Zakaj se nekateri stalno pritožujejo, da horoskopi zanje ne držijo? In kako astrologinja sploh napiše horoskop, ki lahko velja za vse Ovne, Bike, Dvojčke, Rake ... čeprav smo v ascendentu vsak nekaj drugega?


Astrologija zahteva veliko znanja, izkušenj in predanosti. Lahko rečemo, da je sistem, sestavljen iz štirih stebrov:

  1. znamenja (Oven, Bik, Dvojčka, Rak ...),
  2. planeti (Sonce, Luna, Merkur, Venera ...),
  3. hiše (prva, druga, tretja, četrta ...) in
  4. aspekti (konjunkcija, opozicija, trigon, kvadrat ...).

Imamo 12 znamenj, 10 planetov, 12 hiš in 5 glavnih aspektov. Ko vse to skombiniramo (izračunamo za določeno uro in kraj), dobimo horoskop.

Preberi več o tem (brezplačna e-knjiga)
Zapleteno? Mogoče, ampak saj to lahko prepustimo izkušenim astrologinjam. Poudarimo pa:

  • to, kar rečeš, da »si po horoskopu«, je Sončevo znamenje 

            (»Po horoskopu sem Lev« pomeni, da imaš Sonce v Levu),

  • AMPAK to še zdaleč ne pomeni, da imaš vse planete v Levu. Še več! Skoraj sigurno so v drugih znamenjih.

            (Imam recimo Sonce v Levu, Luno v Biku in Ascendent v Vodnarju.)

Znamenje, v katerem imaš Sonce, Luno in Ascendent so tri najpomembnejše stvari, ki bi jih moral vsakdo vedeti o sebi. Sonce opiše tvojo življenjsko pot in tvoje moške energije (vpliv očeta, vrsta aktivnosti v življenju). Luna predstavlja tvoj notranji intuitivni svet in tvoje ženske energije (vpliv mame, kaj potrebuješ za varnost). Ascendent pa pove, kako se kažeš svetu (kakšen prvi vtis narediš, kako reagiraš v neznanih situacijah). 

Preberi več o tem (brezplačna e-knjiga, možnost izračuna posebej zate)


Že samo iz zgoraj napisanega dobimo veliko možnih kombinacij. Kako potem astrologinja lahko napiše horoskop, ki velja za vse?

Za Ovne se na primer gleda, kateri planeti so v znamenju Ovna, kaj se dogaja z njegovim vladarjem, planetom Marsom, in pa še nekatere povezave med znamenji in planeti, ki jim vladajo. 

Oven je denimo tesno povezan s Tehtnico, ki mu leži nasproti. Njegov vladar Mars se v Kozorogu krasno počuti, ker poudari njegove najboljše lastnosti, ga dopolnjuje. 

Razen tega se upošteva tudi mrke, retrogradne planete, pomembnejše aspekte in še marsikaj. Skratka, za dober splošni horoskop je treba imeti veliko znanja, izkušenj in je treba tudi pozorno spremljati dogajanje na nebu.


Zakaj pa nekateri mislijo, da horoskop zanje ne drži?

Možnosti je več. Včasih je kombinacija planetov v osebnem horoskopu takšna, da se določene pomembne lastnosti dejansko spremenijo. Devica z Ascendentom v Dvojčkih je seveda čisto nekaj drugega od Device z Ascendentom v Kozorogu, ker prva deluje navzven radovedno in družabno, druga pa strogo in delovno.

Redko, a vendarle včasih se tudi zgodi, da ljudje ne vejo, kaj so po horoskopu oz. da se motijo. Točen datum, kdaj sonce vstopi v določeno znamenje, se od leta do leta lahko malo razlikuje, včasih pa je pomembna celo ura rojstva. Otrok, ki se je letos rodil 20. maja ob 13h je še Bik, rojeni ob 14h pa je že Dvojček. 

Preberi več o tem (brezplačna e-knjiga, možnost izračuna posebej zate)


Večinoma pa je tako, da nam Sončevo znamenje kaže, kam smo v življenju namenjeni. Več, ko delamo na sebi, bolj si »izčistimo« tiste značilne lastnosti in bolj se počutimo to, kar smo.


Prirejeno po predavanju na dogodku Poklon poletju, 17.6.2020,

Avtorica Teodora s KosmikeDeli na Facebooku:

Astrološki vplivi to poletje – na katere datume moraš paziti
Astrologija je znanstvena veda, ki je neločljivo povezana z vesoljem in ima namen, da ljudem pojasni, da za vsak dogodek, ki smo mu priča, obstaja raz...
Tarot: kaj ti prinaša avgust
Karte razkrivajo, kaj te čaka v zadnjem poletnem mesecu....
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶