Kozorog – astro-dejstva

Čas: 21. december – 20. januar (oziroma se od leta do leta lahko malce razlikuje)

Vladajoči planet: Saturn

Modus: kardialen

Element: zemlja

Hiša, ki ji vlada: deseta hiša (družbeni položaj, socialni status in dosežki)


Kozorogi so znani po svoji vztrajnosti in resnosti.

Kozorog kot oseba

Vztrajnost, srčnost, ambicioznost in prizadevanje za uspeh so zagotovo lastnosti, po katerih prepoznamo Kozoroga. Kozorogi so zreli in resni ljudje, ki s trdim delom dosežejo vse, kar si zadajo. Svoje vztrajne in delavne narave se tudi zavedajo in nikakor ne razumejo lenobe drugih ljudi. Vedo, da se je za svoje sanje potrebno potruditi in so za to pripravljeni storiti vse. Ne poznajo utrujenosti in ko se jim utrne ideja, kaj hitro najdejo način, da jo izpeljejo. Zaradi svojega kardialnega modusa so zelo podjetni in pogumni. Radi dokažejo sami sebi, da zmorejo. 

Kozorogi so znani kot deloholiki, ki živijo uspešno življenje.


Po naravi so bolj konzervativni in veliko jim pomeni spoštovanje, ki ga pričakujejo tudi od drugih. Sebe postavljajo na prvo mesto. Morda se vam bodo kozorogi zdeli ukazovalni, vendar jim tega ne zamerite, saj je to v njihovi naravi in se tega niti ne zavedajo. Kozorogi vidijo stvari povsem drugače - strukturirano in v logičnem zaporedju, vse jim je popolnoma jasno. So zelo potrpežljivi in vseeno jim je, koliko časa traja, da dosežejo to, kar so si zadali. Kozorogovo osebnost je težko opisati, je pa vsem skupno eno. Sprejeli so, da je življenje težko, da so preizkušnje del trpljenja in da je težave treba pač premagati. Ko so stvari preveč enostavne, postanejo sumničavi in samo čakajo, da bo šlo kaj narobe. 

Kozorog in ljubezen

Kozorog svojo ljubezen pokaže z dejanji, zato bodite pozorni, kako deluje v vaši bližini. Ko boste Kozoroga slišali izgovoriti "rad te imam/ljubim te", se zavedajte, da imajo te besede zanj globok pomen. V razmerju gre rad počasi, saj traja veliko časa, da se v novem objemu počuti varno. Kot partner je zelo velikodušen, iskren in pristen. Ko načrtujete zmenek s Kozorogom, ga peljite na večerjo, saj obožuje dobro hrano in mu okusna večerja v prijetni atmosferi razgreje vse čute. Tudi v daljši zvezi s Kozorogom ne pozabite na redne kulinarične večere. Ob večerji pa ne sme manjkati globok pogovor in spogledovanje, saj zagotovo to ni plitka oseba, zato površinske teme ne pridejo v poštev. 


Okusna romantična večerja bo razgrela Kozorogove čute. 


Seks je pri Kozorogih popolnoma odvisen od njihovega trenutnega počutja. Lahko izpadejo popolnoma hladni in vas zavrnejo, čeprav tega ne pričakujete. V spalnici bodo povsod in najverjetneje bo to za vas tudi eden izmed najboljših seksov v življenju. Vztrajnost in trdo delo ni njihova vrlina samo pri delu. Ljubljeni osebi se v spalnici popolnoma predajo in radi preizkušajo nove vrste užitkov. Nikar ne izigrajte njihovega zaupanja, saj tega ne bodo nikoli pozabili. Če bo izdaja zelo huda, vas bodo zaradi tega tudi zapustili. Kozorogi se z zlomljenim srcem spopadejo odlično, morda celo najbolje v zodiaku. Konec razmerja je za njih nova priložnost za uspeh, verjamejo, da se jim bo zgodilo nekaj boljšega, z delom pa svoje misli odvrnejo od čustvenih bolečin. Deli na Facebooku:

Kitajski horoskop
Za razliko od zahodne astrologije, kjer se zodiakalni znak dodeli na podlagi meseca rojstva, kitajski horoskop temelji na letu, v katerem si se rodil....
Karta tedna: Sporočilo za teden od 20. do 26.1.2020
...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶