Petelin: OPIS

Močne točke: pogumen, talentiran, sposoben, iskren, neposreden, očarljiv, samostojen

Šibke točke: lahkomiseln, sebičen, omejen, brezčuten  

Kompatibilni znaki: Bivol, Zmaj, Kača, Prašič

Nekompatibilni znaki: Podgana, Zajec, Pes, Tiger, Petelin

Element: Kovina

Yin ali Yang: Yang

Poklici: zasebni detektiv, policist, ravnatelj, učitelj, glasbenik, voditelj, frizer, stilist, odvetnik 

Leta: 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029 (poglej točne datume)

Barve: bela, rumena

Srečne številke: 10, 2, 6

Rojstni kamen: citrin

Kristali: selenit, mahovni ahat

Mesec: September

Najbližji znak zahodne astrologije: Devica

Znane podgane: Beyonce, Jay-Z, Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Marilyn Manson, Ellen DeGeneres, Anna Kournikova, Kate Middleton, Serena Williams, Ariana Grande


Petelin: OPIS

Oseba, rojena v letu petelina, je elegantna in živahna. Če kdaj srečate elegantno in prijetno osebo, kako ponosno hodi po ulici, je najverjetneje rojena v letu petelina. 

Petelin ima sijočo osebnost. Lahko se osramoti ali očara vse prisotne, brez dvoma pa nikogar ne pusti ravnodušnega. Je temeljit in ima odlične managerske sposobnosti, še zlasti, če gre za njegovo lastno podjetje. Ni takten in diplomatski, je pa pravičen in zvest. Je zelo natančen pri vsem, kar počne. 

Pogosto ga najdemo v svetu zabave. Brez težav namreč lahko postane svetovalec, ki z natančnostjo in vestnostjo poskrbi za vsakodnevna opravila svoje slavne stranke. Čeprav gre za delo v zakulisju, ne bo z rok izpustil nobene priložnosti, ki mu ponudi, da se znajde v središču pozornosti. 

Njegova močna osebnost včasih namiguje, da Petelin ne spoštuje bližnjih, vendar je to zelo daleč od resnice. Je pa res, da je brez dlake na jeziku, ne prenaša, da bi mu kdo nasprotoval in nikomur ne dovoli, da izkorišča njegove slabosti. To fasado uporablja, ker se želi predstaviti kot nezmotljiv in pravičen, medtem ko je globoko v sebi poln dvomov. 

Čeprav na prvi pogled deluje neobičajen in nekoliko razuzdan, je v resnici precej previden in včasih celo nazadnjaški. 

Je dober in zvest prijatelj, zabaven in sposoben briti norca iz sebe, če le ne gre za njegov videz ali modni okus. 

Petelin je elegantna, prijetna in sijoča oseba.  


Značilnosti petelina pa se razlikujejo tudi glede na to, kateri element je vladal letu, v katerem ste se rodili. 

Petelin, rojen v letu lesa (1945, 2005)

Petelin, rojen v letu lesa,  je najbolj miren in kreativen med petelini. Ponosen in ugleden, prav tako najbolj odkrit in zaupanja vreden med petelini.  V ljubezni je zvest, v življenju pa ga spremlja tudi veliko sreče. Zaradi svoje odprtosti do sveta, smisla za odgovornost in pravico ter komunikativnosti, brez težav sklepa prijateljstva – tudi tista prava, doživljenjska. 

Petelin, rojen v letu ognja (1957, 2017)

Petelin, rojen v letu ognja, je podjeten in samostojen. Hkrati zna biti tudi avtoritativen in prepirljiv s tistimi, ki se upirajo njegovim idejam. Težko da delo iz svojih rok, saj ne mara prelagati odgovornosti na druge. Najlažje in najhitreje zaupa osebam, ki so pripravljene slepo slediti njegovim načelom. 

Petelin, rojen v letu zemlje (1969, 2029)

Petelin, rojen v letu zemlje, je asket in svobodomislec. Je kritičen in odkrit. Poznan je tudi po svojem gorečem zbirateljstvu bolj ali manj eksotičnih stvari. V resnici ga čisto nič ne more ustaviti pri njegovem nenehnem iskanju novega znanja. Od svojih petelinjih kolegov se najbolj razlikuje po tem, da je popolnoma nezainteresiran za modo in modne smernice. 

Petelin, rojen v letu kovine (1921, 1981)

Petelin, rojen v letu kovine, je delaven in spreten, perfekcionist, zagrizen in vedno točen. Po drugi strani pa je tudi precej zaskrbljen zaradi svojega videza in videza drugih. Njegovo pretirano ambicioznost vodijo predvsem sanje o slavi in želja po bogastvu. Pogosto ga najdemo v politiki, družboslovju ali na drugem področju, ki zahteva strateške in organizacijske sposobnosti. V odnosih z drugimi pa je pogosto tog in oster. 

Petelin, rojen v letu vode (1933, 1993)

Petelin, rojen v letu vode, je intelektualec, pri katerem lahko takoj opazimo njegov razum in smisel za humor. Zaradi svoje sposobnosti in simpatičnosti je vedno obkrožen s številnimi prijatelji. Med vsemi petelini je najbolj odprte narave in najmanj konzervativen. Omeniti pa je potrebno eno njegovih redkih šibkih točk – naivnost pri tistih, ki uspejo nanj narediti vtis. Najpogosteje se ogreje za področje znanosti in medicine. 


Preberite tudi:

Kitajski horoskop: PES
Psi so, tako kot njihovi štirinožni prijatelji, zelo prijazni ljudje. So zelo dobri sodelavci s pravim odnosom do dela in drugih. Čeprav zvesti za vsa...
Kitajski horoskop: OPICA
Opice so neutrudne. Imajo nenasitno željo po znanju, avanturi in uspehu. So polne idej, hkrati pa imajo tudi ogromno vprašanj. Ta živahen znak rad drž...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶