Tehtnico smo si najbrž zapomnili kot najbolj prijazno, obenem pa najbolj neodločno znamenje horoskopa. Imajo izbran okus in dober občutek za kvaliteto. Predvsem pa potrebujejo harmonično okolje in kvalitetne medosebne odnose. Konflikti jih močno vržejo iz tira, tudi če same niso vpletene vanje.


Tehtnica – astro-dejstva

Čas: 23. september –23. oktober (oziroma se od leta do leta lahko malce razlikuje)

Vladajoči planet: Venera

Modus: kardinalen

Element: zrak

Hiša, ki ji vlada: sedma (partnerstvo, povezovanje)


Tehtničina osnovna psihološka potreba je pravičnost, znane pa so tudi po tem, da takoj prepoznajo laž.


Tehtnica kot oseba

Če poznate kakšno Tehtnico, je najbrž visoko na lestvici vaših najljubših prijateljev. So nadvse miroljubne narave, vedno pripravljene prisluhniti in vedno najdejo prave besede, da se ljudje v njihovi družbi počutijo prijetno in sproščeno.

Sovražijo vse vrste prepirov in nasilja, pogosto do te mere, da se izmikajo soočenjem. Raje se pogovarjajo kot prepirajo. A tudi če do tega pride, bodo ostale vljudne in pravične, poleg tega pa bodo vedno prisluhnile tudi drugim stališčem, pa čeprav so morda popolnoma nasprotna od njenih.


Tehtnica ni rada sama. Zaradi prijetne osebnosti je zaželena v vsaki družbi.


So zelo pametne in dobro opazujejo. Nemogoče se jim je zlagati, saj bodo vedele, kdaj je nekaj narobe. In če po eni strani same zelo težko rečejo ne, je tudi njih skoraj nemogoče zavrniti. Pri prepričevanju uporabljajo pravo količino diplomatskih spretnosti, šarma in pametnih besed, tako da jim skoraj vedno uspe. Vendar pa nikoli ne bodo naredile ničesar, s čimer bi komu namerno škodile.


Tehtnica in ljubezen

Tehtnice se najdejo preko druge osebe, zato je zanje iskanje pravega partnerja še kako pomembno. Iščejo globoko, pomenljivo razmerje. Sicer se brez težav povežejo s komerkoli, vendar pravo zadovoljstvo najdejo samo ob osebi, ki se ji lahko predajo z dušo in telesom. Nagnjene so k temu, da preživijo vse življenje z isto osebo.

V zvezi je za Tehtnice pomembno, da znajo biti samostojne in da ohranijo bistvo svoje osebnosti. Pripravljene so se zelo prilagajati in narediti marsikaj za svojo ljubljeno osebo, zato imajo s tem lahko nekaj težav. So neomajno zveste, v ljubezni v glavnem tudi precej tradicionalne in romantične.


Tehtnice si običajno želijo poroke. V razmerju jim je pomembno tudi, da navzven daje dober vtis.


Samske Tehtnice se ne upirajo priložnostnim avanturam. In ker dobro izgledajo, jim večinoma tudi ne manjka priložnosti. Vezane Tehtnice pa načeloma ne bodo ogrožale ljubezenske sreče z varanjem. Tudi med rjuhami prisegajo na enakovrednost in so zelo dovzetne za partnerjeve intimne želje in potrebe. Ravno tako pa pričakujejo, da bo partner prepoznal in upošteval njihove.


Po ljubezenskih razočaranjih se Tehtnice poskušajo zamotiti s čim prijetnim, vendar to nikakor ne pomeni, da jih ni prizadelo. Zanje velja, da odpuščajo, a nikoli ne pozabijo.


Deli na Facebooku:

Zakon privlačnosti
Verjemi ali ne, samo od enega človeka je odvisno čisto vse, kar se ti bo kdajkoli zgodilo. In ta človek si ti. ...
Astrologija in kemija
Kdo bi znal razložiti, kako se zgodi tista kemija, ki dva človeka kar vleče skupaj, ne glede na okoliščine in zadržke? Horoskop seveda!...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶