Sprememba karmičnih osi, ki se je začela 23. 12. 2021, bo trajala vse do julija 2023.


Karmična planeta Rahu (severna Lunina zanka) in Ketu (južna Lunina zanka) sta konec leta 2021 vstopila v bika in škorpijona, kjer bosta vse leto 2022. To pomeni, da bomo na kolektivni ravni obsedeni s temami pridobitve, lastnine, lepote, hrane, zemlje, vsega, kar pomeni bik. Kolektivni duh bo prinesel zanimanje za naravo in vse naravno: prehrano, zdravljenje, zdravje in lepoto. Na drugi strani pa bo simbolika škorpijona. Globoko bomo potopljeni v vprašanja moči, denarja, intimnosti in načinov, kako jih uresničiti. Pridobili bomo globok vpogled v spolnost, travme, zakopane globoko v nezavednem, razkrile se bodo velike skrivnosti, ukvarjali se bomo z duhovnostjo in dvigom zavesti. Na vse nas bo močno vplivalo načelo 'imeti ali biti'. Pripravimo se na dejstvo, da bodo skrivnosti škorpijona zelo kmalu izkopane, načelo bika pa bo podivjalo.


Ključ je v perspektivi

Zgodba o biku in škorpijonu je v mitologiji predstavljena skozi metaforo zavisti: želja po lastništvu nečesa, česar nimamo, drugi pa imajo. Zato je pomembno vedeti, kako se je na splošno rodila zavist, saj lahko tako bolje spoznamo svojo motivacijo in postanemo bolj zdravo zavistni.

Vse, kar moramo storiti, je, da ne stojimo na drugi strani, ampak da v sebi najdemo motivacijo. Namesto 'Ima nekdo drug' lahko rečemo 'Želim ustvarjati'. Ključna razlika je v tem, da s prvo metodo ustvarjamo vojno, z drugo pa bomo sami ustvarili, kar ima drugi, česar bo v letu 2022 veliko. Zato bo veliko bolje izbrati metodo številka dve.


Obetamo si lahko biorevolucijo, novosti na področju kmetijstva in velike spremembe v okoljskih gibanjih.


Zgodovina kaže, da se je prejšnji tranzit Rahuja v biku, Ketuja v škorpijonu zgodil v letih 2002–2003Takrat je v 18 mesecih prišlo do gospodarske recesije, izgube delovnih mest, propada več industrij, bank in zasebnih finančnih omrežij. 

Karmična os Rahu-Ketu bo v naslednjih 18 mesecih znova začrtala podobne dogodke. Tudi v našem osebnem življenju se lahko ponovijo podobni dogodki, kot so se dogajali v letih 2002–2003, a na drugačni ravni. Če pa imamo ti dve zanki v povezavi z drugimi planeti v svojem osebnem horoskopu, postaneta Rahu-Ketu močnejša, v dobro ali pa slabo!Rahu v biku nas naredi zapravljive

Bik je zemeljsko znamenje in ko je Rahu postavljen vanj, mnogim prinese stabilnost in občutek trajnosti. Toda Rahu v Biku povzroča tudi zavajanje, zato se bo treba pozorno opazovati. Vse, kar bo videti dobro, morda ne bo trajalo večno. Ker biku vlada Venera, ki predstavlja ljubezen, strast, zakon, denar, vrednote itd., lahko Rahu ustvari nenavadne odnose med ljudmi različne vere, regijami, rasami in etničnimi skupinami. Rahu v biku nas naredi zapravljive, zato moramo biti pazljivi pri nakupih in grabljenju vsega, kar je vredno, povzroča tudi nagnjenost k raznim odvisnostim, služilo pa se bo na nelegalen način. 


Pod vplivom Ketuja bomo odločni in delali za svoje cilje

Ketu v škorpijonu je povezan s skrivnostnostjo, globino in kompleksnostjo. Ta prehod nam bo pomagal pri raziskovanju, iskanju skritih pomenov, soočali se bomo z veliko plastmi svoje osebnosti. Naša zgovorna narava bo lahko zavajajoča. Bomo pa odločni in delali za svoje cilje. Ketu v škorpijonu daje dobro poznavanje okultnih znanosti. Na medicinskem področju, zlasti kirurgi, se bodo dogajala izjemno odkritja.


Zdravljenje in inovacije

Kaj je človeštvu v preteklosti že prinesla ta kombinacija Rahuja in Ketuja v biku in škorpijonu? Januarja 1798 je bilo najdeno cepivo proti črnim kozam, februarja 1928 so odkrili penicilin. Rahu je namreč poznan kot inovator, ki vlada mikroskopom in brez njega bi težko odkrili zdravilo. Znamenje bika se nanaša na Somo, telo. Ketu je virus, a tudi poglobljena znanstvena študija virusov in bakterij, in ko je v škorpijonu, pride do odkritij in zdravljenja, do razkritja skrivnosti.

Rahu prinaša inovacije, in ker je v Biku, si lahko obetamo nove vrtnarske tehnologije, novosti na področju kmetijstva, strojev in velike spremembe v okoljskih gibanjih. Vrhunec tega trenda bomo videli v drugi polovici leta. Nanaša se tudi na gastronomijo, kuhanje, pa na razne nove pristope in tehnike, zato se lahko veselimo prave biorevolucije.Deli na Facebooku:

Kaj nam prinaša retrogradna Venera v kozorogu?
Planet ljubezni Venera bo kar pet mesecev v kozorogu, obdobje pa je podaljšano zato, ker bo od 19. decembra 2021 do 29. januarja 2022 retrogradna. Pri...
Horoskop za leto 2022: Kakšno presenečenje čaka vaše znamenje?
Leto 2022 bo polno sprememb, priložnosti in izzivov. Vsakemu znamenju horoskopa pa se obeta prav posebna lekcija, ki vas bo pozitivno presenetila. Izk...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶