Kitajski horoskop: KONJ

Močne točke: energičen, sproščen, duhovit, iskren, neposreden

Šibke točke: nepotrpežljiv, impulziven, egocentričen

Kompatibilni znaki: Tiger, Koza, Pes

Nekompatibilni znaki: Podgana, Bivol, Petelin

Element: Ogenj

Yin ali Yang: Yang

Poklici: prostovoljec, politik, diplomat, umetnik, oblikovalec, igralec

Leta: 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026 (poglejte točne datume)

Barve: rdeča, bela

Srečne številke: 7, 11, 3

Rojstni kamen: topaz

Kristali: heliotrop, hematit, dimni kvarc, tigrovo oko

Mesec: Junij

Najbližji znak zahodne astrologije: Dvojčka

Znani konji: Oprah Winfrey, Denzel Washington, Salma Hayek, Mark Twain, Clint Eastwood, Jennifer Lawrence, Denzel Washington, Kobe Bryant, Paul McCartney, Jerry Seinfeld

Konj: OPIS

Oseba, rojena v znamenju konja, ima odličen smisel za humor, norčevati se zna tudi iz samega sebe, kar ga uvršča med tiste prijatelje, s katerimi najraje preživljamo prosti čas. 

Konj je zelo zvest prijatelj, čeprav lahko njegova potreba po nenehnem raziskovanju in avanturah prinaša tudi nelagodje med njegove manj avanturistične prijatelje. 

Je zelo strasten v ljubezni in rad preseneča. Privlačijo ga potovanja v neznano. Če konju omejiš svobodo, lahko postane netoleranten in agresiven, poleg tega pa ne bo in ne bo nehal razglabljati o svojem nezadovoljstvu. 

Pri delu je hiter in učinkovit, zaradi slabe priprave pa je pogosto vprašljiva kakovost njegovega dela. Ker meni, da je samozadosten, nerad vpraša za nasvet. Njegovi dosežki so vedno popolni in brez težav najde ljudi, ki navijajo zanj, mu čestitajo in ga občudujejo. 

Čeprav je rad svoboden in neodvisen, ne mara samote. Je dober ljubimec, čuten in šarmanten, mu pa primanjkuje nekoliko potrpežljivosti in zmernosti, ki sta potrebni za ohranjanje mirnega doma. 

Če se želi počutiti izpopolnjeno, mora v življenju slediti svojim čustvom in ne denarju. Čeprav je samozadosten in na skrito nekoliko sebičen, zna biti tudi izjemno radodaren do tistih, ki imajo manj. Je  plemenite narave in žene ga želja po preseganju svojih mej. 

Konja privlačijo potovanja v neznano.


Značilnosti konja pa se razlikujejo tudi glede na to, kateri element je vladal letu, v katerem ste se rodili. 

Konj, rojen v letu lesa (1954, 2014)

Konj, rojen v letu lesa, je najbolj prijazen med vsemi konji. Je zabaven in optimističen, zato je v njegovi družbi vedno prijetno. Zelo dobro se znajde tudi v težkih situacijah, saj ima odličen občutek za ljudi, s svojo taktnostjo vedno razelektri ozračje. Svojo moč in pogum usmerja na nova področja in tako hrani svojo bujno domišljijo. 

Konj, rojen v letu ognja (1966, 2026)

Konj, rojen v letu ognja, je inteligenten in karizmatičen. Težko ostane zbran, če mora opravljati prelahko in ponavljajoče se delo. Dvojni ogenj v njegovem znaku posledično pomeni, da je entuziastičen, strasten, vedno očarljiv in včasih lahkomiseln. 

Konj, rojen v letu zemlje (1918, 1978)

Konj, rojen v letu zemlje, je pozoren in najbolj krotek med vsemi konji. Ima prirojeno sposobnost, da vedno najde uspešne investicije in je zelo dober strateg. Je previden, odločitve sprejema počasi, po drugi strani pa je pronicljiv in vizionarski. 

Konj, rojen v letu kovine (1930, 1990)

Konj, rojen v letu kovine, je priljubljen in vihrav, pri delu pa resen in učinkovit. Svoje prijatelje navdušuje z neutrudljivostjo in energijo. Je lačen znanja in zelo kreativen. Uspešen je lahko v mnogih poklicih, predvsem pa kot odvetnik, ekonomist, raziskovalec, zdravnik, psihiater, kemik in obrtnik. 

Konj, rojen v letu vode (1942, 2002)

Konj, rojen v letu vode, je inteligenten in ima odličen smisel za humor. Da je sposoben dokončati svoje imenitne projekte, mora paziti na svojo zgovornost, saj prav tu izgublja največ časa. V poslu je odličen pogajalec. 


Kitajski horoskop: KOZA
Ljudje, rojeni v letu koze, so znani po svojem stilu in uglajenosti. Čeprav simbol koze nakazuje drugače, so ti ljudje redko trmasti in grejo skozi ži...
Kitajski horoskop: KAČA
Če se milo izrazimo, so kače kar težavne osebe. Imajo močno osebnost, saj so zelo dojemljive, modre in prefinjene. Ker znajo na težave pogledati tudi ...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶