Kitajski horoskop: KOZA

Močne točke: inteligentna, romantična, očarljiva, sočutna, nežna

Šibke točke: neorganizirana, lena, pesimistična, plaha, neodločna, zaskrbljena, lahkoverna

Kompatibilni znaki: Konj, Zajec, Prašič

Nekompatibilni znaki: Bivol, Tiger, Pes, Podgana, Kača

Element: Ogenj

Yin ali Yang: Yin

Poklici: arheolog, politik, umetnik, pesnik, igralec, pisatelj, slikar, glasbenik, znanstvenik, okoljevarstvenik 

Leta: 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027 (poglejte točne datume)

Barve: bela, modra

Srečne številke: 8, 12, 4

Rojstni kamen: smaragd

Kristali: citrin, mesečev kamen, peridot, tigrovo oko

Mesec: Julij

Najbližji znak zahodne astrologije: Rak

Znane koze: Pink, Heath Ledger, Nicole Kidman, Robert DeNiro, Mel Gibson, Kurt Cobain, Johnny Depp, Ed Sheeran, Julia Roberts, David Guetta

Koza: OPIS

Oseba, rojena v znamenju koze, predstavlja umetnost, ljubezen in naravo. Njene ključne pozitivne lastnosti so ljubeznivost, mirnost, inteligenca ter nagnjenost k umetnosti in glasbi. Je očarljiva in prijazna oseba, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. 

Svoj smisel za humor in optimizem deli le s tistimi, za katere meni, da so vredni njenega spoštovanja. Skrivnost njene privlačnosti je v tem, da se zelo dobro počuti v vseh družbenih situacijah, kar jo pripelje tudi do zelo pomembnih in vplivnih ljudi, ki lahko vplivajo na njeno poslovno pot. 

Je dobrega srca in zelo radodarna. Ljudem v stiski bo pomagala tudi takrat, ko je sama v negotovi situaciji. Kljub temu, da znajo biti njeni sovražniki precej kruti, zna ostati optimistična in verjame v dobro v ljudeh. 

Koza se zlahka zaljubi in lahko iskreno ljubi tudi več oseb hkrati. Pod določenimi pogoji, tako v ljubezenskem kot v prijateljskem razmerju, je pripravljena potrpeti tudi v neprijetnih situacijah. Ko pa začuti, da ljubezen ni vzajemna, se hitro umakne drugam. 

V vsakdanjem življenju je koza zelo zadovoljna s tem, kar ji prinese narava, če le pri tem njena trava ostane zelena in lepa. 

Ima odličen spomin in je izvrstna pogajalka, zelo dobra tudi v ocenjevanju in obvladovanju kompleksnih poslovnih situacij. V primeru, da koza izbere politično ali umetniško kariero, bo v tem brez dvoma blestela. Če ne zapade v brezdelje, je koza v bistvu lahko odlična v vseh poklicih. 


Koze obožujejo naravo in glasbo.


Značilnosti koze pa se razlikujejo tudi glede na to, kateri element je vladal letu, v katerem ste se rodili. 

Koza, rojena v letu lesa (1955, 2015)

Koza, rojena v letu lesa, je vesela, samozavestna in radodarna. Ne spada med borbene koze, saj se bo vedno raje odločila za diplomacijo in kompromise kot za neposredno soočenje. Njena altruistična radodarnost jo varuje pred situacijami, ko tudi sama potrebuje pomoč, saj ji ljudje v njeni bližini v teh primerih vedno brezpogojno pomagajo. 

Koza, rojena v letu ognja (1967, 2027)

Koza, rojena v letu ognja, je najmanj plašna, ampak med vsemi kozami najbolj melanholična. Projekti, ki se jih loti, so vsaj toliko veličastni kot njena nagnjenost k zapravljanju. Je dinamična in ustvarjalna, hkrati pa sposobna neobvladljive jeze v situacijah, ko se počuti neupravičeno kritizirana. 

Koza, rojena v letu zemlje (1919, 1979)

Koza, rojena v letu zemlje, je med vsemi kozami najbolj neodvisna. Je radodarna, prijazna, vedno na voljo drugim in zelo sumljiva do ljudi, ki ji postavljajo preveč vprašanj. Je tudi občutljiva in sanjaška, kar ji omogoča, da razvije odličen talent na vseh umetniških področjih, ki zahtevajo strogost in vztrajnost, kot npr. glasba, slikarstvo, gledališče, poezija ali ples. 

Koza, rojena v letu kovine (1931, 1991)

Koza, rojena v letu kovine, je ponosna in zelo skrbna glede svoje zunanje podobe. Na skrivaj pa je čustvena in krhka. Zaradi svojega ljubosumja in posesivnosti je sposobna zaupati samo omejenemu številu ljudi, ki jih skrbno izbere – bodisi zaradi ljubezni bodisi zaradi preračunljivosti. 

Koza, rojena v letu vode (1943, 2003)

Koza, rojena v letu vode, je zelo priljubljena med prijatelji in družinskimi člani, cenjena predvsem zaradi svoje zvestobe in skromnosti. Je dovzetna in oportunistična, zato vedno izbira stvari in situacije, ki ji zagotavljajo največ s čim manj truda. Vsako nestrinjanje vzame kot zavrnitev, ni pa zamerljiva. 


Kitajski horoskop: OPICA
Opice so neutrudne. Imajo nenasitno željo po znanju, avanturi in uspehu. So polne idej, hkrati pa imajo tudi ogromno vprašanj. Ta živahen znak rad drž...
Kitajski horoskop: KONJ
Konji so že po naravi šarmantni in iskreni, zaradi česar so med najbolj priljubljenimi znamenji kitajskega zodiaka. In prav nič jih ne moti. Kar se ti...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶