Ravnovesje življenjskih energij

Vsaka izmed tvojih sedmih čaker je močno povezana z določeno barvo, zvokom in kristalom. Danes živimo v hitro deročem toku življenja, vse okoli nas hiti, zahteve so vse večje in vse bolj je okrnjeno naše osebno življenje. V nas samih se hitro poruši ravnovesje življenjskih energij in nas pusti izčrpane in oslabljene. Vendar vse še ni izgubljeno, porušeno ravnovesje lahko ponovno vzpostaviš, če si vsakodnevno vzameš vsaj malo časa zase. In ne govorim o času zase v smislu poležavanja na kavču pred televizijskim zaslonom ali obiska trgovskih centrov. Govorim o negovanju – negovanju sebe, svoje duše in svojih energijskih centrov oz. čaker. 

V nadaljevanju ti zato predstavljam kristale in kristalne zapestnice, ki sproščajo energijo, ta pa vpliva na tvoje čakre. 


Kako je lahko zapestnica povezana s čakrami?

Odgovor leži v skrbno izbranih kristalih. Vsak izmed kristalov na zapestnici je povezan z določeno čakro. Zapestnice delujejo tako, da pomagajo vzpostavljati in vzdrževati ravnovesje med bistvenimi področji življenja. 


KORENSKA ČAKRA: je prva čakra in je locirana na samem začetku hrbtenice. Povezana je z rdečo barvo. V njej se zrcali naš občutek varnosti, prizemljenosti in samozavesti. V njej najdemo tudi našo identiteto. Za okrepitev korenske čakre ti priporočam zapestnico ONIKSDodatna podpora je namenjena zaščiti tvojega energijskega polja in podpori za doseganje ciljev.SPOLNA ČAKRA: je tvoja druga čakra in je locirana pri spodnjem delu trebuha. Povezana je s  kristali pretežno oranžne barve. V njej se zrcalijo tvoj libido, kreativnost in tvoja osebna moč.  Za okrepitev spolne čakre ti priporočam zapestnico LAVA KAMEN Predvsem, če imaš težave s samozavestjo.


SOLARNI PLEKSUS: je tvoja tretja čakra in je locirana za tvojim popkom. Povezana je s  kristali pretežno rumene barve. Uravnava tvoj pogum, ponos in sočutje. Prevzema tudi vse tvoje odgovornosti. Za okrepitev solarnega pleksusa ti priporočam zapestnico MAGNEZIT.


Uporabi jo v primeru preobremenjenosti in prevelike občutljivosti na stres.


SRČNA ČAKRA: je tvoja četrta čakra in je locirana na sredini tvojega prsnega koša.  Povezana je z zeleno in rožnato barvo. Dovoljuje ti živeti iz srca. Za okrepitev srčne čakre ti priporočam zapestnico AVENTURIN ali ROŽEVECUporabi jo, če imaš težave s sprejemanjem sebe, si preveč samokritična ali želiš v svoje življenje priklicati ljubezen.


GRLENA ČAKRA: je tvoja peta čakra in je locirana na področju vratu. Povezana je s kristali pretežno modre barve. Uravnava tvojo ustno komunikacijo, govori resnico, lahko pa tudi laž. Za okrepitev grlene čakre ti priporočam zapestnico TURKIZ. 


Uporabi jo, če želiš uveljaviti svojo pravo voljo. 


ČELNA ČAKRA: je tvoja šesta čakra in je locirana na čelu, med obrvmi. Povezana je s kristali, ki so vijolične do globoko modre barve. Ta čakra nas je obdarila z intuicijo in samozavedanjem. Za okrepitev čelne čakre ti priporočam zapestnico LAPIS LAZULI.


Uporabi jo za dvig osebne moči in pri sprejemanju težjih odločitev.


KRONSKA ČAKRA: nahaja se na vrhu glave in je povezana s kristali vijolične ali bele barve. Ta čakra je odgovorna za pošiljanje energije po tvojem telesu in za tvojo povezanost z vsem, kar je. Omogoča ti globoko razmišljanje, meditacijo in duhovnost. Za okrepitev kronske čakre ti priporočam zapestnico KAMENA STRELA.

Uporabi jo, kadar imaš močne blokade na čakrah in potrebuješ spodbudo, da začne tvoja energija ponovno krožiti.

Krompir, jajce in kavna zrna
Nekoč se je hčerka pritožila očetu, da je nesrečna in da ne ve več, kaj naj naredi. Da se ji življenjske težave kar kopičijo in da komaj reši eno, se ...
Vse, kar moraš vedeti o Škorpijonu
Če poznate kakšnega škorpijona, potem veste, da ima njegova osebnost zelo intenzivno pojavo. ...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶