamo ljubiti.

To našo lastnost nosi roževec. V starih časih so imele ta kristal v obliki srca pri sebi ženske, ki so želele priklicati k sebi svojo pravo ljubezen. Egipčani pa so celo verjeli, da roževec upočasnjuje staranje!

Obesek Moč ljubezni (roževec)


Sočutje

Mama prvi človek, h kateremu se zatečemo tako pri odrgnjenih kolenih kot tudi kasneje v življenju pri resnejših težavah. Ženske imamo sposobnost poslušati in potolažiti, sprejeti težave drugih, da jim jih olajšamo. 

Sočutje je ena od lastnosti, zaradi katere je žad že skozi vso zgodovino poseben kristal. Kitajska tradicija, ki ta čudoviti zeleni kristal že od nekdaj izjemno ceni, ga obravnava kot simbol petih vrlin človeštva: modrosti, sočutja, pravičnosti, skromnosti in poguma.

Račka iz žada


Navdušenje

Moška energija je energija akcije, svoje zadovoljstvo črpa iz uspeha. Ženska energija pa prinaša zadovoljstvo tudi v majhnih rečeh, užitek v popotovanju samem. Navdušenje je tisto, ki obarva naš vsakdanjik v mavrične barve. 

Kristal, ki nam daje moč, da izžarevamo svoje navdušenje in ustvarjamo toplino, je sončev kamen. To je umeten kristal, ki naj bi ga odkrili alkimisti, ko so poskušali izdelati zlato. Prebuja vse pozitivne lastnosti, ki jih nosimo v sebi.

Obesek Luna - Sončev kamen


Ustvarjalnost

Ženske podarimo življenje svojim otrokom, a tudi svojemu domu in stvarem, ki se jih lotimo z vsem srcem. To je moč ustvarjanja, ki premika gore. Moč, ki jo imamo, da oživimo tisto, kar ljubimo.

Kristal plodnosti je že tradicionalno karneol. Dolgo se je uporabljal za zanositev, ugoden potek nosečnosti in srečen porod. Koristen pa je tudi v vseh drugih situacijah, ko želimo nekaj ustvariti – morda nov posel, kakšno umetniško delo ... 

Obesek Karneol solza


Zaščita

Pravijo, da smo krhke, a našo moč spoznajo šele, ko je potrebno zaščititi nekoga, ki ga ljubimo. Nič nas ne ustavi in ni je stvari, ki bi nam nagnala strah v kosti.

Tak kristal je turkiz, po katerem posežemo tudi takrat, ko se moramo postaviti zase. Če je potrebno na nežen način postaviti meje in povedati kaj potrebujemo, je ravno turkiz naš prvi energijski pomočnik.

Obesek Srce blaginje - turkiz


Intuicija

Pogosto smo ženske tiste, ki zaznavamo kaj, kar nam ne razkriva naših pet osnovnih čutov. Začutimo, kdaj nekdo potrebuje pomoč, zaznamo, če se spremeni razpoloženje in včasih tudi vemo, da se bo zgodila sprememba.

Kristal, ki je močno povezan z intuicijo, je mesečev kamen. Predstavlja most as podzavestjo, intuicijo in tistimi deli sebe, ki jih moramo sprejeti, če želimo živeti polno življenje. Po starodavnih tradicijah sta si morala ljubimca po prepiru podarila mesečev kamen, da bi zgladila spor ter ponovno vzpostavila ljubezen.

Kristal Mesečev kamen


Napaka, zaradi katere trpijo mnoge ženske
Uravnotežen odnos je kombinacija moške in ženske energije, ki se med seboj podpirata. Tako oba partnerja dobita najboljše možne pogoje tako za skupne ...
Kakšen bo marec?
Zima gre počasi h koncu, približuje se pomlad, ki jo je vsak dan bolj čutiti. Tudi na energijski ravni se približujejo spremembe. Kateri tulipan te je...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶