Vzgoja otroka ni mačji kašelj, ne glede na to, katerega meseca se rodijo. Horoskop nam pri tem lahko pomaga. Koristen je tako pri dojenčkih in malčkih kot tudi pri večjih otrocih.

V članku si lahko preberete splošne opise otrok glede na njihov horoskop. Večina staršev se ob tem nasmehne in prizna, da je njihov otrok točno takšen, kot piše. Seveda se vedno najdejo tudi otroci, za katere se zdi, da jih bolj opisuje vse kaj drugega kot njihov horoskop. To je zato, ker ni vse odvisno od položaja sonca. Vsak otrok je zgodba zase in nekateri šele z odraščanjem postanejo bolj »tipični«, nekateri pa sploh nikoli, ker jih bolj določa kakšna druga stvar v horoskopu.

No, če je že otrok zgodba zase, potem vemo, da je odnos med otrokom in staršem kar samostojni roman, če lahko tako rečemo. Ste morda opazili, da se vaš mali Bik pri vas neverjetno upira in trmari, v vrtcu pa ga samo hvalijo, kako je priden? Je vaš mali Lev v šoli sramežljiv, doma pa pogumen in vedno v centru pozornosti? Ali pa jo vaša mala Ribica vam vedno znova zagode, v očkovem naročju pa je cel drug otrok ...

Razlog za to je, da smo si različni. V zvezdah se najde razlaga tudi za to in izkušeni astrologi so nabrali modrost, ki vam lahko še kako koristi v vsakdanjih odnosih z otrokom – danes in za vse življenje. Če iščete razlago za določene stvari, rešitev za vzgojni problem ali preprosto če za svojega otroka želite le najboljše, potem si poglejte tudi staršoskop.


Oven (21.03. – 20.04.): Rojen voditelj

Prav nič nenavadnega ni, če se je vaš oven rodil pred rokom. Za otroke, rojene v tem znamenju, je namreč značilno, da so zelo nestrpni in da ves čas prehitevajo. Tudi stavek »Ali smo že tam?« je del njihovega vsakdana. Konflikti mu pomenijo spodbudo, zato bodo prepiri med prijatelji in vrstniki prej pravilo kot izjema.

Če želite, da se iz lastnih napak tudi kaj nauči, se z njim veliko ukvarjajte, ga vodite, usmerjajte njegovo impulzivnost v športne aktivnosti in ga s potrpežljivostjo pripravite do tega, da bo najprej premislil, šele nato izrekel.

Dečki, rojeni v znamenju ovna, so zelo strastni, ustvarjalni in nemirni, zdi se, da imajo veliko več energije kot pa ostali otroci, obenem pa jih v nove »avanture« žene tudi njihova aktivna narava. Pri deklicah pa izstopa njihov »najprej jaz« odnos, ki je lahko v velik izziv staršem, ki niso rojeni v ognjenih znamenjih. Ovnice ne lažejo, povedo po resnici in to, kar vidijo. Zato sta njihovo kritično oko in oster jezik kombinacija, ki je straši ne boste vedno šteli kot pozitivno.Bik (21.04. – 21.05.): Ustvarjen za užitek, ne za hitrost

Že kot dojenčki so ti otroci sladki, nežni in nadvse ljubki. Svet doživljajo preko čutov – okušanja, občutka, zvoka, vonja. In od trenutka, ko so rojeni, radi jedo – zato ne bodite v skrbeh, če bo vaš bikec kmalu začel odvračati mleko. Ponudite mu kaj drugega, novega. Zavedajte se, da ima že zelo izbran okus in želi poskusiti kaj novega.

S potrpežljivo in premišljeno vzgojo boste lahko premagali bikovo lenobo. Morate se zavedati dejstva, da imajo ti otroci močno in trmoglavo osebnost, zato si prizadevajte, da boste pri njem spodbujali zanimanje za kakšno dejavnost in ga na ta način zvabili iz lenobne brezdelnosti.

Dečkom, rojenim v tem znamenju, se nikoli nikamor ne mudi, zato se privadite na njegovo simpatično počasnost in se mu prilagodite ter vsak odhod planirajte vsaj pol ure prej. Tako se boste od doma lahko odpravili v načrtovanem času. Deklica, rojena v znamenju bika, je po naravi zelo trmasta in ima vedno prav, zato ji ne skušajte na silo pokazati, kaj je zanjo dobro, ampak poskusite biti njen voditelj skozi življenje. V nasprotnem se lahko zgodi, da bo storila ravno obratno.


Dvojčka (22.05. – 21.06.): Hitrih misli

Že samo njihov vesel pogled vas bo v trenutku spravil v dobro voljo. Naj vas ne preseneti, če bo vaš malček že zelo zgodaj spregovoril, to je namreč v njegovi naravi. Tihega in mirnega dvojčka je težko najti. Hitro se uči, kot goba vpija znanje, njegova radovednost pa je nenasitna.

Ti otroci se morajo počutiti ljubljene in v tesni povezavi z drugimi družinskimi člani - zato pustite vrata spalnice priprta in mu ponoči pustite prižgano nočno lučko, da bo vedel, da ni sam. Kot starši pa morate vedno imeti pripravljen odgovor na vsako njegovo vprašanje, v nasprotnem vam gorje, saj s tem preizkuša tako vaše znanje kot tudi iskrenost.

Dvojčki so zelo prilagodljivi, zanima jih tudi zelo veliko stvari, a tako hitro, kot jih nekaj začne zanimati, jih lahko tudi mine, zato se potrudite, da ga boste usmerjali predvsem v eno ali dve dejavnosti – le tako bodo rezultati vidni. Dvojčice pa so popolnoma drugačne, imajo jasno zastavljene cilje in točno vedo, kaj hočejo. Med vsemi zodiakalnimi znamenji imajo prav one največ možnosti, da nekoč postanejo slavne.Rak (22.06. – 22.07.): Občutljiva duša

Raki so zelo občutljivi, njihovo počutje pa je odvisno od vzdušja, ki vlada v družini. Že kot dojenčki čutijo, kdaj so ljudje okrog njih žalostni. Zato, če se le da, to pred njim skrivajte, da ga ne boste razburili. Razdrta družina lahko rakcu naredi nepopravljivo škodo. Prav zaradi tega njegovo otroštvo ne bo brez bolečin, saj ga bodo občutljivost, nežnost in bujna domišljija pogosto vodile v osamljenost.

Za otroke, rojene v znamenju raka, je značilno, da imajo bujno domišljijo in odličen spomin. Zato si ne smete privoščiti, da pozabite na dano obljubo, saj vam bo otrok zameril. Poleg zgoraj navedenih lastnosti je vaš malček tudi zelo ljubezniv, zaščitniški, sočuten in iznajdljiv.

Dečki, rojeni v znamenju raka, so veliko bolj občutljivi od ostalih, zato bodite pripravljeni, da boste zanj vedno imeli pripravljeno toplo naročje in mu pokazali sočutje. Seveda pa se v njegovo družbo ne mešajte, naj otroci sami razrešijo težave. Deklice pa so zelo nežne in čustvene, ponavadi se zelo navežejo na mamo, otroške družbe si ne želijo, bolj jim paše odrasla. Ker je rakica nagnjena k smiljenju sami sebi, morate biti še toliko bolj pozorni na menjavanje njenega razpoloženja. 


Lev (23.07. – 23.08.): Zvestoba in vdanost

Otroka, rojenega v tem znamenju, zlahka prepoznamo, saj ponavadi izstopa iz množice in je po vsej verjetnosti na čelu skupinice, ostali pa mu mirno in vdano sledijo. Toplota, zvestoba in velikodušnost ga zelo dobro opišejo. Čeprav navzven delujejo zelo močni, so navznotraj zelo krhki, a tega ne bodo nikoli pokazali. Pod drznim junaštvom se skriva topel značaj, ki potrebuje razumevanje.

Levi so otroci neomajnega duha. Če se v nekaj zapičijo, bodo to na vsak način želeli tudi doseči. Starši pa boste zanje naredili največ, če jih boste naučili krotiti njihovo živahnost. Vcepiti jim morate tudi nekaj denarne razsodnosti in jim dati vedeti, da bodo le z delom in pridnostjo prišli do denarja.

Če je vaš levček moškega spola, si bo večino časa prizadeval pridobiti vso vašo pozornost in naklonjenost, zato ne bodite skopi s pohvalami in mu pokažite, da ste nanj ponosni. Deklice pa se bodo dokazovale s pridnostjo in delom, njihova narava pa jih bo ves čas silila v ospredje. Levinje so rojene igralke, zato naj vas ne preseneti, če bodo že zelo zgodaj izrazile željo po nastopanju. Devica (24.08. – 23.09.): V iskanju popolnosti

Praktičnost, natančnost in zahtevnost so lastnosti, ki malčka, rojenega v znamenju device, spremljajo od rojstva naprej. Ta otrok ima v glavi neverjeten red – njegova oblačila bodo vedno čista, igrače pospravljene, njegov dan pa bo razdeljen na naloge – po pomembnosti, seveda.

Starši boste na tako redoljubnega otroka seveda ponosni. A ne pozabite, da bo tudi on od vas pričakoval točno to, zato, če ne želite vzgojiti malega tirana, pri njem spodbujajte predvsem željo in potrebo po igranju, za resne stvari pa bo imel še dovolj časa.

Deček, rojen v tem znamenju, bo izredno duhovit, znal bo zabavati večje skupine ljudi in bo vedno v dobri družbi. Veljal bo za nekoga, ki je vedno dobre volje, a kaj, ko v resnici ni in si ponavadi nadene le masko. Deklice pa so izjemno ambiciozne, za dosego svojih ciljev bodo pripravljene tudi marsikdaj potrpeti in se čemu odpovedati. Starši jim morate dati vzgled, kako se veseliti življenja in biti prisrčnejši.


Tehtnica (24.09. – 23.10.): Pravičnost

Tehtnice že od malih nog ljubijo pravičnost, so zelo občutljive in menijo, da se jih življenjske nesreče ne morejo dotakniti. Zidajo gradove v oblakih, a se še ne zavedajo, da jih to nikamor ne bo pripeljalo. Ker niso športni tipi, jih je dobro usmeriti v umetnost, saj imajo izreden smisel za glasbo in slikanje. Tehtnice se najbolje učijo iz lastnih izkušenj in intuicije, ki je neverjetno razvita. 

Vaš otrok je tipičen primer družabnega in odprtega človeka, ki je vedno obkrožen s prijatelji in znanci. Naučiti ga morate znati reči ne, saj v nasprotnem primeru lahko postane predmet izkoriščanja.  Ker so tehtnice zelo občutljive za krivice, ki se okrog njih dogajajo, je prav, da jih naučite držati jezik za zobmi, saj lahko medtem, ko zagovarjajo pravice drugih, v težave spravijo sebe.

Dečki, rojeni v tem znamenju, se bodo že zelo kmalu začeli zanimati za nasprotni spol, s tem pa se naučijo krmariti med dvema osebama, občudovalcema, in takšnim je potrebno vcepiti nekaj pravil zvestobe. Deklice, rojene v znamenju tehtnice, pa se zelo kmalu osamosvojijo, gredo na svoje, skratka želijo skrbeti same zase in predvsem staršem pokazati, da so neodvisne.
Škorpijon (24.10. – 22.11.): Zadržan in skrivnosten

Otroci, rojeni v tem znamenju, potrebujejo že od rojstva naprej veliko obzirnosti in pozornosti, še posebno pa v najobčutljivejših otroških letih, saj se v nasprotnem primeru lahko razvijejo v izjemno ljubosumne in posesivne osebnosti. Njihova narava je sestavljena iz dveh različnih delov, ki se izmenično kažejo.

Tem malčkom bo zelo koristila vsaka skupinska dejavnost (če ga boste v to seveda  lahko pregovorili). Naj se navadijo, da ne morejo vedno biti eni in edini. Na zunaj otrok to kaže zelo nasilno, še posebno, ko se mu zdi, da ste ga zanemarili, vendar bo to le naložba za prihodnost.

Fantki, rojeni v tem znamenju, so zelo inteligentni, globoki in kritični do drugih, do sebe pa ponavadi ne, kar ja njihova šibka točka, saj sebe radi kujejo v zvezde, čeprav tja ne sodijo. Deklice škorpijonke pa že od malih nog izstopajo iz povprečja. Svojo malčico boste lahko od daleč prepoznali v večji skupini otrok, saj bo največja, najlepša in najglasnejša.


Strelec (23.11. – 21.12.): Avanturist po srcu

Vaš malček pripada ognjenim znamenjem, kar pomeni, da ima zelo dinamičen temperament. Je zelo živahen otrok, ki bo težko dalj časa zdržal na enem mestu, zato vam bo še posebno v obdobju zgodnjega otroštva lahko povzročal velike skrbi.

Mali strelec je le redkokdaj sam, v družbi pa je zelo priljubljen. Družbo si najde povsod, ne glede na to, kako daleč od doma je. Uživa v vsaki dejavnosti (še posebno, če se ta odvija na prostem) in potrebna je prijazna, pa vendar trda roka, da bo opravljena tudi domača naloga.

Deček, rojen v znamenju strelca, bo imel izjemne atletske in druge športne sposobnosti, vendar bo ob vsem tem potrebna tudi trda, a prijazna roka, saj bo le tako opravljena tudi domača naloga. Tudi deklice, rojene v tem znamenju, zelo rade verjamejo, da je življenje ena sama igra. Nadvse cenijo svobodo in menijo, da so pravila zato, da se jih krši. Pri njej boste zelo težko uveljavili disciplino, toda z vztrajnostjo in odločnostjo se lahko zgodi tudi čudež.
Kozorog (22.12. – 20.01.): Želja po uspehu

Verjetno boste dobili občutek, da je vaš malček len, a temu ni tako. Njemu se le nikamor ne mudi. Naj vas ne skrbi, če bodo vrstniki že spregovorili, naredili prve korake, ali pa celo shodili. Tudi vaš kozorog jih bo, vendar on napreduje počasi, a zato toliko bolj vztrajno.

Telesno se bo vaš otrok pozno razvil, prav zato se bo dolgo sramežljivo izogibal nasprotnemu spolu. Kozorogi radi hitro zapadejo v slabo voljo in ker se ne izražajo jasno, boste kot straši včasih zelo težko ugotovili, da je nekaj narobe. Če boste nanj poskušali delovati s silo, mu boste le škodovali.

Dečki, rojeni v znamenju kozoroga, imajo naraven občutek za odgovornost. Nikoli vam ne bodo potarnali o svojih težavah oziroma bodo po tihem vse rešili in obrnili v svoj prid. Deklice, rojene v znamenju kozoroga, pa delujejo malce zasanjano, a v samem bistvu so to ene izmed najbolj trdnih osebnosti, ki lahko dosežejo vse, kar si zadajo.


Vodnar (21.01. – 19.02.): Korak pred drugimi

Ta otrok vas bo presenetil s svojo izvirnostjo in iznajdljivostjo. Vodnarji so popolno nasprotje vsem ostalim znamenjem. Čeprav na pogled delujejo zelo nežno, mirno in zbrano, v so v notranjosti neverjetno živahni. Zanje je značilna predanost v eksperimentiranju in odkrivanju resnice. Če česa ne prenesejo, so to laži.

Vodnarji želijo biti neodvisni, zato boste nanj težko kakorkoli vplivali (če vam tega ne bodo dovolili sami). Vzrok za zaskrbljenost bi lahko bila tudi njegova samosvoja in nekoliko neobčutljiva narava. Zapomnite si, da so ti otroci vedno korak pred drugimi, živijo v prihodnosti, a ne sanjajo in ne živijo v iluzijah. Z dobrim zgledom ga lahko naučite topline in prisrčnosti.

Dečki, rojeni v tem znamenju, so zelo neodločni in zmedeni, marsikdaj ga boste zalotili, da je pozabil, kaj je hotel, a pri tem ni vzroka za skrb – očitno že ni bilo dovolj pomembno in mu je ušlo iz glave. Vodnarka bo zelo radovedna in bo imela širok krog interesov. Čeprav boste menili, da jo zelo dobro poznate, vas nekoč lahko preseneti z zelo nenavadnim pogledom na življenje.Ribi (20.02. – 20.03.): Sanjač 

Že na začetku je treba poudariti, da vaš otrok živi v posebnem svetu, zato ga morda včasih ne boste razumeli. Ribice težko plavajo v realnem svetu, veliko raje se zatekajo v svoj svet, svet sanjaštva in iluzij. Ta otrok  je očarljiv in ga hitro lahko razvadite, saj je prisrčen, ljubek in nam daje vtis, da je popolnoma nemočen ter nas ves čas potrebuje.

Prav pomanjkanje discipline pa je lahko za ribice in ribake najbolj škodljivo, zato boste morali včasih pokazati tudi trše srce, saj mora razumeti, da vedno pa le ne bo vse po njegovem. V velike skrbi vas lahko spravi tudi zaradi pomanjkanja teka, a naj vas to ne skrbi, saj je sposoben preživeti že z majhnimi količinami hrane.

Deček, rojen v znamenju ribe, bo zelo lahkoveren, prav lahko zapade tudi v slabo družbo, saj ne zna dobro preceniti, kdo je dober in kdo ne. Deklica, rojena v tem znamenju, pa bo lepa in nežna, prava predstavnica vodnih znamenj. Pazite le, da se do nje ne boste vedli preveč zaščitniško. 

Deli na Facebooku:

Tarot: Kaj ti prinaša junij?
Kaj ti prinaša junij? Preveri ... ...
Veliki poletni horoskop
Pa je tu! Dolgo in vroče poletje, ki smo ga tako težko čakali. Kaj prinaša našim 12 astrološkim znamenjem? Letos smo poleg horoskopa za denar in ljube...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶