Kitajski horoskop: PRAŠIČ

Močne točke: inteligenten, pozoren, kreativen, odgovoren, radoveden

Šibke točke: lahkoveren, materialističen, negotov, vzkipljiv

Kompatibilni znaki: Tiger, Zajec, Koza, Zmaj

Nekompatibilni znaki: Kača, Opica

Element: Voda

Yin ali Yang: Yin

Poklici: borzni posrednik, kozmetik, starinar, raziskovalec, odvetnik, kuhar, učitelj, umetnik, igralec, komik, glasbenik, modni oblikovalec

Leta: 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031 (poglejte točne datume) 

Barve: modra, zelena

Srečne številke: 12, 4, 8

Rojstni kamen: rubin

Kristali: amazonit, ametist, akvamarin, črni turmalin, labradorit, lapis lazuli, peridot, turkiz

Mesec: November

Najbližji znak zahodne astrologije: Škorpijon

Znani prašiči: Simon Cowell, Hillary Rodham Clinton, Woody Allen, Tupac Shakur, Snoop Dogg, Troye Sivan, Mila Kunis, Winona Ryder, Jared Leto, Mary J Blige


Prašič: OPIS

Oseba, rojena v letu prašiča, je elegantna, perfekcionistična in delavna. Zaradi svoje prijaznosti in radodarnosti je prašič med prijatelji zelo priljubljen. Ima prav tako dober okus za modo, kot potrebuje občutek, da je ljubljen.  

Je pravi hedonist, uživač v pravem pomenu besede, še posebej pa uživa v čutnih užitkih. Zaradi tega včasih deluje površinski, kljub vsemu pa je vedno pripravljen zapraviti celo bogastvo, da bi zadovoljil svojo potrebo po uživanju v življenju. 

Je pogumen, energičen, ponosen in ljubosumen. Na poslovnem področju je zaradi svoje iznajdljivosti pogosto v vlogi svetovalca. Pri delu se nekaterim zdi, da je prašič počasen. Vendar ko ima v glavi pravo idejo in je zagnan, zelo dobro ve, kako optimizirati čas in se organizirati, da doseže cilj. 

Čeprav ga redno najdemo na vseh družinskih srečanjih ali drugje v družbi ljudi, je rad tudi sam in skrbi zase, uživa v majhnih zadovoljstvih, ki se drugim znakom zodiaka ne zdijo pomembni. 

Uživa na podeželju. V iskanju notranjega miru postaneta narava in svež zrak ključnega pomena za njegovo osebno ravnovesje. Pogosto zasanjan prašič, ki navidezno deluje stabilno in krepko, v sebi skriva tesnobno naravo.

Prašič bo brez težav naredil uslugo. Ker ne zna reči ne, postane apatičen, kadar ne dobi pričakovane protiusluge, še zlati v ljubezni. Je izjemno vljuden in odpušča brez težav. 

To inteligentno in srečno bitje ceni denar. Pa ne zaradi moči, ampak zato, ker mogoča uresničevanje njemu potrebnega udobja. 


Prašič se najraje predaja užitkom.

Značilnosti prašiča pa se razlikujejo tudi glede na to, kateri element je vladal letu, v katerem ste se rodili. 

Prašič, rojen v letu lesa (1935, 1995)

Prašič, rojen v letu lesa, izstopa po svoji odprtosti in družabnosti. Je radodaren, optimističen, včasih tudi malo naiven, njegovi prijatelji pa ga zelo cenijo. Zna odpuščati, tudi sovražnikom, kar znajo škodoželjni ljudje tudi izkoristiti. Toliko, kot zna biti lakomen, je tudi plemenit in velikodušen.

Prašič, rojen v letu ognja (1947, 2007)

Prašič, rojen v letu ognja, je radoveden, odločen in razigran. Je sladokusec, njegovo nenehno iskanje užitkov pa ga včasih pripelje do tega, da izgubi tla pod nogami. Čeprav teži h kopičenju materialnih stvari, da si zagotovi udobno življenje, je tudi radodaren in vedno poskrbi tudi za dobrobit tistih, ki jih ima najraje. 

Prašič, rojen v letu zemlje (1959, 2019)

Prašič, rojen v letu zemlje, je najbolj razumen in preudaren med prašiči. Zaradi svoje strateške narave in poslovnih sposobnosti svoje projekte načeloma vedno pripelje do cilja. Je zelo navezan na družino, vesel in odgovoren, zato je za bližnje vedno pripravljen storiti veliko. 

Prašič, rojen v letu kovine (1971, 2031)

Prašič, rojen v letu kovine, je najbolj družaben in odprt od vseh prašičev. Zaradi svoje odprtosti in poštenosti si včasih nakoplje nepričakovane sovražnike. Je živahen, rad pomaga in je pravi deloholik, svoja čustva pa mora nekoliko nadzorovati. Njegova najšibkejša točka so izbruhi jeze. 

Prašič, rojen v letu vode (1923, 1983)

Prašič, rojen v letu vode, je najbolj diplomatski in spreten, po drugi strani pa tudi najbolj narcisoiden med vsemi prašiči. Je zelo zapravljiv – nič ni predrago, če se mu zdi, da potrebuje novo garderobo ali prenovo doma. Je izjemno čuten, včasih naiven (tako kot vsi prašiči) in najbolj tipičen predstavnik tega znaka. Še posebej ceni luksuz in razgledanost. Če se ne pazi, ga njegov hedonizem in velik apetit po vseh življenjskih užitkih lahko pripeljeta na nevarna pota. 


Preberite tudi:
Horoskop za december
Zvezde pravijo, da bo december za vsa znamenja poln pozitivnih dogodkov. Preberi več....
Kitajski horoskop: PES
Psi so, tako kot njihovi štirinožni prijatelji, zelo prijazni ljudje. So zelo dobri sodelavci s pravim odnosom do dela in drugih. Čeprav zvesti za vsa...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶