Ko se Mars giblje po zodiaku, prihaja v spopade in zavezništva z drugimi planeti, kar pogosto sproži konflikte z oblastjo (Saturn) ali daje motivacijo za abstraktne sanje (Neptun). Seveda galopira skozi znamenja, kot sta Oven in Kozorog, ter navdihuje akcijo in vodstvo; in se trudi najti oporo v hiper relacijskih znamenjih, kot sta Tehtnica in Ribi.


KAJ SE ZGODI, KO VSTOPAMO V VLADAVINO MARSA V DVOJČKIH? 

Pripravimo se na intenzivne in konfrontacijske načine komunikacije, kjer bodo besede še posebej oborožene. Pravzaprav so starodavniki Mars imenovali Nož, ker je lahko tako oster. V naslednjih nekaj tednih pričakujmo reaktivne in vroče izmenjave – na spletu, za večerjo, v javnem prevozu (v bistvu kjer koli so drugi ljudje). Medtem ko se znamenje Dvojčka ukvarja s pogovori, ki so običajno bolj zračne narave, bo planet Mars v tem znamenju naredil veliko manj lahkoten diskurz. Poleg bolj krutega govora pričakujmo frenetično miselno aktivnost (buren, hrupen govor, divjanje misli, tesnoba). V tarotu je Mars v Dvojčkih predstavljen z eno najtežjih kart, 9 mečev, znano kot krutost. Izkustveno ta tranzit (kot karta krutosti) nakazuje stvari, kot so nasprotujoče si ideje, zaskrbljenost in celo nespečnost, ki jo povzroča preveč nemiren um.

Na globalni ali politični ravni se bo Mars v Dvojčkih manifestiral v kibernetskih napadih, vdorih podatkov, vdorih v e-pošto – spet oblikah nasilja, povezanega s komunikacijo. Ta mesec nas vznemirjajo zlasti trije veliki tranziti: agresivna trojna konjunkcija Marsa/severnega vozla/Urana 1. avgusta, ki je sovpadala z geopolitično destabilizirajočimi kitajskimi vojaškimi vajami v bližini Tajvane po izpuščaju ameriške političarke Nancy Pelosi, ki je bila naklonjena Tajvanu. Retrogradni Uran v Biku, ki bo od 25. avgusta dalje, bo podvojilo nepredvidljivost, povezano s simboliko Bika – hrana, denar in varnost! In še 20. avgust, ko Mars vstopa v zgovornega Dvojčka, na nenormalno dolg izlet do 25. marca 2023.


Kot vsak tranzit v Dvojčke (katerikoli planet pride v to znamenje) ima tudi ta dva obraza. Na eni strani nas čaka nadaljnji zastoj, občutek zmede glede vaše prihodnosti. Radijski valovi bodo nejasni, slišimo lahko bolj hreščeče frekvence in težje bomo našli svoj kanala. Toda s to negotovostjo prihaja svoboda eksperimentiranja, igranja in veliko priložnosti. V Dvojčkih ima Mars dostop do več informacij, znanja, talentov, kot kdaj koli prej. Zdaj je čas za učenje, usposabljanje in pridobivanje novega navdiha. Vprašajmo se, kdo so naši gospodarji in učitelji. Zoperstavimo se omejenemu zornemu kotu tako, da razširimo obseg izpostavljenosti. Dvojček se prilagaja s komunikacijo; vzemimo si ta čas, da se poigramo s pisanjem pisem, pesmi, esejev ali, kar je najpomembnejše, neposrednim dialogom z drugimi. Poiščimo sodelavce,znance, sorodnike ali kogarkoli drugega, ki nas lahko navdihne. Dvojček potrebuje nekaj, na kar se lahko odzove, pa tudi nekoga, ki ga usmerja. V družbenem smislu bomo kritični (kar ni nujno slabo), na površje bodo prišle številne afere in laži, ki jih bomo tudi bolj agresivno obsojali, več bo potrebe po gibanju, potovanjih, aktiviranju v družbenem smislu, z ostrim pisanjem, za katerim bomo stali, v ospredju bo tudi duhovita in cinična kritika. Na duhovnem področju je to idealen čas, da stopimo v stik s svojimi vodniki, predniki in višjimi silami ter da očistimo svoje telo in um. Z Marsom v Dvojčkih imamo čas, da pridobimo veliko, tudi če smo na poti slepi.

Tranzitni Mars v Dvojčkih je odličen za vse poklice, ki zahtevajo hitrost, okretnost in inteligenco. Sem sodijo zagotovo novinarji, pisatelji, poročevalci, športniki, pa tudi vojska in policija. To je tudi slika vojnega dopisnika, ki je na prvi črti in nam od tam predstavlja sveže novice. Vendar je treba biti previden in dobro premisliti, preden se lotite kakršnega koli ukrepanja. Na splošno bi morali biti pri poslovnih dejavnostih bolj previdni. Dobra stvar je, da bomo zlahka opravljali več del hkrati ( če vas zanima, kaj točno vam prinaša obdobje Marsa v Dvojčkih, lahko postavite konkretno vprašanje TUKAJ ). 


Na srečo Mars v Dvojčkih ni ljubosumen in posesiven, kot je bil, ko je bil v Biku. To je super, saj ga ne bodo motila močna čustva. Z vidika čustvenih odnosov Mars v Dvojčkih zlahka vodi v vzporedna razmerja. (PARTNERSKA ASTROLOGIJA).  V ženskem horoskopu to daje mladeniče, ki sedijo na dveh stolih in niso zvesti. Tisti, ki boste imeli tranzit Mars skozi sedmo hišo, pazite, da se s partnerjem ne prepirate. Mars v sedmi hiši zlahka vodi v prepire z drugimi ljudmi, najprej s partnerjem.


NA KOGA BO TRANZITNI MARS IMEL POZITIVEN VPLIV? 


Tranzitni Mars v Dvojčkih bo najbolj pozitivno vplival na zračna znamenja: Dvojčka, Tehtnico in Vodnarja. Dvojčki so po naravi hitri in inteligentni, zdaj pa bo še pospešena energija v tem znamenju. Na poslovnem in osebnem področju boste pokazali iniciativnost, a tudi dozo nestrpnosti. Težko boste priznali napake in odločno vztrajali, tudi ko se motite. To je dober položaj, če želite začeti z nečim, kar vam je pomembno, saj je potrebno energijo Marsa usmeriti v nekaj koristnega. To je zelo dober položaj za Tehtnice, če nameravate nekam potovati. Po drugi strani pa bo pravi trenutek, da začnete izpopolnjevati svoje znanje. Energični boste in končno se boste prebudili iz zimskega spanca. Tudi Vodnarjem bo zelo ustrezal Mars v Dvojčkih, zato boste izvirni in vam bo končno uspelo uresničiti nekaj, kar februarja ni bilo mogoče. To je dobra energija, ki bo delovala v vašo korist, da se boste končno prebudili in pokazali svoj podjetniški duh.


V prihodnjih več kot sedmih mesecih bo ta Mars najbolj "provociral" ljudi, rojenih v znamenju Device, Strelca in Rib. Ta tri znamenja naj bodo najbolj previdna. Device bodo imele aktivirano polje kariere in bodo močno energijo Marsa usmerile v delo. Obstajajo pa tudi možnosti prepirov in razprav s sodelavci ali s šefom. Ribe bi morale biti pozorne na svojo družino. Sledijo jim izzivi v družinskem krogu. Številne Ribe se bodo poleg morebitnih pogovorov ukvarjale z gradbenimi deli in prenovami v svojem domu. Za vsa ta tri znamenja pa velja, da bo Mars v vaše življenje  prinesel veliko več nervoze, čeprav boste kasneje ugotovili, da ste bili živčni po nepotrebnem. Večkrat se boste počutili utrujeni in brez energije. Pravi čas je za spremembe v fizičnem gibanju, več pozornosti bo potrebno posvetiti zdravju (MEDICINSKA ASTROLOGIJA), prehrani ali uvesti nove načine koriščenja prostega časa.

 

Z mlajem v levu prihaja čas za nov začetek!
V četrtek, 28.7.2022, bo nastopila mlada Luna oziroma mlaj v levu, ki bo s seboj prinesla številne priložnosti za nov začetek. Istočasno bosta prisotn...
Letošnja jesen bo zaznamovana z zelo redkim pojavom na nebu...
V september bomo vstopili s kar petimi retrogradnimi planeti! Gre za izjemno redek pojav na nebu, ki prinaša številne spremembe. Močna, intenzivna ter...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
read more ⟶