Znamenje kozoroga pogosto povezujemo s karmo, zato se nam lahko neki ljudje vračajo v naša življenja. Ta Venera prinaša stike z ljudmi, ki se poznajo že dolgo in zdaj se lahko aktivirajo nekateri aspekti, ki lahko te zamrznjene odnose poglobijo, oživijo. Prav tako lahko v tem obdobju aktiviramo vse stike, ki se jih spomnimo iz morda tega stavka: "Nekaj je bilo med nama, a se v resnici ni nič zgodilo." Previdnost pa le ne bo odveč, saj Venera v kozorogu prinaša tudi težave pri izražanju čustev. Morda se bomo v obstoječem odnosu počutili ločeni, oddaljeni in hladni ali pa bomo bolj skeptični glede 'zaljubiti se na hitro', saj ne bomo verjeli, da je to mogoče.


Stremi k večni ljubezni

Vendar v dobrih aspektih ta Venera stremi k večni ljubezni, glede na vse druge ljubezenske ponudbe izven razmerja pa je lahko nesramna in odbojna. Če ste samski, boste težko našli primerno osebo, saj ta Venera potrebuje čas, da bi nekomu bila všeč in mu tudi zaupala. Morda vas pritegne starejša oseba in se z njo uskladite, dogovorite ... Nenehno se bomo ozirali tudi nazaj, ker je ta Venera močno povezana s preteklostjo, zato bomo veliko razmišljali o bivšem ali preteklih zvezah. To bo še posebno izrazito v retrogradnem obdobju (od 19. 12. 2021 do 29. 1. 2022), ko se lahko k vam vrnejo nekateri ljudje, na katere smo popolnoma pozabili. Retrogradna Venera bo dvakrat bolj neugodna, vendar nam bo prinesla ponovno dvorjenje ljudi, ki smo jih že zavrnili, nekateri pa bodo imeli možnost popraviti svoje zmote.

Veliko možnosti imamo, da srečamo nesojene ljubimce iz preteklosti.


Neugodno obdobje za samske

Za samske pa v razmislek, saj ta čudovita lepotica v ozračju, kjer vlada Saturn, lahko deluje zadržana, hladna, omejena. Vendar je to Venera, ki ne spusti vseh v svoj svet, zato morate imeti  visoke moralne in življenjske vrednote, če želite naklonjenost te zahtevne lepote. Težko bo izkazovala naklonjenost, svojih čustev ne bo nikoli postavila pred svoje misli, zato se bo sprva zdela zagonetna, arogantna, nedostopna. Venera v kozorogu ne razume pretiravanja, preveč sladkih besed in podobno.


Težave s prihranki in naložbami

Pri denarju bodo možne zamude, finančne težave, težave s prihranki. Ne delajmo velikih finančnih naložb! V glavi nam bo odzvanjajo vprašanje: "Kaj resnično cenim? Ali je vredno?" Kupujmo dragocenosti na bolšjih sejmih, dražbah ali sejmih starin, kjer vemo, da bomo dobili veliko boljšo finančno ponudbo za dragocenosti, kot bi jo sicer.  Retrogradna Venera zahteva od nas, da se znebimo hitrih impulzov, ki jih ima večina ljudi, pa tudi običajnih pritiskov družbe. Želi od nas, da vrednote izrazimo skozi kulturne, verske in etične standarde.


V obdobju retrogradnega gibanja se izogibajmo:

1 - kupovanju dragih novih oblačil in ne čistimo omar, morda nam kasneje, ko gre Venera v direktno gibanje, nakupi sploh ne bodo všeč in kar smo zavrgli iz omar, nam bo žal

2 - ne eksperimentirajmo z ekstremnimi spremembami pričeske, verjetno nam bo žal.

3 - ne sprejemajmo prenagljenih odločitev, ko gre za odnose; ne zaročite se, ne poročite se ali ločite; to obdobje uporabimo za zbiranje informacij in vrednotenje ter ukrepajmo, ko se to obdobje izteče.Deli na Facebooku:

Od največje blaginje do klavrnega propada
Jovanka Broz se je rodila 7. decembra 1924. Z možem Josipom Brozom Titom sta zaznamovala lep čas, dobo blaginje, harmonije in ljubezni v nekdanji Jugo...
Karmična os bik-škorpijon nam prinaša spremembe v gospodarstvu, znanosti, vrednotah
Vplivala bo na spremembo kolektivnega duha, ki se bo odražala v ekstremnih skokih v gospodarstvu, vrednotah, ki jih negujemo v državi in družini, pa t...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶