Kitajski horoskop: OPICA

Močne točke: samozavestna, očarljiva, zabavna, razposajena, priljubljena

Šibke točke: nezaupljiva, arogantna, oportunistična, nepredvidljiva, manipulativna, nepoštena 

Kompatibilni znaki: Podgana, Zmaj

Nekompatibilni znaki:  Tiger, Prašič

Element: Kovina

Yin ali Yang: Yang

Poklici: komik, igralec, umetnik, glasbenik, pevec, diplomat, odvetnik, nepremičninski agent, fotograf, slikar, astrolog, obrtnik, osteopat

Leta: 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028 (poglej točne datume)

Barve: vijolična, črna

Srečne številke: 9, 1, 5

Rojstni kamen: peridot

Kristali: črni turmalin, dalmatinski jaspis, selenit

Mesec: Avgust

Najbližji znak zahodne astrologije: Lev

Znane opice: Jennifer Aniston, Justin Timberlake, Marc Anthony, Christina Aguilera, Rod Stewart, Alicia Keys, Macaulay Culkin, Will Smith, Daniel Craig, Tom Hanks


Opica: OPIS

Oseba, rojena v znamenju opice, je odličen govorec, njen radoveden um pa je vedno svež in pozoren. Ima živahno osebnost in ji nikoli ne zmanjka idej. Ima tudi posebno sposobnost zaznavanja dogodkov preden se zgodijo. 

Čeprav je zelo pragmatična, potrebuje v življenju tudi veliko vznemirjenja, saj se le tako počuti živo in uživa v življenju. 

V poslovnem svetu je smiselno poslušati, kaj ima za povedati, saj je iznajdljiva, odlična pri reševanju zapletenih situacij in pri deljenju nasvetov. Vse dokler se počuti spoštovano in občudovano. Če pa čuti, da ljudje dvomijo vanjo, se lahko hitro spremeni v manipulativno in brezobzirno osebo. Ker ima rada denar, nenehno išče nove priložnosti kako obogateti.

Na ljubezenskem področju jo vodita predvsem radovednost in apetit po novih izkušnjah. Zaradi svoje želje po svobodi opica prej ali slej odkoraka. Šele v drugi polovici življenja opica najde pravo ravnovesje med svobodo in stabilnostjo. 

Nekateri opičjo samozavest vidijo kot aroganco, zato ne izbirajo sredstev, ko jo želijo onemogočiti. Vendar opica je strateg s prijazno osebnostjo. Ko se odloči, lahko s svojim šarmom in inteligenco na svojo stran spravi še tako hude sovražnike.

Opice so dobri govorci polni idej.


Značilnosti opice pa se razlikujejo tudi glede na to, kateri element je vladal letu, v katerem ste se rodili. 

Opica, rojena v letu lesa (1944, 2004)

Opica, rojena v letu lesa, je fleksibilna in altruistična. Je vesela in zabavna oseba, ki naravnost uživa v družbi svojih prijateljev. Je najpametnejša med vsemi opicami in poslovni uspeh postavlja visoko med svoje prioritete. Zna biti diskretna in se ne vmešava v stvari, ki se je ne tičejo. 

Opica, rojena v letu ognja (1956, 2016)

Opica, rojena v letu ognja, ima med vsemi opicami največ energije in je najbolj samozavestna. Svojo motivacijo črpa iz uspešne podobe, ki si jo ustvari o sebi. Boji se starosti, zato bo naredila karkoli, da bo izgledala mlajša. V ljubezni je zelo ljubeča in pripravljena na kompromise, težko pa preboli kakršnokoli nezvestobo. 

Opica, rojena v letu zemlje (1968, 2028)

Opica, rojena v letu zemlje, je najbolj diskretna med vsemi opicami. Je odlična govornica in rojena zapeljivka, ki zelo skrbi za svoj videz. Zaradi svojega smisla za trgovino in pogajanja, zemeljsko opico pogosto najdemo v nepremičninskih poslih, parfumerijah, financah in bančništvu. 

Opica, rojena v letu kovine (1920, 1980)

Opica, rojena v letu kovine, je inteligentna, ambiciozna in odločna. Zaradi svojega ponosa in zavedanja svojih prednosti hitro izgubi živce. V poslu zna biti manipulativna, saj želi svoje cilje doseči čim hitreje. Tako kot druge opice je dobra v trgovinskih poslih, pa tudi umetniških, kot so igranje, grafično oblikovanje ipd.

Opica, rojena v letu vode (1932, 1992)

Opica, rojena v letu vode, je ekscentrična in kreativna, med vsemi opicami pa najmanj klepetava. Njen talent je omejen le z njeno pretirano čustvenostjo. Rada dela v ozadju, saj lahko tako najbolj učinkovito sledi svojim interesom. Nikoli ne naredi ničesar zastonj. 


Kitajski horoskop: PETELIN
Petelini so iskreni in neposredni, te iste lastnosti pa cenijo tudi pri drugih. So zelo učinkoviti pri svojem delu in zaupanja vredni ljudje, kar se o...
Kitajski horoskop: KOZA
Ljudje, rojeni v letu koze, so znani po svojem stilu in uglajenosti. Čeprav simbol koze nakazuje drugače, so ti ljudje redko trmasti in grejo skozi ži...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶